TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кривична пријава за екс раководството на Агенцијата за филм

24 Вести - 06.12.2017

Поранешната директорка на Агенција за филм Мими Ѓоргоска Илевска, заработи кривична пријава за злоупотреба на службената должност и овластувања при снимањето на играната серија Македонија.

Ѓорговска-Илиевска го намалила бројот на епизоди од серијата „Македонија“, а сумата ја зголемила за 62 отсто

Фокус - 06.12.2017

Поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска Илиевска, склучила анекс на основниот договор за финансирање на играната серија „Македонија“ во продукција на „Јадран филм“, со што ја зголемила цената на проектот за 62 отсто.

(Видео) Скандал „Македонија“: Кривична за Мими Ѓоргоска-Илиевска, ги пречекорила овластувањата, државата е оштетена со ...

Макфакс - 06.12.2017

За кривично дело злоупотреба на службената положба и овластувањето поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илиевска, заработи кривична пријава од Управата за финансиска полиција.

Финансиската полиција отвори случај за „Јадран филм“

Алфа - 06.12.2017

Финансиска полиција бара обвинителството за организиран криминал да го гони поранешниот директор на Агенција за филм, бидејќи ја злоупотребил службата и го оштетил буџетот со тоа што на Јадран филм, им префрлил 68.000.000 денари Финансиска полиција ...

Обвинителството заигра и во серијата „Македонија“

+инфо - 06.12.2017

Осомниченото лице од Агенцијата за филм го оштетило Буџетот на Република Македонија за износ од 68.000.000 денари. Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција денеска поднело ...

Кривична пријава за ексдиректорката на Агенцијата за филм за серијата „Македонија“

Мета - 06.12.2017

До Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, денеска Управата за финансиска полиција поднела кривична пријава за поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓорѓоска-Илиевска.

За серијата „Македонија“ најмногу пари влегле во Хрватска, дел завршил и на сметка во САД

Макфакс - 05.12.2017

Истрагата на финансиската полиција во врска со играната серија „Македонија“ утврдила доволно докази и созреаната кривична пријава е доставена до Основното јавно обвинителство. Според нивните сознанија и следење на трагата на 1.100.000 евра, колку ...

Кривична пријава „заработи“ и Мими Ѓоргоска Илиевска

Фактор - 06.12.2017

Поранешната директорка на Агенција за филм, Мими Ѓоргоска Илиевска, заработи кривична пријава за злоупотреба на службената должност и овластувања при снимањето на играната серија „Македонија“.

Ѓорговска-Илиевска го намалила бројот на епизоди од серијата „Македонија“, а сумата ја зголемила за 62 отсто

Локално - 06.12.2017

Поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска Илиевска, склучила анекс на основниот договор за финансирање на играната серија „Македонија“ во продукција на „Јадран филм“, со што ја зголемила цената на проектот за 62 отсто.

(Видео) Скандал „Македонија“: Кривична за Мими Ѓоргоска-Илиевска, ги пречекорила овластувањата, државата е оштетена со ...

Вечер - 06.12.2017

За кривично дело злоупотреба на службената положба и овластувањето поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илиевска, заработи кривична пријава од Управата за финансиска полиција.

ОЈО: Кривична пријава за екс раководството на Агенција за филм

Нова ТВ - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играна серија Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал ...

За серијата „Македонија“ најмногу пари влегле во Хрватска, дел завршил и на сметка во САД

Орбис - 05.12.2017

Истрагата на финансиската полиција во врска со играната серија „Македонија“ утврдила доволно докази и созреаната кривична пријава е доставена до Основното јавно обвинителство. Според нивните сознанија и следење на трагата на 1.100.000 евра, колку ...

(Видео) Скандал „Македонија“: Кривична за Мими Ѓоргоска-Илиевска, ги пречекорила овластувањата, државата е оштетена со ...

Орбис - 06.12.2017

За кривично дело злоупотреба на службената положба и овластувањето поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илиевска, заработи кривична пријава од Управата за финансиска полиција.

Финансова полиција поднесе кривична против поранешната директорка на Агенција за филм, Мими Ѓоргоска –Илевска

Фокус - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство ја проширува истрагата во случајот со финансирањето на играната серија „Македонија“ во продукција на „Јадран Филм“, со кривична пријава против поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илевска.

За серијата „Македонија“ најмногу пари влегле во Хрватска, дел завршил и на сметка во САД

Кајгана - 05.12.2017

Истрагата на финансиската полиција во врска со играната серија „Македонија“ утврдила доволно докази и созреаната кривична пријава е доставена до Основното јавно обвинителство. Според нивните сознанија и следење на трагата на 1.100.000 евра, колку ...

Скандал „Македонија“: Екс-директорката на Агенција за филм ја оштетила државата за 68 милиони денари

Кајгана - 06.12.2017

За кривично дело злоупотреба на службената положба и овластувањето поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илиевска, заработи кривична пријава од Управата за финансиска полиција.

ОЈО ќе постапува по кривична пријава во врска со серијата „Македонија“

Макфакс - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играната серија „Македонија“. До ОЈО денеска од страна на Управата за финансиска полиција била поднесена кривична ...

