TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Работната недела - 35 часа

Време - 17.02.2005

СИНДИКАТ Синдикатот на работниците од шумарството и дрвната индустрија нема да ги прифати предлозите во новиот закон за работни односи да се воведе флексибилност при вработувањето и да се намали периодот на платено боледување.

Работничките права да не се кратат

Дневник - 17.02.2005

СИНДИКАТ на шумарството Синдикатот на работниците од шумарството и дрвната индустрија не се согласува со предлогот во новиот закон за работни односи да се воведе флексибилност при вработувањето и намалување на надоместот за боледување што би го издвојувал работодавецот.

Синдикатот на шумарите против кратењето на работничките права

А1 - 16.02.2005

Против владината најава за кратење на работничките права се огласи Синдикатот на шумарите. „Шумарството и работата во шумарството е дејност која е поврзана со висока тежина, со висок ризик, со висока опасност за работа. Што би значело ако воведеме еден таков институт виза ви обучени шумски ...

Пробната работа е неуставна категорија

Вест - 15.02.2005

СИНДИКАТОТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО ПРЕДУПРЕДУВА Ако се прифатат предлозите на работодавците за кастрење на работничките права, градежниците ќе останат без работа, без плата и без придонеси, велат синдикалците Синдикатот за градежништво и проектирање бара во новиот закон за работни односи да не се одобри ...

Боледувањето од два дена ќе го зголеми бројот на смртните случаи

Утрински - 15.02.2005

Градежниците не ги прифаќаат предлозите на работодавците Со пробната работа од три месеци голем број градежници ќе останат без работа, а со тоа ќе се поттикне невработеноста во државата МАЈА ТОМИЌ Доколку се вградат во новиот закон за работни односи предлозите на Сојузот на стопански комори со кои ...

Кратењето на работничките права ќе ги уништи градежниците

Дневник - 15.02.2005

СИНДИКАЛЦИТЕ РЕВОЛТИРАНИ Скратувањето на работничките права ќе има катастрофални последици врз градежните работници и ќе ја зголеми невработеноста во оваа дејност, реагираат од Синдикатот на градежните работници при ССМ. Синдикалците вчера истакнаа дека ако треба, ќе ги повикаат своите 30.000 члена ...

Синдикатот за градежништво против новиот текст на Законот за работни односи

Канал5 - 14.02.2005

Флексибилноста на вработување, ќе предизвика голем број на градежни работници во текот на зимскиот период кога градењето стагнира, да останат без работа, придонеси и стаж, сметаат од Синдикатот за градежништво, индустрија на градежни материкали и проектир Флексибилноста на вработување, ќе ...