TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОИК-Битола: Навреме отворени сите 170 изборни места

24 Вести - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Битола соопшти дека утрово, точно во 7 часот отворени се сите 170 изборни места на кои се спроведува процесот на гласање од првиот круг на изборите за Претседател на ...

ОИК - Битола: Навреме отворени сите 170 изборни места

Канал5 - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Битола соопшти дека утрово, точно во 7 часот отворени се сите 170 изборни места на кои се спроведува процесот на гласање од првиот круг на изборите за Претседател на ...

Како се гласа, овластувања на избирачките одбори, правила, забрани...

Вест - 13.04.2014

Пред да гласа избирачот на избирачкото ливче, членови на избирачките одбори му ставаат печат само на предната страна на ливчето. Гласањето за друго лице е забрането, освен во случаите предвидени со ...

ОИК-Битола: Навреме отворени сите 170 изборни места

Вест - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Битола соопшти дека утрово, точно во 7 часот отворени се сите 170 изборни места на кои се спроведува процесот на гласање од првиот круг на изборите за Претседател на ...

Македонија гласа за претседател

Утрински - 13.04.2014

Во Република Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи.

Македонија избира претседател

Алсат-М - 13.04.2014

Во Република Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи.

Во Дебар навреме отворени сите гласачки места

Канал5 - 13.04.2014

Во општина Дебар во седум часот изутрината се отворени сите 27 гласачки места и гласањето се одвива без проблеми, информира претседателот на општинската изборна комисија Адриан Марку.

Гласачките места во Прилеп отворени навреме

Канал5 - 13.04.2014

Изборниот процес во Прилеп утрово почна навреме и се одвива без никаков проблем. Според претседателката на Општинската изборна комисија Елена Чагороска, сите 142 избирачки места се отворени во 7 ...

Сите избирачки места во Охрид отворени навремено, гласањето се одвива непречено

Канал5 - 13.04.2014

Сите гласачки места во Охрид се отворени навреме и процесот на гласање на претседателските избори 2014 се одвива непречено. Тоа го потврди претседателката на Општинската изборна комисија Марика ...

Во Струга навреме отворени сите избирачки места

Вест - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Струга информира дека точно навреме, утрово во 7 часот се отворени сите 101 избирачко место на територијата на општината.

Гласачките места во Прилеп отворени навреме

Вест - 13.04.2014

Изборниот процес во Прилеп утрово почна навреме и се одвива без никаков проблем. Според претседателката на Општинската изборна комисија Елена Чагороска, сите 142 избирачки места се отворени во 7 ...

Во Охрид гласањето се одвива непречено

Вест - 13.04.2014

Сите гласачки места во Охрид се отворени навреме и процесот на гласање на претседателските избори 2014 се одвива непречено. Тоа за МИА го потврди претседателката на Општинската изборна комисија ...

Петти претседателски избори во Македонија

Телма - 13.04.2014

Денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи. Гласачките места се отворени од 7:00 до 19:00 часот.

Гласањето досега без проблеми

Алсат-М - 13.04.2014

Во најголемиот дел од општините, гласањето за иден претседател на земјава се одвива без проблеми, а избирачките места се отворени навреме. Проблеми, според досегашните информации имаше на едно ...

Во Гевгелија до 10 часот излезеноста 11,10 проценти

Вест - 13.04.2014

До 10 часот во општина Гевгелија гласале 11,10 отсто од запишаните 19.509 граѓани или вкупно 2.165 во 37-те избирачки места. - Изборниот процес се одвива без неправилности, во најдобар ред.

Излезноста на претседателските избори во Охрид до 10 часот 11,77 проценти

Вест - 13.04.2014

Според информацијата од охридската ОИК, на претседателските избори од отворањето на гласачките места до 10 часот правото на глас го оствариле 11,77 отсто од граѓаните до право на глас.

Во Куманово 9 проценти излезност на гласачите до 10 часот

Вест - 13.04.2014

Во општина Куманово, гласањето се одвива без никакви проблеми. До десет часот, според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија (ОИК), Виолета Арсовска на гласање излегле 9 ...

Во прилепско до 10 часот гласале 15 отсто од запишаните избирачи

Вест - 13.04.2014

Според Општинската изборна комисија во Прилеп гласањето во првиот круг од претседателските избори се одвива непречено и во мирна атмосфера. До 10 часот на гласање излегле 15 отсто од запишаните ...

Во Гостивар до 10 часот излезeноста на гласачите 2,3 проценти

Вест - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, излезеноста на граѓаните до 10 часот е до пет проценти.

Во Прилеп до 13 часот гласале околу 40 отсто

Канал5 - 13.04.2014

Гласањето денеска се одвива мирно и непречено во Прилеп и соседните општини Кривогаштани, Долнени и Крушево, информираат општинските изборни комисии. Според Општинската изборна комисија, во Прилеп до ...

Во Преспа досега гласале околу 5 илјади граѓани

Канал5 - 13.04.2014

Во Преспа правото на глас за претседателските избори го искористиле околу 5.000 гласачи или 30 отсто, од 16.521 гласачи до 13 часот. Сите 50 избирачки места се отворени во 7 часот и гласањето се ...

Во Охрид до 13 часот гласале 31,81 отсто од избирачите

Вест - 13.04.2014

На територијата на општина Охрид до 13 часот на гласање излегле 16.291 избирачи или 31,81 отсто од вкупниот број регистрирани лица со право на глас, соопшти претседателот на Општинската изборна ...

До 13 часот во општина Куманово гласале 23 проценти од 85.203 граѓани

Вест - 13.04.2014

До 13 часот во општина Куманово гласале 23 проценти од 85.203 граѓани со право на глас. Во општината се гласа на 167 избирачки места. - До Општинската изборна комисија нема пријавено никакви ...

Во Крива Паланка излезеноста до 13 часот e 33,7 проценти

Вест - 13.04.2014

До 13 часот во Крива Паланка гласале 33,7 проценти од вкупниот број избирачи во општината кој изнесува 17.277. - До 13 часот во нашата општина своето избирачко право го оствариле 6.330 гласачи, што ...

До 13 часот во три гостиварски општини излезеноста околу 10 проценти

Вест - 13.04.2014

Во првите шест часа од отворањето на гласачките места во трите гостиварски општини излезеноста на гласачите е околу 10 проценти. До 13 часот највисок процент е регистриран во општина Маврово Ростуше, ...

До 13 часот во три гостиварски општини излезеноста околу 10 проценти

Канал5 - 13.04.2014

Во првите шест часа од отворањето на гласачките места во трите гостиварски општини излезеноста на гласачите е околу 10 проценти. До 13 часот највисок процент е регистриран во општина Маврово Ростуше, ...

Во поголем број кичевски села никој не гласал

Вест - 13.04.2014

До 13 часот во општина Кичево гласале 8.873 избирачи, односно 18,11 отсто од запишаните, информираше Бегзат Алиу, член на Општинската изборна комисија.

Излезноста во југоисточниот регион е околу 30 отсто

Канал5 - 13.04.2014

Мирна и во фер атмосфера е и на југоистокот на земјата. Просечната излезност во Струмица, Гевгелија, Богданци, Дојран, Валандово и во Радовиш до 13 часот е околу 30 проценти.

Во општина Македонска Каменица излезеноста над 40 отсто

Канал5 - 13.04.2014

До 14 часот на 17 избирачки места во општина Македонска Каменица гласале над 2.680 граѓани. Како што информира Општинската изборна комисија, во избирачкиот список се запишани 6.707, а излезеноста е ...

Излезноста во Гостивар до 17 часот е 18,8 проценти

Канал5 - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, изборниот процес се одвива без забелешки.

Излезноста во Велес до 17 часот 52,21 отсто

Канал5 - 13.04.2014

Во Велес и во околните општини до 17 часот излезноста е 52,21 проценти. Најголем е одзивот во општина Демир Капија, а најмал во Чашка. Во општина Велес на 84 избирачки места од 46.548 гласачи на ...

Затворени гласачките места

Вест - 13.04.2014

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти претседателски избори. По затворањето на гласачките места ќе можат да гласаат ...

