TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со црешови топчиња по НАТО

Дневник - 05.08.2002

Коментар - Христо Ивановски На 2 Август на легендарниот Мечкин Камен се одржа голем народен собир со декор како што и прилега за еден национален празник - епски и величествен. За жал, пораките од говорникот, премиерот Љубчо Георгиевски, не беа на тоа ниво.

Георгиевски пак ја обвини меѓународната заедница за кризата во Македонија

Дневник - 05.08.2002

НА ГОЛЕМИОТ ИЛИНДЕНСКИ СОБИР НА МЕЧКИН КАМЕН Голем дел од вината за ланската војна актуелниот премиер им префрли на западните земји, кои, според него, отворено застанале на страната на нашите непријатели Повик за национално единство против најголемата опасност што доаѓа и се вика "големо Косово или ...

Државните потиснати од обележјата на партијата на власт

Вест - 05.08.2002

НА МЕЧКИН КАМЕН ОДБЕЛЕЖАНА 99-ГОДИШНИНАТА ОД ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ Премиерот Љубчо Георгиевски повика на национално единство на Македонците Неколку десетици илјади граѓани од сите делови на Македонија, во петокот на 2 Август на Мечкин Камен, ја одбележаа 99 - годишнината од Илинденското востание и ...

Георгиевски повика на национално единство за одбрана од независно Косово

Утрински - 05.08.2002

Одбележана 99-годишнината на Илинденското востание и 58 години од Првото заседание на АСНОМ Премиерот Љупчо Георгиевски на народниот собир на Мечкин Камен, по повод 99-годишнината од Илинденското востание и Крушевската Република и 58-годишнината од Првото заседание на АСНОМ, повика на национално ...