TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СРД ја одобри промената на сопственоста во радиото Канал 77

24 Вести - 05.10.2012

Советот за радиодифузија ја одобри промената на сопственоста во радиото Канал 77. На местото на досегашниот сопственик Горан Гаврилов доаѓа извесен Сашо Јованов од Штип.

Срд ја прифати промената на сопственоста на Канал 77

Телма - 05.10.2012

Советот за радиодифузија ја прифати промената на сопственоста на Kанал 77 и дозволи радиото да продолжи со работа. Претходниот сопственик Горан Гаврилов, кој ја префрли сопственоста на Сашо Јованов, ...

СРД го прифати новиот сопственик на Канал 77

+инфо - 05.10.2012

Советот за радиодифузија на денешната седница официјално одлучи да ја запре постапката за одземање на дозволата за работа на Радио Канал 77 по добиената информација за промена на сопственичката ...

Новиот сопственик на Канал 77 прифатен од СРД

Sky - 05.10.2012

СРД одлучи да ја запре запре постапката за одземање на дозволата за работа на Радио Канал 77. Одлуката беше донесена на денешната седница на Советот за Радиодифузија по добиената информација за ...

Треневски го продаде „Kласик ФМ“

Дневник - 04.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) ја одобри сопственичката промена во радиото „Kласик ФМ“, каде што единствен основач беше амбасадорот Мартин Треневски.

„Капитал“ анализа: СРД само ја легализираше власта на политиката во медиумите?

Капитал - 04.10.2012

Никој не верува дека сега, откако Советот за радиодифузија обезбеди почитување на членот 11 од Законот за радиодифузна дејност, ќе се зголеми резистентноста на медиумите во однос на политичките ...

Канал 77 не достави доволно податоци за промена на сопственоста

24 Вести - 03.10.2012

Канал 77 радио по трет пат не успеа да ги задоволи барањата за промена на сопственичката структура. Досегашниот сопственик на радиото Горан Гаврилов вчера до Советот за радиодифузија доставил барање ...

Радио Класик „се спаси“, Канал 77 ќе почека

Р.С.Европа - 03.10.2012

Советот за радиодифузија ја стопираше постапката за одземање на дозволата за работа на радиото Класик ФМ, бидејќи ja прифати измената на сопственичката структура, поради поврзаност на претходниот ...

СРД ја запре постапка за одземање на дозволата на Класик ФМ и побара дополнителни податоци од Канал 77

Вест - 03.10.2012

Советот за радиодифузија на денешната седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со ...

СРД побара дополнителни податоци од Канал 77

Телма - 03.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со ...

Мартин Треневски го продаде радиото

Утрински - 03.10.2012

„Канал 77“ и „Класик ФМ“ се спасија од укинување, откако доставиле до СРД имиња на нови сопственици Радиото „Канал 77“, кое значи на територијата на целата држава, како и радиотот „Гаудеамус Класик ...

Канал 77 и Класик ФМ со нови сопственици, постапката стопирана

А1 On - 03.10.2012

СРД ја запре постапката за одземање на дозволите на радиото Канал 77 и Класик ФМ, откако во Советот се пријавиле нови сопственици на медиумите.

СРД ја запре постапка за одземање на дозволата на Радио Класик ФМ

Алфа - 03.10.2012

Советот за радиодифузија на денешната седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со ...

Класик ФМ „се смири“ со Законот - од Канал 77 се чекат дополнителни податоци

Капитал - 03.10.2012

Советот за радиодифузија ја стопираше постапката за одземање на дозволата за работа на радиото Класик ФМ бидејќи го прифати барањето на досегашниот сопственик за промена на сопственичката структура, ...

СРД ја запре постапката за одземaње на дозволите на Канал 77 и Калсик ФМ

+инфо - 03.10.2012

Советот за радиодифузија утрово ја стопира постапката за одземање на дозволата за работа на двете радија Канал 77 и Класик ФМ, дознава Плусинфо од извори од Советот.

СРД им дава втора шанса на радијата Канал 77 и Класик ФМ

Либертас - 03.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница го прифати барањето на Класик ФМ радио од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со предложената промена нема да ...

СРД ја запре постапката за одземање на дозволата на Класик ФМ и побара дополнителни податоци од Канал 77

Сител - 03.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со ...

СРД ја запре постапка за одземање на дозволата на Класик ФМ

МРТ - 03.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со ...