МВР: Денешните избори убедливо најмирни до сега

Канал5 - 13.04.2014

Точно во 19,00 часот се затворени сите избирачки места со што заврши процесот на гласање и практично отпочна последната фаза од планот за обезбедување на изборниот процес односно обезбедување на ...

Македонија избира претседател

Канал5 - 13.04.2014

Во Република Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи.

Во Дебар навреме отворени сите гласачки места

24 Вести - 13.04.2014

Во општина Дебар во седум часот изутрината се отворени сите 27 гласачки места и гласањето се одвива без проблеми, информира претседателот на општинската изборна комисија Адриан Марку.

Струмица - доцнење поради грешка во броењето

Телма - 13.04.2014

На едно избирачко место во Струмица, поради грешка во броењето за половина час подоцна започна гласањето. Сите ливчиња биле на број. Само на избирачкото место 1754 во Струмица гласањето во првиот ...

Добар почеток на гласањето во Битола

Телма - 13.04.2014

Навреме и без проблеми се отворени сите гласачки места во општина БИтола. Навреме и без проблеми утрово во 7 часот отворени се сите 170 избирачки места во општина Битола, каде право на глас имаат ...

Петти претседателски избори во Македонија

Deutsche Welle - 13.04.2014

Во Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи. Граѓаните можат да гласаат за Ѓорге Иванов, кандидат на ...

Гласање во Бутел И шуро Оризари - во Чаир одзивот помал

Телма - 13.04.2014

Утрово, на почетокот од гласањето не се пријавени проблеми во општината Бутел. Во Чаир до 9 часот е забележан помал одзив од вообичаениот. Гласањето во општината Чаир започна навреме, навреме беа ...

МОСТ го објави првиот утрински извештај

Телма - 13.04.2014

Невладината набљудувачка мисија утрово го објави првиот извештај од согледувањата на избирачкиот процес. Невладината набљудувачка мисија утрово го објави првиот извештај од согледувањата на ...

Мирен тек на гласањето

Deutsche Welle - 13.04.2014

Во мирна и демократска атмосфера се одвива гласањето на петтите по ред претседателски избори. Со мали исклучоци, процесот започна навреме во 7 часот на 3480 избирачки места низ земјата.

Утрово без проблеми почна гласањето во Охрид

Телма - 13.04.2014

Изборниот процес во општина Охрид почна во законски утврдениот термин. Од ОИК велат дека не се забележани проблеми. Изборниот процес во општина Охрид почна во законски утврдениот термин.

Полошки регион - многу мал одзив во Голема Речица

Телма - 13.04.2014

Во Тетово, во дел од гласачките места велат дека одзивот е задоволителен, додека пак во Голема Речица на едно место, утрово никој не гласал. Во тетовско - госитварскиот регион, според ОИК, сите ...

Гласањето во кумановскиот регион започна во најдобар ред

Телма - 13.04.2014

Во сите шест кумановски општини гласањето започна навреме и во најдобар ред, велат во изборните комисии. Во сите шест кумановски општини гласањето започна навреме и во најдобар ред, велат во ...

Регуларен почеток на гласачкиот процес Во тиквешијата

Телма - 13.04.2014

Во тиквешкиот регион, како што велат од избирачкиот одбори, гласањето започнало навреме и без проблеми. Во тиквешкиот регион, како што велат од избирачкиот одбори, гласањето започнало навреме и без ...

Во велешкиот регион регуларен почеток на гласањето

Телма - 13.04.2014

Според информациите од ОИК Велес, не се регистрирани проблеми од отворањето на гласачките места. Во Велес денеска се гласа на 84 избирачки места, а право на глас според избирачкиот список имаат ...

Мирен изборен почеток во ПРИЛЕП

Телма - 13.04.2014

Членовите на избирачките одбори потенцираат дека избирачките места се отворени навреме и дека е доставен комплетен гласачки материјал. Во фер и демократска атмосфера, мирно изутринава се одвива ...

Пропаганден материјал пред гласачко место во Свети Николе

Телма - 13.04.2014

Пропаганден материјал е пронајден пред гласачко место во Свети Николе. Во 13 општини во источна Македонија 373. избирачки места се отворени во седум часот.

Највисока излезност во Новаци, Кратово, Демир Капија и Свети Николе

Фокус - 13.04.2014

Според Државната изборна комисија, во Новаци на гласање излегле 24,33 отсто, при што мора да се има во предвид дека во оваа општина има вкупно 3.043 избирачи.

Велес: Гласањето мирно, без инциденти

Канал5 - 13.04.2014

Канал 5 во текот на денешниот ден со шест линковски врски ќе информира за текот на гласањето на целата територија. Мирно, без инциденти минува изборниот процес во Велес и Куманово.

Прочитани на глас биле имињата на гласачите

Телма - 13.04.2014

Читањето на глас на имињата на гласачите е поради проблем со гласачкиот список, велат на едно избирачко место во Центар. Проблемот е во гласачкиот список, бидејќи се отворени две нови гласачки места.

Во Струга мирно со помала излезност на гласачите

Телма - 13.04.2014

Во Струга до 10 часот на гласање излегле близу 3 отсто од избирачите, што е помалку во споредба со поранешните изборни процеси. Изборниот процес во општина Струга се одвива мирно без проблеми и ...

Битола и битолско: До 10 часот, излезност 13,6 проценти

Канал5 - 13.04.2014

Без проблеми тече гласањето во Битола, Могила, Новаци и во Ресен. До 10 часот излезноста е околу 13,6 проценти. Во Битола гласањето почна и се одвива согласно законот и препораките на Државната ...

Гласањето е мирно, но со одредени нерегуларности

Deutsche Welle - 13.04.2014

Искршена кутија на една политичка партија во Скопската општина Драчево, агитирања, групно гласање, проблеми со избирачкиот список. Вакви неправилности забележале набљудувачите на МОСТ и невладината ...

Во Прилеп забележан гласач кој го фотографира ливчето

Телма - 13.04.2014

Еден гласач е забележан како со мобилен телефон го фотографија гласачкото ливче пред да го фрли во гласачката кутија. Еден гласач на избирачкото место 1380 лоцирано во просториите на Агенцијата за ...

Одзивот во Штип до 13 часот е 40 отсто

Канал5 - 13.04.2014

Во Штип излезноста е 40 проценти до 13 часот. Право на глас имаат 39.900 граѓани на 80 избирачки места. 40 отсто од запишаните 39.903 граѓани на Штип со право на глас до 13 часот го исполниле своето ...

Без проблеми поминува гласањето во Тиквешијата

Утрински - 13.04.2014

Без проблеми се одвива гласањето на петите претседателски избори во Тиквешијата. Засега не се регистрирани никакви проблеми во изборниот процес. Сите избирачки места беа отворени во 7 часот наутро.Во ...

Нерегуларности при гласањето во Прилеп

Утрински - 13.04.2014

На избирачкото место 1.380 во Прилеп, во просториите на Агенцијата за рурален развој членовите на избирачкиот одбор и посматрачите евидентирале како со мобилен телефон еден гласач го фотографирал ...

Неколку отсто излезност на места во Чаир, Кондово, Сарај

Телма - 13.04.2014

Многу ниска излезност на некои гласачки места во Чаир, Сарај и во Кондово. На некои избирачки места излегле само 1 отсто од избирачите. Oдзивот на гласачите на некои избирачки места во општината ...

Различни податоци за бројот на избирачи во Битола

Телма - 13.04.2014

Разлика од околу 6 илјади гласачи во избирачкиот список со кој располага Општинската изборна комисија, за разлика од списокот на ДИК. Разлика од 6000 гласачи запишани во избирачкиот список во општина ...

Мирен изборен ден во Охрид и Струга

Телма - 13.04.2014

Без проблеми и мирно се одвива изборниот процес во Охрид, пробелми не се забележани ниту во Струга. Без проблеми и мирно се одвива изборниот процес во Охрид до овој момент, информираат од ОИК.