(ВИДЕО) Скандал „Македонија“: Кривична за Мими Ѓоргоска-Илиевска ја оштетила државата за 68 милиони денари

А1 On - 06.12.2017

За кривично дело злоупотреба на службената положба и овластувањето поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илиевска, заработи кривична пријава од Управата за финансиска полиција.

ОЈО ќе постапува по кривична пријава во врска со серијата „Македонија“

Вечер - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играната серија „Македонија“. До ОЈО денеска од страна на Управата за финансиска полиција била поднесена кривична ...

(Видео) Скандал „Македонија“: Кривична за Мими Ѓоргоска-Илиевска, ги пречекорила овластувањата, државата е оштетена со ...

Актуелно24 - 06.12.2017

За кривично дело злоупотреба на службената положба и овластувањето поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илиевска, заработи кривична пријава од Управата за финансиска полиција.

Обвинителството поднесе кривична за едно лице за серијата „Македонија“

Локално - 06.12.2017

Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција денеска поднело кривична пријава против едно лице за кое постои основано сомнение дека сторило кривично дело Злоупотреба на службена ...

Обвинителството ќе постапува во врска со снимањето на серијата „Македонија“...

Н.Македонија - 06.12.2017

Обвинителството ќе постапува во врска со снимањето на серијата „Македонија“ Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играна серија „Македонија“.

Обвинителство ќе постапува по пријава во врска со снимањето на серијата Македонија

МКД - 06.12.2017

Денеска до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција од страна на Управата за финансиска полиција е поднесена кривична пријава против едно лице за кое постои основано сомнение дека сторило кривично дело Злоупотреба ...

ОЈО: Кривична за поранешниот директор на Агенција за филм, го оштетил буџетот за 68 милиони денари

Стандард - 06.12.2017

Управата за финансиска полиција денеска до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднела кривична пријава против едно лице за кое постои основано сомнение дека сторило кривично дело Злоупотреба на службена ...

Обвинителството ќе постапува во врска со снимањето на серијата „Македонија“

Либертас - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играна серија „Македонија“. Осомничено лице од Агенцијата за филм го оштетило Буџетот на Република Македонија за ...

ОЈО ќе постапува по кривична пријава во врска со серијата „Македонија“

А1 On - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играната серија „Македонија“. До ОЈО денеска од страна на Управата за финансиска полиција била поднесена кривична ...

ОЈО ќе постапува по кривична пријава во врска со серијата „Македонија“

Кајгана - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играната серија „Македонија“. До ОЈО денеска од страна на Управата за финансиска полиција била поднесена кривична ...

Кривична пријава поврзана со серијата „Македонија“

МРТ - 06.12.2017

Лицето како раководен субјект на Агенцијата за филм во периодот од октомври 2016 година до септември годинава, искористувајќи ја својата службена положба и пречекорувајќи го службено овластување го оштетило Буџетот на Република Македонија за износ ...

Финансова полиција поднесе кривична против поранешната директорка на Агенција за филм, Мими Ѓоргоска –Илевска

Либертас - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство ја проширува истрагата во случајот со финансирањето на играната серија „Македонија“ во продукција на „Јадран Филм“, со кривична пријава против поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓоргоска-Илевска, пренесе ...

ОЈО започна постапка во врска со снимањето на серијата „Македонија“

Press24 - 06.12.2017

Денеска, до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција од страна на Управата за финансиска полиција е поднесена кривична пријава против едно лице за кое постои основано сомнение дека сторило кривично дело Злоупотреба ...

Обвинителството ќе постапува во врска со снимањето на серијата „Македонија”

Слободен Печат - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играна серија „Македонија“. Осомничено лице од Агенцијата за филм го оштетило Буџетот на Република Македонија за ...

Кривична пријава поврзана со серијата „Македонија“

ТВ21 - 06.12.2017

Лицето како раководен субјект на Агенцијата за филм во периодот од октомври 2016 година до септември годинава, искористувајќи ја својата службена положба и пречекорувајќи го службено овластување го оштетило Буџетот на Република Македонија за износ ...

Поднесена кривична за серијата „Македонија“, Обвинителството ќе постапува

Курир - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играна серија „Македонија“. Осомничено лице од Агенцијата за филм го оштетило Буџетот на Република Македонија за ...

Отворена предистражна постапка за серијата „Македонија“

Нетпрес - 06.12.2017

Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција денеска поднело кривична пријава против едно лице за кое постои основано сомнение дека сторило кривично дело Злоупотреба на службена ...

Поднесена кривична за серијата „Македонија“, Обвинителството ќе постапува

БркајРабота - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играна серија „Македонија“. Осомничено лице од Агенцијата за филм го оштетило Буџетот на Република Македонија за ...

ОЈО ќе постапува по кривична пријава во врска со серијата „Македонија“

Правдико - 06.12.2017

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играната серија „Македонија“. До ОЈО денеска од страна на Управата за финансиска полиција била поднесена кривична ...

Обвинителството ќе постапува по кривичната пријава во врска со снимањето на играна серија

Академик - 07.12.2017

До Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција од страна на Управата за финансиска полиција е поднесена кривична пријава против едно лице за кое постои основано сомнение дека сторило кривично дело злоупотреба на ...