TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Убиецот во Холокауст музејот во Вашингтон бил поврзан со британската БНП партија

Кирилица - 12.06.2009

Убиецот во музејот на Холокаустот во Вашингтон Џејмс Фон Брун (88) бил поврзан со британската екстремистичка, крајнодесничарска партија БНП, која на последните избори успеа да обезбеди, за прв пат, две ...

Убиецот во Холокауст музејот во Вашингтон бил поврзан со британската БНП партија

Канал5 - 12.06.2009

Убиецот во музејот на Холокаустот во Вашингтон Џејмс Фон Брун (88) бил поврзан со британската екстремистичка, крајнодесничарска партија БНП, која на последните избори успеа да обезбеди, за прв пат, две ...

Со јајца по лидерот на екстремистичката партија БНП

Кирилица - 10.06.2009

Лидерот на британската екстремистичка и крајно десничарска партија БНП Ник Грифин, беше присилен да ја прекине прес конференцијата, што во Лондон ја држеше под отворено небо, пред зградата на Парламентот, ...

Катастрофален пораз на британските лабуристи за Европскиот парламент

Утрински - 09.06.2009

Од нашиот дописник ЛОНДОН - Британската Лабуристичка партија го доживеа најголемиот изборен пораз во својата историја, освојувајќи само 15,7 отсто од гласовите на изборите за пратеници на Европскиот парламент ...

Изборниот успех на екстремистичката БНП е срамота за британската демократија

Сител - 09.06.2009

Успехот на екстремистичката, крајнодесничарска партија БНП на европските избори во Велика Британија, е срамота за британската демократија, пишува „Фајненшл тајмс“.

„Фајненшл тајмс“:срам за британската демократија е изборниот успех на екстремистичката БНП

Кирилица - 09.06.2009

Успехот на екстремистичката, крајнодесничарска партија БНП на европските избори во Велика Британија, е срамота за британската демократија, пишува „Фајненшл тајмс“ Лондонскиот весник нагласува дека изборот на ...

Десничарите моќни во Европа

BBC - 08.06.2009

По последните избори за Европскиот парламент, станува јасно дека и покрај економската криза која ги гризе членките на Унијата, конзервативните партии излегоа со најсилни резултати.

Катастрофален пораз на британските Лабуристи на изборите за Европскиот парламент

Кирилица - 08.06.2009

Британската Лабуристичка партија го доживеа најголемиот изборен пораз во својата историја освојувајќи само 15,3 отсто од гласовите на изборите за пратеници на Европскиот Парламент во Велика Британија ...

Катастрофален пораз на британските Лабуристи на изборите за Европскиот парламент

Канал5 - 08.06.2009

Британската Лабуристичка партија го доживеа најголемиот изборен пораз во својата историја освојувајќи само 15,3 отсто од гласовите на изборите за пратеници на Европскиот Парламент во Велика Британија, јави ...

Европа ни сама себе не се сака

Вечер - 08.06.2009

Меѓу водечките партии во Велика Британија по овие избори за европскиот парламент се најде УКИП-Партија за британска независност која настапува со слоганот "Речете и НЕ на Европската унија", а на логото е ...