Прилепчани изненадени од лесното бришење на мастилото

Телма - 13.04.2014

Според информациите од Општинската изборна комисија во Прилеп до сега не се пријавени никакви нерегуларности од избирачките одбори на 142 гласачки места каде денеска своето право на глас треба да го ...

Цивил: Стружани наместо по еднаш, гласале повеќе пати

Фокус - 13.04.2014

Неколкумина стружани наместо еднаш, гласале повеќе пати, на неколку гласачки места, бидејќе поседувале по неколку лични карти. Ваква информација од загрижени граѓани стигнала во невладината ...

Новаци лидер според излезноста на изборите

Канал5 - 13.04.2014

На петтите претседателски избори право на глас имаат 1.779.572 граѓани, кои гласаат на 3.480 избирачки места. Најмасовни денеска беа жителите на општина Новаци.

До 17 часот одѕивот во Велес 52,71 отсто

Утрински - 13.04.2014

Според ОИК на Велес со 17 часот на 84 избирачки во Велес места на претседателските избори излегле 52,71 отсто од запишаните 46.548 гласачи. Наспроти оваа излезеноста во селото Бузалково, каде живеат ...

Релативно мирен изборен ден во Струмичко

Утрински - 13.04.2014

Првиот круг од гласањето во Струмилкиот регион поминува релативно мирно. До 17 часот е регистриран само еден инцидент на гласачкото место 1782 во селото Смоларе, во општина Ново Село, кога физички ...

Слаба излезност во гостиварскиот регион

Утрински - 13.04.2014

Гостивар - Во фер и демократска атмосфера на поширокиот гостиварски регион се одржува гласањето на петтите претседателски избори во нашава држава. Со исклучок на една политичка партија која има ...

Во Охрид до 17 часот гласаа половината од запишаните избирачи

Утрински - 13.04.2014

Охрид - Половината од запишаните 51.157 гласачи во општина Охрид, гласале до 17 часот, потврдија во Општинската изборна комисија. Правото на глас го оствариле 25.608 гласачи.

Мирно, без битни нерегуларности помина гласањето во кумановo

Телма - 13.04.2014

Изборниот ден во општина Куманово помина без никакви нерегуларности во фер и демократска атмосфера, велат од Општинската изборна комисија. Од таму изјавија дека се уште немаат добиено приговори но ...

Флаери од Иванов пред избирачки места

Фокус - 13.04.2014

Фотографиите беа објавени на социјалните мрежи со наслов „Патот до избирачките места поплочен со добри намери“ Гласачите од избирачко место во општината Бутел утринава кога стигнале на гласање ...

Во 19 часот се затворија гласачките места

Канал5 - 13.04.2014

Во 19 часот сите гласачки места треба да бидат затворени а гласаат само оние лица кои се затекнале на избирачкото место. Во 19 часот сите гласачки места треба да бидат затворени а гласаат само оние ...

Разлика од 6.000 гласачи во Битола

Вест - 13.04.2014

Околу 6.000 е разликата во бројот на гласачи меѓу списокот со кој располага Општинската изборна комисија во Битола во однос на списокот на Државната изборна комисија.

КРИВА ПАЛАНКА: Одsивот до 10 часот е 13,25 отсто

Телеграф - 13.04.2014

Како што соопшти Ристовски, во текот на вчерашниот ден е спроведено гласањето на болните и немоќните лица од Крива Паланка До 10 часот во Крива Паланка гласале 13,25 проценти од вкупно запишаните ...

Излезеноста во Општина Велес до 10 часот е 14,5 проценти

Сител - 13.04.2014

Во Општина Велес денеска на 84 избирачки места право да гласаат за нов претседател на Република Македонија имаат 46.548 граѓани. Според Општинската изборна комисија, до 10 часот гласале 6.793 гласачи ...

Одѕивот во Општина Велес до 10 часот е 14,5 проценти

Телеграф - 13.04.2014

Според Општинската изборна комисија, до 10 часот гласале 6.793 гласачи од вкупно 46.548 Во Општина Велес денеска на 84 гласачки места право да гласаат за нов претседател на Република Македонија имаат ...

Во Велес право на глас имаат 46.261 граѓани

МРТ - 13.04.2014

Сите 73 избирачки места во Велес точно во седум часот се отворени, информираат од Општинската изборна комисија.46.261 велешанец, има можност искористувајки го Уставното право, да гласа на овие ...

Граѓани од Велес ги има во списокот, ама не можат да гласаат

+инфо - 13.04.2014

Разлика од повеќе од илјада гласачи се појавила утрово во списоците на ДИК и на Општинската изборна комисија во Велес. Оваа информација за Нова ТВ ја потврди и претседателката на ОИК, Велес Емилија ...

Излезност од 14,5 % во Велес до 10 часот

Курир - 13.04.2014

Во Општина Велес денеска на 84 избирачки места право да гласаат за нов претседател на Република Македонија имаат 46.548 граѓани. Според Општинската изборна комисија, до 10 часот гласале 6.793 гласачи ...

Во Прилеп до 13 часот гласале околу 40 отсто

А1 On - 13.04.2014

Гласањето денеска се одвива мирно и непречено во Прилеп и соседните општини Кривогаштани, Долнени и Крушево, информираат општинските изборни комисии. Според Општинската изборна комисија, во Прилеп до ...

Во Прилеп до 13 часот гласале околу 40 отсто

Телеграф - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Крушево соопшти дека од 8.144 граѓани со право на глас, до 13 часот на гласање на 23-те избирачки места излегле 33,78 проценти Гласањето денеска се одвива мирно и ...

Во Преспа досега гласале околу 5 илјади граѓани

А1 On - 13.04.2014

Во Преспа правото на глас за претседателските избори го искористиле околу 5.000 гласачи или 30 отсто, од 16.521 гласачи до 13 часот. Сите 50 избирачки места се отворени во 7 часот и гласањето се ...

Гласачките места во Прилеп отворени навреме

А1 On - 13.04.2014

Изборниот процес во Прилеп утрово почна навреме и се одвива без никаков проблем. Според претседателката на Општинската изборна комисија сите 142 избирачки места се отворени во 7 часот.

До 13 часот во три гостиварски општини излезеноста околу 10 проценти

Сител - 13.04.2014

Во првите шест часа од отворањето на гласачките места во трите гостиварски општини излезеноста на гласачите е околу 10 проценти. До 13 часот највисок процент е регистриран во општина Маврово Ростуше, ...

Во Прилеп до 13 часот гласале околу 40 отсто

Сител - 13.04.2014

Гласањето денеска се одвива мирно и непречено во Прилеп и соседните општини Кривогаштани, Долнени и Крушево, информираат општинските изборни комисии. Според Општинската изборна комисија, во Прилеп до ...

Во Преспа досега гласале околу 5 илјади граѓани

Сител - 13.04.2014

Во Преспа правото на глас за претседателските избори го искористиле околу 5.000 гласачи или 30 отсто, од 16.521 гласачи до 13 часот. Сите 50 избирачки места се отворени во 7 часот и гласањето се ...

Во Крива Паланка излезеноста до 13 часот e 33,7 проценти

Сител - 13.04.2014

До 13 часот во Крива Паланка гласале 33,7 проценти од вкупниот број избирачи во општината кој изнесува 17.277. - До 13 часот во нашата општина своето избирачко право го оствариле 6.330 гласачи, што ...

Излезноста до 13 часот во Крива Паланка e 33,7 проценти

Курир - 13.04.2014

До 13 часот во Крива Паланка гласале 33,7 проценти од вкупниот број избирачи во општината кој изнесува 17.277. -До 13 часот во нашата општина своето избирачко право го оствариле 6.330 гласачи, што ...

Во Охрид до 13 часот гласале 31,81 отсто од избирачите

Курир - 13.04.2014

На територијата на општина Охрид до 13 часот на гласање излегле 16.291 избирачи или 31,81 отсто од вкупниот број регистрирани лица со право на глас, соопшти претседателот на Општинската изборна ...