Класик ФМ се спаси, за Канал 77 се чекаат дополнителни документи

Точка - 03.10.2012

Постапката за одземање на дозволата на радио Класик ФМ поради прекршување на членот 11 од Законот за радиодифузија е прекината, информираат од Советот за радиодифузија додавајќи дека во однос на ...

Запрена постапката за одземaње на дозволите на Канал 77 и Калсик ФМ

Press24 - 03.10.2012

Утрово, Советот за радиодифузија ја запреле постапката за одземање на дозволата на Канал 77 и Класик ФМ, објавува Плусинфо.

Радио Канал 77 и радио Класик куртулија од одземање на дозволите за работа

Sky - 03.10.2012

Постапката на СРД за одземање на дозволите за работа на радиото Канал 77 и радио Класик е прекината откако двете радија поднеле докази дека ја промениле сопственичката структура- објави порталот ...

СРД побара дополнителни податоци од Канал 77

Курир - 03.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со ...

Класик ФМ се спаси, за Канал 77 се чекаат дополнителни документи

Нетпрес - 03.10.2012

Постапката за одземање на дозволата на радио Класик ФМ поради прекршување на членот 11 од Законот за радиодифузија е прекината, информираат од Советот за радиодифузија додавајќи дека во однос на ...

Постапката за одземање на дозволата на Канал 77 ќе запре, нов сопственик Сашо Јованов

Канал 77 - 03.10.2012

Советот за радиодифузија ќе ја запре постапката за одземање на дозволата на Канал 77, откако радиото ќе ги приложи информациите во врска со новиот сопственик Сашо Јованов дека ги задоволува условите ...

Класик ФМ се спаси, за Канал 77 СРД чека дополнителни документи

Макфакс - 03.10.2012

Советот за радиодифузија нема да ја одземе дозволата за работа на Радио Класик, но за радиото Канал 77 сè уште се чекаат дополнителни документи за повторно да се разгледа случајот.

СРД го прифати барањето на Класик ФМ за промена на сопственичката структура

Inpress - 03.10.2012

Скопје, 3. октомври 2012 (ИНПРЕС) Советот за радиодифузија (СРД) на денешната 42-ра седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката ...

СРД ја запре постапката за одземање на дозволата на Класик ФМ

Денешен - 03.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница го прифати барањето на ТРД Гаудеамус Радио Класик ФМ, Мартин Дооел од Скопје за промена на сопственичката структура, откако е констатирано дека со ...

Запрена постапката за одземaње на дозволите на Канал 77 и Калсик ФМ

Maxim - 03.10.2012

Расправата започна откако сопствениците на двете радија поднеле докази дека ги промениле газдите. Во тек на расправата била прекината и постапката за одземање на дозволите за работа, дознава Плусинфо.

„Kанал 77“ и „Kласик ФМ“ пред црвен картон

Дневник - 02.10.2012

Советот за радиодифузија вчера почна постапка за одземање на дозволите за работа на националното радио „Kанал 77“ и на музичкото радио „Kласик ФМ“ поради тоа што не се усогласени со законската ...

СРД бара медиумите да известуваат професионално

+инфо - 02.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) денеска ги повика медиумите да ги почитуваат професионалните новинарски стандарди и принципи и да избегнуваат сензационализам во известувањето.

СРД ги повикува медиумите да известуваат професионално

Точка - 02.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) ги повикува медиумите да ги почитуваат професионалните новинарски стандарди и принципи и да избегнуваат сензационализам во известувањето.

Иницирана постапка за одземање на дозволата на “Канал 77“ и “Класик“

Таратур - 02.10.2012

Советот за радиодифузија на вчерашната седница одлучи да иницира постапка за одземање на дозволата на радио “Канал 77“ и радио “Класик“.

СРД ги повикува медиумите да известуваат професионално

Нетпрес - 02.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) ги повикува медиумите да ги почитуваат професионалните новинарски стандарди и принципи и да избегнуваат сензационализам во известувањето.

СРД: Медиумите да известуваат професионално

Курир - 02.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) денеска ги повика медиумите да ги почитуваат професионалните новинарски стандарди и принципи и да избегнуваат сензационализам во известувањето.

Канал 77 денес поднесе барање за промена на сопственичката структура

Канал 77 - 02.10.2012

Денес до СРД ТРД Канал 77 поднесе барање за промена на сопственичката структура. Канал 77 сеуште не доби образложение за продолжување на постапката за промена на основачот на мајка фирма ГБЦ ...

СРД: Медиумите да известуваат професионално

Sky - 02.10.2012

Медиумите да ги почитуваат професионалните новинарски стандарди и принципи и да избегнуваат сензационализам во известувањето, повика денеска Советот за радиодифузија (СРД).

