TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Лавовите" ги "окупираа" оранжериите, и се повлекоа без објаснување

Утрински - 04.05.2002

Во вторникот интервенираа и специјалните полициски единици ГЕВГЕЛИЈА - Еден ден по упадот на група рекетари во гевгелиските оранжерии, предводени од локалните челници на ВМРО-ДПМНЕ, специјалните полициски сили интервенираа во АД "Оранжерии" во Гевгелија.

Неколкучасовен упадот во гевегелиски „Винојуг“ - Оранжерии

А1 - 30.04.2002

Драмата во Гевгелија продолжува - неколкучасовен упадот во гевегелиски „Винојуг“ - Оранжерии. Во проблематизираното решавање кој раководи со тамошната фирма и капитал, „лавови“ или униформирани лица кои се легитимирале како спецјалци се соочиле со незадоволство од вработените или дел од нив.

Работниците ги избркаа рекетарите на владиниот повереник

Вест - 30.04.2002

НЕПОЗНАТИ ЛУЃЕ 15 ЧАСА ГИ ДРЖЕА ПОД ОПСАДА ГЕВГЕЛИСКИТЕ ОРАНЖЕРИИ Директорот на АД "Оранжерии" Тодор Кралев тврди дека зад овој упад стои државниот повереник Лазар Бразилов, и дека полицијата го терала да преговара со него и со претходниот директор Алчинов, во "некои десетти простории"При ...

Дваесетина лица сакале насилно да им ги "оберат" краставиците на "оранжерци"

Дневник - 30.04.2002

ТЕЖОК ИНЦИДЕНТ ВО ГЕВГЕЛИЈА Група од околу 25 лица во неделата вечер насилно влегла во Управната зграда на АД "Оранжерии" во Гевгелија со цел да ја преземе фирмата, во која најголем дел од капиталот е во општествена сопственост.

Драма во гевгелиски „Оранжерии“

А1 - 29.04.2002

Драма во гевгелиски „Оранжерии“, во која еден работник е повреден. Триесетина лица, за кои вработените велат дека ги ангажирал поранешниот директор, синоќа насила влегле во управната зграда на „Оранжерии“. Вработените дури утрото повторно ја презедоа управната зграда, откако полицијата синоќа одби ...