ПРЕСПА: Досега гласале 5 илјади граѓани

Телеграф - 13.04.2014

Сите 50 избирачки места се отворени во 7 часот и гласањето се одвива во најдобар ред Во Преспа правото на глас за претседателските избори го искористиле околу 5.000 гласачи или 30 отсто, од 16.521 ...

До 13 часот одѕивот е 33,7 отсто во Крива Паланка

Телеграф - 13.04.2014

Во 13 часот се спроведува и замената на избирачките одбори со втора смена, која ќе остане до 19 часот До 13 часот во Крива Паланка гласале 33,7 проценти од вкупниот број избирачи во општината кој ...

Гласањето и во Прилеп и во Гостивар почна навреме

Телеграф - 13.04.2014

Според претседателката на Општинската изборна комисија во Прилеп, Елена Чагороска, сите 142 избирачки места се отворени во 7 часот, а право на глас имаат вкупно 64.567 граѓани Изборниот процес во ...

Навреме отворени избирачките места низ земјата

Нетпрес - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Битола соопшти дека утрово, точно во седум часот отворени се сите 170 изборни места на кои се спроведува процесот на гласање од првиот круг на изборите за Претседател ...

Гласањето во Струга започна навреме и се одвива без проблеми

Inpress - 13.04.2014

Струга, 13. април 2014 (ИНПРЕС) Општинската изборна комисија во Струга информира дека точно навреме, утрово во 07:00 часот се отворени сите 101 избирачки места на територијата на Општина Струга.

Навреме отворени сите изборни места во Охрид и Битола

Телеграф - 13.04.2014

Според Зоран Насев, претседател на ОИК-Битола гласањето почна и се одвива согласно законот и препораките на Државната изборна комисија. Сите избирачки места во Охрид отворени навремено, гласањето се ...

СТРУГА: Сите избирачки места отворени на време

Телеграф - 13.04.2014

Во Единствениот избирачки список се запишани 57.983 граѓани кои своето демократско право да гласаат за претседател на Република Македонија можат да го искористат до 19 часот кога се затвораат ...

Во Дебар навреме отворени сите гласачки места

Сител - 13.04.2014

Во општина Дебар во седум часот изутрината се отворени сите 27 гласачки места и гласањето се одвива без проблеми, информира претседателот на општинската изборна комисија Адриан Марку.

КУМАНОВО: До 13 часот гласале 23 проценти

Телеграф - 13.04.2014

Претседателката на ОИК, Старо Нагоричане, Тина Костовска информира дека до 13 часот гласале 23,25 отсто од евидентираните 3.442 лица, што гласаат на 38 избирачки места До 13 часот во Општина Куманово ...

Во Охрид до 13 часот гласале 31,81 отсто од избирачите

Сител - 13.04.2014

На територијата на општина Охрид до 13 часот на гласање излегле 16.291 избирачи или 31,81 отсто од вкупниот број регистрирани лица со право на глас, соопшти претседателот на Општинската изборна ...

Во Гевгелија гласале 36,7 отсто, во Богданци 34 отсто, во Дорјан 30,12 отсто од избирачите

Курир - 13.04.2014

На 37-те избирачки места во општина Гевгелија до 13 часот своето право на глас го оствариле 7.178 гласачи или 36,7 отсто. Во општина Богданци на 12 избирачки места до 13 часот гласале 2.371 гласач ...

Во Велес до 13 часот излезеноста 33,63 отсто

А1 On - 13.04.2014

На 84-те избирачки места во Општина Велес од запишаните 46.548 избирачи гласале 15.656 гласачи или 33,63 отсто. Од Општинската изборна комисија информираат дека изборите се одвиваат во фер и ...

ИЗБОРИ: До 13 часот во Охрид гласале 31,81 отсто, во Гевгелија 36,7 отсто граѓани

Телеграф - 13.04.2014

Во Општината право на глас имаат 51,157 гласачи од кои 45.066 запишани во единствениот, а 6.091 во посебниот Избирачки список На територијата на Општина Охрид до 13 часот на гласање излегле 16.291 ...

ВЕЛЕС: Одѕивот е 33,63 отсто до 13 часот

Телеграф - 13.04.2014

Од Општинската изборна комисија информираат дека изборите се одвиваат во фер и демократска атмосфера На 84. избирачки места во Општина Велес од запишаните 46.548 избирачи гласале 15.656 гласачи или ...

До 13 часот во Дебар гласале 7,1 отсто од граѓаните

Сител - 13.04.2014

Од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот избирачки список во општина Дебар, до 13 часот правото на глас го искористиле 7,1 отсто. Според претседателот на Општиската изборна ...

Во Дебар до 13 часот гласале 7,1% од граѓаните

Курир - 13.04.2014

Од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот избирачки список во општина Дебар, до 13 часот правото на глас го искористиле 7,1 отсто. Според претседателот на Општиската изборна ...

Во Велес до 13 часот гласале 33, 63 % од гласачите

Курир - 13.04.2014

На 84-те избирачки места во Општина Велес од запишаните 46.548 избирачи гласале 15.656 гласачи или 33,63 отсто. Од Општинската изборна комисија информираат дека изборите се одвиваат во фер и ...

ДЕБАР: До 13 часот гласале 7,1 отсто од граѓаните

Телеграф - 13.04.2014

Гласањето го следат претставници на граѓанската организација „Мост“, а повеќе гласачки места се посетени и од набљудувачи на ОБСЕ/ОДИХР Од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот ...

Општина Новаци со најмногу излезени гласачи во пелагонискиот регион

Сител - 13.04.2014

Избирачкиот процес во пелагониските општини се интензивира. Како и на минатите избори, граѓаните најчесто одат да гласаат во овој дел од денот, информираат од општинските изборни комисии во Битола, ...

Општина Новаци со најмногу излезени гласачи во пелагонискиот регион

Курир - 13.04.2014

Избирачкиот процес во пелагониските општини се интензивира. Како и на минатите избори, граѓаните најчесто одат да гласаат во овој дел од денот, информираат од општинските изборни комисии во Битола, ...

ИЗБОРИ: Новаци со најголем одsив на гласачите во пелагонискиот регион

Телеграф - 13.04.2014

До 13 часот во Општина Битола гласале 35 отсто од избирачкото тело, во Општина Могила 25,68 отсто, а најголем одѕив има во Општина Новаци, каде што гласале 50,05 отсто од лицата запишани во ...

ПЕХЧЕВО: До 13 часот гласале 45 проценти

Телеграф - 13.04.2014

Вчера, од пријавените 100 болни и изнемоштени лица, во своите домови гласале 92 Во Пехчево до 13 часот гласале 45 проценти од запишаните граѓани во Избирачкиот список.

Во општина Македонска Каменица излезеноста над 40 отсто

Сител - 13.04.2014

До 14 часот на 17 избирачки места во општина Македонска Каменица гласале над 2.680 граѓани. Како што информира Општинската изборна комисија, во избирачкиот список се запишани 6.707, а излезеноста е ...

Во општина Македонска Каменица излезеноста над 40 отсто

А1 On - 13.04.2014

До 14 часот на 17 избирачки места во општина Македонска Каменица гласале над 2.680 граѓани. Како што информира Општинската изборна комисија, во избирачкиот список се запишани 6.707, а излезеноста е ...

Затворени гласачките места, изборите протекоа мирно

Кајгана - 13.04.2014

Заврши првиот круг на гласањето за претседателските избори во Република Македонија, а избирачките места се затворени во 19 часот. Право на глас имаа 1.779.572 избирачи, а избирачките места беа ...

Во поголем број кичевски села нема излезени гласачи

Сител - 13.04.2014

До 13 часот во општина Кичево гласале 8.873 избирачи, односно 18,11 отсто од запишаните, информираше Бегзат Алиу, член на Општинската изборна комисија.

Слаб одsив во кичевските села

Телеграф - 13.04.2014

Најмал одsив е забележан во селските средини, во 95 проценти од селата одѕивот е нула До 13 часот во Oпштина Кичево гласале 8.873 избирачи, односно 18,11 отсто од запишаните, информира Бегзат Алиу, ...

Македонија петти пат избира претседател

Р.С.Европа - 13.04.2014

Во Република Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи.