Канал 77 поднесе барање за промена на сопственичката структура

Sky - 02.10.2012

Канал 77 денеска до Советот за радиодифузија (СРД) поднесе барање за промена на сопственичката структура. Канал 77 сеуште не доби образложение за продолжување на постапката за промена на основачот на ...

СРД ги повикува медиумите да известуваат професионално

Пулс24 - 02.10.2012

Законот за радиодифузната дејност во програмските стандарди, меѓу останатото, налага радиодифузерите во нивните програми да го поттикнуваат духот на толеранцијата, заемното почитување и разбирање ...

СРД ги повикува медиумите да известуваат професионално

Макфакс - 02.10.2012

Советот за радиодифузија (СРД) ги повикува медиумите да ги почитуваат професионалните новинарски стандарди и принципи и да избегнуваат сензационализам во известувањето.

СРД ги повикува медиумите да известуваат професионално

Inpress - 02.10.2012

Скопје, 2. октомври 2012 (ИНПРЕС) Советот за радиодифузија (СРД) ги повика медиумите да ги почитуваат професионалните новинарски стандарди и принципи и да избегнуваат сензационализам во известувањето.

СРД иницираше постапка за одземање на дозволата на Канал 77

24 Вести - 01.10.2012

Со минимално мнозинство од 8 гласа за, СРД иницираше постапка за одземање на дозволата на Канал 77 радио. Секторот за правни работи заклучил дека со тоа што Горан Гаврилов пред почетокот на седницата ...

СРД му даде рок од 15 дена на Канал 77

Р.С.Европа - 01.10.2012

Советот за радиодифузија одлучи да иницира постапка за одземање на дозволата на радио Канал 77 и радио Класик, при што им даде рок од 15 дена да ја сменат сопстевничката структура.

Ќе им се одзема дозволата на "Канал 77" и на "Класик ФМ"

Вест - 01.10.2012

Советот за радиодифузија ја прифати промената на сопственичката структура на "Канал 5" телевизија каде што нов сопственик е Вања Гавриловски, а за радијата "Канал 77" и "Класик ФМ" иницираше постапка ...

„Канал 77“ и „Класик ФМ“ пред исклучување

Телма - 01.10.2012

Радијата „Канал 77“ и „Класик ФМ“ се пред исклучување. Советот за радиодифузија не се согласи со начинот на кој сопственикот на „Канал 77“ Горан Гаврилов, инаку брат на пратеничката од СДСМ Билјана ...

Гаврилов: наместо правна, политичка одлука со надгласување

Телма - 01.10.2012

Поранешниот сопственик на радиото „Канал 77“, Горан Гаврилов смета дека денешната негативната одлука на Советот за радиодифузија не е на членовите на Телото , туку на Владата.

Уште 15 дена рок за Канал 77 и Класик ФМ

А1 On - 01.10.2012

Советот за радиодифузија на радијата Канал 77 и Класик ФМ има даде рок уште петнаесет дена да ја сменат сопственичката структура како што предвидува членот 11. од Законот за радиодифузија.

СРД почна постапка за одземање на дозволата на Канал 77

Капитал - 01.10.2012

Советот за радиодифузија денеска започна постапка за одземање на дозволата на Канал 77. Ваквата одлука доаѓа откако на дел од медиумите им беше посочено најдоцна до 30 септември да се прилагодат на ...

„Петка“ доби пас, „Канал 77“ на стенд-бај

Алфа - 01.10.2012

„Канал 77“ доби рок од 15 дена да ја промени сопственичката структура на радиото во спротивно ќе им биде одземана лиценцата на работа.

Канал 77 и Класик ФМ никако да излезат од семејниот круг

+инфо - 01.10.2012

Радијата Канал 77 и Класик ФМ имаат рок уште петнаесет дена да ја сменат сопственичката структура како што предвидува членот 11 од законот за радиодифузија или ќе им се одземе дозволата за работа, ...

ФОТО: Според Централниот Регистар Емил Стојменов сè уште е сопственик на „Канал 5“

+инфо - 01.10.2012

Денешните документи кои ги добивме од Централниот регистар, покажуваат дека сопственоста на „Канал 5“ сè уште гласи на име Емил Стојменов, а не на Вања Гавриловски, за кого СРД денеска одобри да биде ...

Гаврилов: Ако судот пресуди во моја полза, тогаш 8 членови на СРД треба да бидат разрешени!

