TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Подарок книги за македонските лекторати во странство

Вест - 04.12.2001

ИНИЦИЈАТИВА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА Министерстрвата за култура покрена инцијатива за опремување со литертаура лекторатите по македонски јазик на университетите во странство. Опремувањето на лекторатите со речници, книги, монографии це-де ромови, аудио и видео касети ќе биде доделен од фондот ...

Библиотеки наместо празни полици во културните амбасади

Дневник - 03.12.2001

ОПРЕМУВАЊЕ НА ЛЕКТОРАТИТЕ ВО СТРАНСТВО Акцијата за опремување на лекторатите за македонски јазик со материјал за работа е за поздравување, зашто состојбата во нив е катастрофална - вели Лилјана Минова-Ѓуркова Дваесетина лекторати за македонски јазик, литература и култура на универзитетите во светот ...