Во Македонска Каменица до 14 часот излезеноста над 40 отсто

Курир - 13.04.2014

До 14 часот на 17 избирачки места во општина Македонска Каменица гласале над 2.680 граѓани. Како што информира Општинската изборна комисија, во избирачкиот список се запишани 6.707, а излезеноста е ...

Сите избирачки места во Охрид отворени навремено, гласањето се одвива непречено

Сител - 13.04.2014

Сите гласачки места во Охрид се отворени навреме и процесот на гласање на претседателските избори 2014 се одвива непречено. Тоа за МИА го потврди претседателката на Општинската изборна комисија ...

Во поголем број кичевски села нема излезени гласачи

А1 On - 13.04.2014

До 13 часот во општина Кичево гласале 8.873 избирачи, односно 18,11 отсто од запишаните, информираше Бегзат Алиу, член на Општинската изборна комисија.

До 13 часот гласале 40 отсто од гласачите во Штип

Курир - 13.04.2014

Во Штип излезноста е 40 проценти до 13 часот. Право на глас имаат 39.900 граѓани на 80 избирачки места, објави дописникот на Канал 5. Штипјани се едногласни.

Во поголем број кичевски села нема излезени гласачи

Алфа - 13.04.2014

Најмала излезеност е забележана во селските средини - во 95 проценти од селата одѕивот е нула и кутиите се празни без ниту едно гласачко ливче. До 13 часот во општина Кичево гласале 8.873 избирачи, ...

Нема излезени гласачи во поголем број кичевски села

Р.С.Европа - 13.04.2014

До 13 часот во Општина Кичево гласале 8.873 избирачи, односно 18,11 отсто од запишаните, информираше Бегзат Алиу, член на Општинската изборна комисија.

До 13 часот во Кичево гласале 18,11% од гласачите

Курир - 13.04.2014

До 13 часот во општина Кичево гласале 8.873 избирачи, односно 18,11 отсто од запишаните, информираше Бегзат Алиу, член на Општинската изборна комисија.

Излезноста во Гостивар до 17 часот е 18,8 проценти

А1 On - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, изборниот процес се одвива без забелешки.

Дебар: До 17 часот гласале 13,41 отсто од граѓаните

Курир - 13.04.2014

Во општина Дебар од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот избирачки список, до 17 часот правото на глас го оствариле 13,41 отсто. Според секретарот на Општиската изборна комисија ...

Во Струга до 17:00 часот излезност од 21,4 %, регистрирани поситни инциденти

Inpress - 13.04.2014

Струга, 13. април 2014 (ИНПРЕС) 21,4% од граѓаните на Струга излегле да гласаат до 17:00 часот, потврдуваат за охридското Супер радио од Општинската изборна комисија во Струга.

ГОСТИВАР: До 17 часот одѕивот е 18,8 отсто

Телеграф - 13.04.2014

Вчера во трите општини правото на глас имаа можност да го остварат 115 изнемоштени и болни лица Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и ...

Во Струга навреме отворени сите избирачки места

Сител - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Струга информира дека точно навреме, утрово во 7 часот се отворени сите 101 избирачко место на територијата на општината.

ДЕБАР: Одѕивот е 13,41 отсто до 17 часот

Телеграф - 13.04.2014

Според секретарот на општинската изборна комисија, Али Реџа, гласањето се одвива мирно Во општина Дебар од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот Избирачки список до 17 часот ...

СТРУГА: До 17 часот гласаа 21,57 процент од избирачите

Телеграф - 13.04.2014

Гласањето се одвива нормално и без проблеми и досега не се пријавени неправилности, изјави претседателот на општинската изборна комисија, Џенгис Хани Во Општина Струга до 17 часот своето право на ...

Излезноста во Битола до 17 часот е 54,21 отсто

А1 On - 13.04.2014

Општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила информираат дека во демократска атмосфера, мирно и без проблеми се одвива првиот круг од изборите за Претседател на Република ...

Одѕивот во Битола до 17 часот е 54,21 отсто

Телеграф - 13.04.2014

Од општинската изборна комисија во Битола потврдуваат дека на 170. избирачки места до 17 часот гласале 44.772 граѓани, или 54,21 отсто од вкупно 82.588 граѓани колку што се запишани на Избирачкиот ...

КУМАНОВО: До 17 часот гласале 39 отсто од граѓаните

Телеграф - 13.04.2014

Право на глас во општина Куманово имаат 85.203 лица кои гласаат на 167 избирачки места Во општина Куманово до 17 часот правото на глас го оствариле 39 отсто од избирачите, информира претседателката ...

КРИВА ПАЛАНКА: До 17 часот гласале 60,25 проценти од гласачите

Телеграф - 13.04.2014

Забелешки пристигнале од 2 избирачки места, но тие се решени експресно од страна на општинската изборна комисија, информира претседателот на ОИК Крива Паланка, Георге Ристовски Во Крива Паланка до 17 ...

ВЕЛЕС: Одѕивот до 17 часот 52,21 процента

Телеграф - 13.04.2014

На сите избирачки места гласањето се одвива мирно и без инциденти, информираат од општинската изборна комисија Во општина Велес на 84 избирачки места од 46.548 гласачи на единствениот Избирачки ...

Гласање, броење гласови, резултати, жалби

Press24 - 13.04.2014

Во тек се петтите претседателски избори во Република Македонија. На 3.480 гласачки места во земјава денеска можат да гласаат 1.779,572 избирачи. Тие можат да гласаат за четворица кандидати за ...

Во Дебар до 17 часот гласале 13, 41 отсто од граѓаните

Сител - 13.04.2014

Во општина Дебар од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот избирачки список, до 17 часот правото на глас го оствариле 13,41 отсто. Според секретарот на Општиската изборна комисија ...

Во Струга до 17 часот гласаа 21,57 проценти од избирачите

Сител - 13.04.2014

Во Општина Струга до 17 часот своето право на глас на петтите претседателски избори во Република Македонија го оствариле 21,57 проценти од вкупниот број запишани гласачи во единствениот избирачки ...

Излезноста во Битола до 17 часот е 54,21 отсто

Сител - 13.04.2014

Општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила информираат дека во демократска атмосфера, мирно и без проблеми се одвива првиот круг од изборите за Претседател на Република ...

Во Куманово до 17 часот гласале 39 отсто од граѓаните

Сител - 13.04.2014

Во општина Куманово до 17 часот правото на глас го оствариле 39 отсто од избирачите, информира претседателката на ОИК Куманово Виолета Арсовска. Право на глас во општина Куманово имаат 85.203 лица ...

Излезноста во Битола до 17 часот е 54,21 отсто

Курир - 13.04.2014

Општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила информираат дека во демократска атмосфера, мирно и без проблеми се одвива првиот круг од изборите за Претседател на Република ...

Во Велес излезноста до 17 часот 52,21 проценти

Курир - 13.04.2014

Во Општина Велес на 84 избирачки места од 46.548 гласачи на единствениот избирачки список до 17 часот гласале 24.305 од избирачите или 52,21 отсто. Според Општинската изборна комисија на сите ...

Во Крива Паланка до 17 часот гласале 60,25 проценти

Курир - 13.04.2014

Во Крива Паланка до 17 часот гласале 10.413 гласачи од запишаните 17.277 или 60,25 проценти од вкупниот број гласачи во општината. - Имаме информации од избирачките одбори од неколку избирачки места ...

Во Куманово до 17 часот гласале 39 отсто од граѓаните

Курир - 13.04.2014

Во општина Куманово до 17 часот правото на глас го оствариле 39 отсто од избирачите, информира претседателката на ОИК Куманово Виолета Арсовска. Право на глас во општина Куманово имаат 85.203 лица ...

Во Крива Паланка до 17 часот гласале 60,25 проценти

Сител - 13.04.2014

Во Крива Паланка до 17 часот гласале 10.413 гласачи од запишаните 17.277 или 60,25 проценти од вкупниот број гласачи во општината. - Имаме информации од избирачките одбори од неколку избирачки места ...