+инфо - 01.10.2012

Поранешниот сопственик на радиото „Канал 77“, Горан Гаврилов смета дека денешната негативната одлука на Советот за радиодифузија не е на членовите на Телото , туку на Владата.

СРД ја одобри промената на сопственоста на Канал 5 ТВ

Канал5 - 01.10.2012

Со 12 гласови за и ниту еден против, Советот за радиодифузија ја одобри промената на сопственичката структура на трговското радиодифузно друштво Канал 5 ДООЕЛ од Скопје.

Радијата Канал 77 и Класик ФМ ќе останат без дозвола за работа, Канал 5 телевизија куртули

Либертас - 01.10.2012

Со­ве­тот за радиодифузија (СРД) ја прифати промената на сопственичката струк­ту­ра на Канал 5 телевизија, па сега како сопственик на телевизијата се јавува Вања Гав­ри­лов­ски, првиот човек на ...

Радио Канал 77 доби 15 дена да ја смени сопственоста

Сител - 01.10.2012

Ако за 15 дена Канал 77 не го смени сопственикот ќе му биде одземена дозволата за работа. Ова е одлуката на Советот за радиодифузија кој денеска ја иницираше постапката за затворање на радиото.

Иницирана постапка за одземање на дозволата на “Канал 77“ и “Класик“

Точка - 01.10.2012

Советот за радиодифузија на денешната седница одлучи да иницира постапка за одземање на дозволата на радио “Канал 77“ и радио “Класик“.

Иницирана постапка за одземање на дозволата на “Канал 77“ и “Класик“

Нетпрес - 01.10.2012

Советот за радиодифузија на денешната седница одлучи да иницира постапка за одземање на дозволата на радио “Канал 77“ и радио “Класик“.

СРД иницира постапка за одземање на дозволата на радиото Канал 77

Sky - 01.10.2012

На денешната седница на Советот за радиодифузија, беше прифатен предлогот да се започне со постапка за одземање на дозволата на Радио Канал 77 и радио Класик.

„Канал 77“ и „Класик ФМ“ се пред исклучување

Press24 - 01.10.2012

Советот за радиодифузија не се согласи со начинот на кој сопственикот на „Канал 77“ изврши промена во структурата. Инаку, сопственикот на „Канал 77“ е брат на Билјана Казанџиска од СДСМ.

„Канал 77“ и „Класик ФМ“ пред исклучување

Курир - 01.10.2012

Советот за радиодифузија не се согласил со начинот на кој сопственикот на „Канал 77“ Горан Гаврилов, брат на пратеничката од СДСМ Билјана Казанџиска извршил промена во сопственичката структура.

Гаврилов: Ако судот пресуди во моја полза, тогаш осум членови на СРД ќе треба да бидат разрешени

Sky - 01.10.2012

Поранешниот сопственик на радиото „Канал 77“, Горан Гаврилов смета дека денешната негативната одлука на Советот за радиодифузија не е на членовите на Телото , туку на Владата.

СРД иницира постапка за одземање на дозволата на „Канал 77"

Макфакс - 01.10.2012

Советот за радиодифузија иницираше постапка за одземање на дозволата на Радиото „Канал 77" и радио „Класик". Осуммина од членовите гласаа за, четворица беа против, а двајца беа воздржани.

Гаврилов ќе се жали на Управен суд

Макфакс - 01.10.2012

Сопственикот на радиото Канал 77, Горан Гаврилов ќе ја обжали одлуката на Советот за радиодифузија за иницирање на постапка за одземањето на дозволата за работа на Канал 77.

Седница на СРД за сопственоста на Сител, Канал 5 и Канал 77

Inpress - 01.10.2012

Скопје, 1. октомври 2012 (ИНПРЕС) Советот за радиодифузија на Република Македонија денес ќе ја одржи 41-та седница. На истата, покрај за другите точки, ќе се расправа и за сопственоста на Сител, ...

СРД покрена постапка за одземање на дозволата на Канал 77

Inpress - 01.10.2012

Скопје, 1. октомври 2012 (ИНПРЕС) Советот за радиодифузија на денешната 41. седница покрена постапка за одземање на дозволата на радио Канал 77 и радио Класик.

„Канал 77“ и „Класик ФМ“ се пред исклучување

Maxim - 01.10.2012

Инаку, сопственикот на „Канал 77“ е брат на Билјана Казанџиска од СДСМ. Тој го префрлил целиот удел на име на неговиот син со што според Советот за радиодифузија не се прилагодил на на членот 11 од ...