Во Велес излезноста до 17 часот 52,21 проценти

Сител - 13.04.2014

Во Општина Велес на 84 избирачки места од 46.548 гласачи на единствениот избирачки список до 17 часот гласале 24.305 од избирачите или 52,21 отсто. Според Општинската изборна комисија на сите ...

Затворени гласачките места - граѓаните го кажаа своето

Press24 - 13.04.2014

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти претседателски избори. По затворањето на гласачките места ќе можат да гласаат ...

Во Охрид до 17 часот на гласање излегле половина од регистрираните избирачи

Сител - 13.04.2014

Според податоците на Општинската изборна комисија, во општина Охрид од вкупно запишаните 51.157 гласачи до 17 часот правото на глас го оствариле 50 отсто од граѓаните, односно 25.608 гласачи.

Македонија по петти пат избира претседател

Нетпрес - 13.04.2014

Граѓаните на Македонија денеска по петти пат од самостојноста избира претседател. Правото на глас ќе можат да го остварат на 3.480 избирачки места. Гласачките места се отворени од седум часот, а ќе ...

Во Битола разлика од 6000 гласачи - биле во затвор?

+инфо - 13.04.2014

Околу 6.000 е разликата во бројот на гласачи меѓу списокот со кој располага општинската изборна комисија во Битола во однос на списокот на Државната изборна комисија, пишува „Вест“.

МВР: Убедливо најмирни избори досега

+инфо - 13.04.2014

Точно во 19 часот се затворени сите избирачки места со што заврши процесот на гласање и практично отпочна последната фаза од планот за обезбедување на изборниот процес, односно обезбедување на ...

Во Дебар навреме отворени сите гласачки места

Курир - 13.04.2014

Во општина Дебар во седум часот изутрината се отворени сите 27 гласачки места и гласањето се одвива без проблеми, информира претседателот на општинската изборна комисија Адриан Марку.

Според МВР ова се најмирните избори до сега!

Сител - 13.04.2014

Точно во 19,00 часот се затворени сите избирачки места со што заврши процесот на гласање и практично отпочна последната фаза од планот за обезбедување на изборниот процес односно обезбедување на ...

МВР: Убедливо најмирни избори досега

А1 On - 13.04.2014

Избирачкиот ден се одвиваше во мирна, фер и демократска атмосфера, оцени Министерството за внатрешни работи. - Според досегашните информации избирачкиот процес мина без никакви сериозни нарушувања и ...

МВР: Најмирни избори досега

Телеграф - 13.04.2014

Во соопштението се наведува дека полицијата во текот на изборниот ден генерално добила најмал број поплаки и барања за интервенција Избирачкиот ден се одвиваше во мирна, фер и демократска атмосфера, ...

МВР: Убедливо најмирни избори досега

Р.С.Европа - 13.04.2014

Избирачкиот ден се одвиваше во мирна, фер и демократска атмосфера, оцени Министерството за внатрешни работи. „Според досегашните информации, избирачкиот процес мина без никакви сериозни нарушувања и ...

Македонија го избира петтиот претседател

Алфа - 13.04.2014

Македонија денеска го избира својот петти претседател од осамостојувањето на државата. Пред точно еден час беа отворени 3.480 гласачки места. Македонија денеска го избира својот петти претседател од ...

Затворени гласачките места- изборите фер и демократски

Курир - 13.04.2014

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти претседателски избори. По затворањето на гласачките места ќе можат да гласаат ...

Граѓаните ќе може да гласаат само еднаш

Курир - 13.04.2014

Граѓаните денеска можат само еднаш да го посетат избирачкото место и да го остварат правото на глас за вториот круг од претседателските избори и за предвремените парламентарни избори.

Затворени гласачките места места, изборите протекоа мирно

Макфакс - 13.04.2014

Заврши првиот круг на гласањето за петтите претседателски избори во Република Македонија, а избирачките места се затворени во 19 часот. Право на глас имаа 1.779.572 избирачи, а избирачките места беа ...

ОИК-Битола: Навреме отворени сите 170 изборни места

Сител - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Битола соопшти дека утрово, точно во 7 часот отворени се сите 170 изборни места на кои се спроведува процесот на гласање од првиот круг на изборите за Претседател на ...

ДЕБАР: Навреме отворени сите гласачки места

Телеграф - 13.04.2014

Во единствениот избирачки список за општина Дебар запишани се 17.272 лица со право на глас. Вчера правото на глас го остварија 31 болни и немоќни лица Во општина Дебар во седум часот изутрината се ...

Започна трката за претседателските избори

Алфа - 13.04.2014

Мирно и без никакви инциденти започна изборниот ден во Скопје. Гласањето денеска започна во 7 часот а ќе трае непрекинато до 19 часот, кога се затвораат избирачките места.

Почна гласањето во Тетово

Алфа - 13.04.2014

Мирен изборен ден во Тетово. На 117 избирачки места, 78.778 граѓани имаат право да го бираат петтиот претседател на државата.Во ОИК информираат дека досега гласањето тече без проблеми.

МАКЕДОНИЈА ГЛАСА: Граѓаните петти пат избираат претседател

Телеграф - 13.04.2014

Гласањето трае до 19:00 часот, до кога официјално е на сила и изборниот молк Во Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат ...

Гласачките места во Прилеп отворени навреме

Сител - 13.04.2014

Изборниот процес во Прилеп утрово почна навреме и се одвива без никаков проблем. Според претседателката на Општинската изборна комисија Елена Чагороска, сите 142 избирачки места се отворени во 7 ...

Гласањето во Гостиварско почна на сите избирачки места

Сител - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион - Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, гласањето за претседател утрово почнало на сите избирачки места.

Во Струга навреме отворени сите избирачки места

А1 On - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Струга информира дека точно навреме, утрово во 7 часот се отворени сите 101 избирачко место на територијата на општината.

Сите избирачки места во Охрид отворени навремено, гласањето се одвива непречено

А1 On - 13.04.2014

Сите гласачки места во Охрид се отворени навреме и процесот на гласање на претседателските избори 2014 се одвива непречено. Инаку, право на глас на територијата на општина Охрид имаат 51,157 гласачи, ...

Во Прилеп гласачките места отворени на време

Курир - 13.04.2014

Изборниот процес во Прилеп утрово почна навреме и се одвива без никаков проблем. Според претседателката на Општинската изборна комисија Елена Чагороска, сите 142 избирачки места се отворени во 7 ...

На време отворени сите избирачки места во Струга

Курир - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Струга информира дека точно навреме, утрово во 7 часот се отворени сите 101 избирачко место на територијата на општината.

Отворени сите гласачки места во Охрид - гласањето се одвива без проблеми

Press24 - 13.04.2014

Сите гласачки места во Охрид се отворени навреме и процесот на гласање на претседателските избори 2014 се одвива непречено. Инаку, право на глас на територијата на општина Охрид имаат 51,157 гласачи, ...

Се гласа во пелагониските општини Могила и Новаци

А1 On - 13.04.2014

Општинските изборни комисии од Новаци и Могила информираат дека изборниот процес во првите три часа минува мирно, непречено и во демократска атмосфера.

Точно во седум, започна гласањето на петтите по ред претседателски избори во Велес

Макфакс - 13.04.2014

Сите 73 избирачки места во Велес точно во седум часот се отворени, информираат од Општинската изборна комисија. 46.261 велешанец има можност искористувајќи го уставното право, да гласа на овие петти ...

Се гласа во пелагониските општини Могила и Новаци

Сител - 13.04.2014

Општинските изборни комисии од Новаци и Могила информираат дека изборниот процес во првите три часа минува мирно, непречено и во демократска атмосфера.

Се гласа во пелагониските општини Могила и Новаци

Телеграф - 13.04.2014

Во општина Могила право на глас имаат 5.589 граѓани, а избирачкиот процес се одвива на 23 избирачки места, истакна Ристе Пројчевски, претседател на ОИК Могила Општинските изборни комисии од Новаци и ...

Избирачките места во Охрид отворени навреме, гласањето тече мирно

Макфакс - 13.04.2014

Изборниот процес во општина Охрид почна во законски утврдениот термин, јави OhridNews. Во 7 часот отворени се сите 88 избирачки места, а гласањето до овој момент се одвива без проблеми информираат од ...

Избирачките места во Охрид отворени на време, гласањето се одвива непречено

Курир - 13.04.2014

Сите гласачки места во Охрид се отворени навреме и процесот на гласање на претседателските избори 2014 се одвива непречено. Тоа за МИА го потврди претседателката на Општинската изборна комисија ...

Што се случува утрово во Бутел, Чаир и Шуто Оризари?

Press24 - 13.04.2014

Без проблеми тече гласањето во скопските општини Бутел, Чаир и Шуто Оризари. Според информациите од терен, гласањето во Општина Чаир започнало навреме и точно во 7 часот биле отворени гласачките ...

Навреме отворени гласачките места во Охрид, Струга, Могила и Новаци

Нетпрес - 13.04.2014

Сите гласачки места во Охрид се отворени навреме и процесот на гласање на претседателските избори 2014 се одвива непречено. Тоа за МИА го потврди претседателката на Општинската изборна комисија ...

Во Куманово 9 проценти излезност на гласачите до 10 часот

А1 On - 13.04.2014

Во општина Куманово, гласањето се одвива без никакви проблеми. До десет часот, според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија (ОИК) на гласање излегле 9 проценти.

Мирен почеток на гласањето во земјава

+инфо - 13.04.2014

Во најголемиот дел од општините гласањето за иден претседател на земјава гласањето се одвива без посебни проблеми, а избирачките места се отворени навреме.

Отворени избирачките места во Кочани, гласањето се одвива непречено

А1 On - 13.04.2014

Процесот на гласањето за претседателските избори 2014 во Кочани се одвива без проблеми. Навреме се отворени 63 избирачки места со запишани 32.697 граѓани со право на глас.

Во Куманово 9 проценти излезност на гласачите до 10 часот

Сител - 13.04.2014

Во општина Куманово, гласањето се одвива без никакви проблеми. До десет часот, според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија (ОИК), Виолета Арсовска на гласање излегле 9 ...

КУМАНОВО: Девет отсто одѕив на гласачите до 10 часот

Телеграф - 13.04.2014

Во Старо Нагоричане, во првите три часа гласале 6,2 проценти од граѓаните со право на глас. Како што информира претседателот на ОИК Тина Костовска, гласањето се одвива мирно.

КОЧАНИ: Отворени избирачките места, гласањето се одвива непречено

Телеграф - 13.04.2014

Во општината Чешиново Облешево денеска се очекува да гласаат 5.781 граѓанин со право на глас на 13 избирачки места, додека во Општина Зрновци на четири избирачки места ќе гласаат 2.616 граѓани ...

Излезноста во Гостивар до 17 часот е 18.8 проценти

Сител - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, изборниот процес се одвива без забелешки.

Во прилепско до 10 часот гласале 15 отсто од запишаните избирачи

Сител - 13.04.2014

Според Општинската изборна комисија во Прилеп гласањето во првиот круг од претседателските избори се одвива непречено и во мирна атмосфера. До 10 часот на гласање излегле 15 отсто од запишаните ...

Во Битола навреме отворени сите 170 изборни места

Курир - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Битола соопшти дека утрово, точно во 7 часот отворени се сите 170 изборни места на кои се спроведува процесот на гласање од првиот круг на изборите за Претседател на ...

Гласањето досега без проблеми

Р.С.Европа - 13.04.2014

Во најголемиот дел од општините, гласањето за иден претседател на земјава се одвива без проблеми, а избирачките места се отворени навреме. Проблеми, според досегашните информации имаше на едно ...

Излезноста на претседателските избори во Охрид до 10 часот 11,77 проценти

А1 On - 13.04.2014

Според информацијата од охридската ОИК, на претседателските избори од отворањето на гласачките места до 10 часот правото на глас го оствариле 11,77 отсто од граѓаните до право на глас.

ВИДЕО, ФОТО: Гласањето мирно и без проблеми

Р.С.Европа - 13.04.2014

Во најголемиот дел од општините, гласањето за иден претседател на земјава се одвива без проблеми, а избирачките места се отворени навреме. Прва прес конференција на МОСТ ...

Избори за претседател на Македонија

Капитал - 13.04.2014

Граѓаните на Република Македонија денеска по петти пат избираат шеф на државата. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи.

Во Гевгелија до 10 часот излезеноста 11,10 проценти

А1 On - 13.04.2014

До 10 часот во општина Гевгелија гласале 11,10 отсто од запишаните 19.509 граѓани или вкупно 2.165 во 37-те избирачки места. - Изборниот процес се одвива без неправилности, во најдобар ред.

Општина Новаци со најголема излезеност на гласачи

А1 On - 13.04.2014

Избирачкиот процес во пелагониските општини се одвива демократски, мирно и непречено, информираат од општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила.

Отворени избирачките места во Кочани, гласањето се одвива непречено

Сител - 13.04.2014

Процесот на гласањето за претседателските избори 2014 во Кочани се одвива без проблеми. Навреме се отворени 63 избирачки места со запишани 32.697 граѓани со право на глас, изјави Ирина Хаџиева, ...

Во прилепско до 10 часот гласале 15 отсто од запишаните избирачи

А1 On - 13.04.2014

Според Општинската изборна комисија во Прилеп гласањето во првиот круг од претседателските избори се одвива непречено и во мирна атмосфера. До 10 часот на гласање излегле 15 отсто од запишаните ...

Се гласа во Могила и Новаци

Курир - 13.04.2014

Општинските изборни комисии од Новаци и Могила информираат дека изборниот процес во првите три часа минува мирно, непречено и во демократска атмосфера.

Во Свети Николе 16,6 проценти одѕив на гласачите до 10 часот

А1 On - 13.04.2014

Во 13-те општини во источна Македонија од општината Лозово до малешевско-пијанечкиот регион 373-те избирачки места се отворени навреме точно во 7 часот.

Во Крива Паланка излезеноста до 10 часот е 13,25 проценти

А1 On - 13.04.2014

До 10 часот во Крива Паланка гласале 13,25 проценти од вкупно запишаните 17.277 граѓани, или 2.288 во 47-те избирачки места во општината. - Сите избирачки места во општината се отворени на време, ...

Во Куманово 9% излезност на граѓаните до 10 часот

Курир - 13.04.2014

Во општина Куманово, гласањето се одвива без никакви проблеми. До десет часот, според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија (ОИК), Виолета Арсовска на гласање излегле 9 ...

Претседателските избори течат мирно и достоинствено, без никакви инциденти

Нетпрес - 13.04.2014

Македонија денеска по петти пат од својата независност избира претседател. Изборниот процес, според оценките, тече мирно достоинствено и во позитивна атмосфера, без никакви инциденти.

Излезеноста во Општина Велес до 10 часот е 14,5 проценти

А1 On - 13.04.2014

Во Општина Велес денеска на 84 избирачки места право да гласаат за нов претседател на Република Македонија имаат 46.548 граѓани. Според Општинската изборна комисија, до 10 часот гласале 6.793 гласачи ...

Слаб одзив во Липково и Арачиново, гласањето се одвива мирно

Нова ТВ - 13.04.2014

Во Република Македонија се одржуваат 5-те претседателски избори. Во Општина Куманово 85 203 граѓани ќе гласаат на 167 избирачки места, во Општина Липково имаат право на глас 20 742 избирачи, а ќе ...

Иако ги има во списокот, на граѓани од Велес не им е дозволено да гласаат

Нова ТВ - 13.04.2014

Разлика од преку илјада гласачи се појавила утрово во списоците на ДИК и на Општинската изборна комисија во Велес. Оваа информација ја потврди и претседателката на ОИК Велес Емилија Андовска.

Мирен старт на изборите во Штип

МРТ - 13.04.2014

Гласањето, на територијата на цела општина, се одвива во мирна, фер и демократска атмосфера: „Сите избирачки места се отворени точно на време, гласањето почна секаде и досега немаме никакви ...

Одsивот до 10 часот е ист како на минатите претседателски избори

Телеграф - 13.04.2014

Тогаш, според ДИК, имало запишано 1.792.082 избирачи, а сега 1.779.572 избирачи во списокот. Тогаш се гласало во 2.975 изборни места, а сега во 3.480 избирачки места На минатите претседателски ...

64.547 прилепчани со право на глас ќе избираат денес

МРТ - 13.04.2014

Сите 142 избирачки места се отворени во 7 часот, потврдуваат во општинската изборна комисија „Општинската изборна комисија го предаде материјалот до избирачките одбори.

Отворени избирачките места во Кочани, гласањето се одвива непречено

Курир - 13.04.2014

Процесот на гласањето за претседателските избори 2014 во Кочани се одвива без проблеми. Навреме се отворени 63 избирачки места со запишани 32.697 граѓани со право на глас, изјави Ирина Хаџиева, ...

Гостивар: На неколку избирачки места воопшто не се гласало до 10 часот

Нова ТВ - 13.04.2014

На неколку избирачки места на Општина Гостивар до 10.00 часот воопшто не е гласано ниту за еден кандидат.Се работи за избирачки места во селата Падалиште, Корита, Мирдита, Страјан, Ѓеновица во три ...

До 5% излезност во гостиварскиот регион до 10 часот

Курир - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, излезеноста на граѓаните до 10 часот е до пет проценти.

Излезноста на претседателските избори во Охрид до 10 часот 11,77 проценти

Сител - 13.04.2014

Според информацијата од охридската ОИК, на претседателските избори од отворањето на гласачките места до 10 часот правото на глас го оствариле 11,77 отсто од граѓаните до право на глас.

„ИЗЛЕЗИ ДА ГЛАСАШ“: Гласањето се одвива нормално

Телеграф - 13.04.2014

До 12 часот гласањето на сите избирачки места се одвива во фер и демократска атмосфера“, се вели во соопштението Коалицијата „Излези да гласаш“, која го следи изборниот процес со близу 5.000 ...

Во Тиквешијата изборниот ден минува во демократска атмосфера

МРТ - 13.04.2014

Во Кавадарци според единствениот избирачки список со право на глас евидентирани се 32 281 лице. Тие уставното право на глас до 19 часот ќе го искористат на едно од 60-те гласачки места.

Во Прилеп до 13 часот гласале околу 40 отсто

Алфа - 13.04.2014

Гласањето денеска се одвива мирно и непречено во Прилеп и соседните општини Кривогаштани, Долнени и Крушево, информираат општинските изборни комисии. Гласањето денеска се одвива мирно и непречено во ...

85 203 кумановчани денеска ќе го остварат своето право на глас

МРТ - 13.04.2014

Сите избирачки места се отворени навремени , а гласањето се одвива во фер и демократска атмосфера информираат од избирачките одбори. -На нашето избирачко место 1074 гласањето се одвива според ...

До 13 часот во три гостиварски општини излезеноста околу 10 проценти

А1 On - 13.04.2014

Во првите шест часа од отворањето на гласачките места во трите гостиварски општини излезеноста на гласачите е околу 10 проценти. До 13 часот највисок процент е регистриран во општина Маврово Ростуше, ...

Околу 5 илјади граѓани гласале досега во Преспа

Курир - 13.04.2014

Во Преспа правото на глас за претседателските избори го искористиле околу 5.000 гласачи или 30 отсто, од 16.521 гласачи до 13 часот. Сите 50 избирачки места се отворени во 7 часот и гласањето се ...

Во Крива Паланка излезеноста до 13 часот e 33,7 проценти

А1 On - 13.04.2014

До 13 часот во Крива Паланка гласале 33,7 проценти од вкупниот број избирачи во општината кој изнесува 17.277. - До 13 часот во нашата општина своето избирачко право го оствариле 6.330 гласачи, што ...

Мирна атмосфера: До 10 часот во прилепско гласале 15 отсто од избирачите

Курир - 13.04.2014

Според Општинската изборна комисија во Прилеп гласањето во првиот круг од претседателските избори се одвива непречено и во мирна атмосфера. До 10 часот на гласање излегле 15 отсто од запишаните ...

До 13 часот во општина Куманово гласале 23 проценти од 85.203 граѓани

А1 On - 13.04.2014

До 13 часот во општина Куманово гласале 23 проценти од 85.203 граѓани со право на глас. Во општината се гласа на 167 избирачки места. - До Општинската изборна комисија нема пријавено никакви ...

Во Охрид до 13 часот гласале 31,81 отсто од избирачите

А1 On - 13.04.2014

На територијата на општина Охрид до 13 часот на гласање излегле 16.291 избирачи или 31,81 отсто од вкупниот број регистрирани лица со право на глас, соопшти претседателот на Општинската изборна ...

51 157 охриѓани денеска ќе бираат претседател на Македонија

МРТ - 13.04.2014

До 10 часот за еден од четворицата кандидати на овие петти претседателски избори гласале 11,77 проценти од вкупно 51 157 граѓани запишани во избирачкиот список.

Во општина Гевгелија до 13 часот гласале 36,7 отсто од избирачите

А1 On - 13.04.2014

На 37-те избирачки места во општина Гевгелија до 13 часот своето право на глас го оствариле 7.178 гласачи или 36,7 отсто. Во општина Богданци на 12 избирачки места до 13 часот гласале 2.371 гласач ...

До 13 часот излезеноста на гласачите е 25,02%, мал е одзивот на гласачите Албанци

МКД - 13.04.2014

Државната изборна комисија соопшти дека според податоците од 3.343 избирачки места, до 13 часот гласале 428.954 гласачи или 25,02 отсто. Она што е најкаректеристично е малиот одзив на гласачите ...

ГОСТИВАРСКО: До 13 часот во три општини одѕивот околу 10 отсто

Телеграф - 13.04.2014

До 13 часот највисок процент е регистриран во Општина Маврово, Ростуше, 15,83 отсто, каде што гласале 1.495 лица, додека најнизок во Врапчиште, 5,74 проценти со вкупно 1.395 гласачи Во првите шест ...

Во Тетово гласањето тече во најдобар ред

МРТ - 13.04.2014

Подобрување на животниот стандард, остварување на ветувањата, работа за младите... Ова се дел од очекувањата на тетовци од овие избори. „Подобар стандард за луѓето.

До 13 часот во Дебар гласале 7,1 отсто од граѓаните

А1 On - 13.04.2014

Од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот избирачки список во општина Дебар, до 13 часот правото на глас го искористиле 7,1 отсто. Според претседателот на Општиската изборна ...

Во Велес до 13 часот излезеноста 33,63 отсто

Сител - 13.04.2014

На 84-те избирачки места во Општина Велес од запишаните 46.548 избирачи гласале 15.656 гласачи или 33,63 отсто. Од Општинската изборна комисија информираат дека изборите се одвиваат во фер и ...

Општина Новаци со најмногу излезени гласачи во пелагонискиот регион

А1 On - 13.04.2014

Избирачкиот процес во пелагониските општини се интензивира. Како и на минатите избори, граѓаните најчесто одат да гласаат во овој дел од денот, информираат од општинските изборни комисии во Битола, ...

Во Пехчево до 13 часот гласале 45 проценти од евидентираните избирачи

А1 On - 13.04.2014

Во Пехчево до 13 часот гласале 45 проценти од запишаните граѓани во избирачкиот ...

Во фер и демократски услови: За 3 часа гласаа 11,77 отсто од граѓаните во Охрид

Курир - 13.04.2014

Според информацијата од охридската ОИК, на претседателските избори од отворањето на гласачките места до 10 часот правото на глас го оствариле 11,77 отсто од граѓаните до право на глас.

Во Пехчево до 13 часот гласале 45 проценти од евидентираните избирачи

Сител - 13.04.2014

Во Пехчево до 13 часот гласале 45 проценти од запишаните граѓани во избирачкиот список. Како што информира Општинската изборна комисија, се гласа на девет избирачки места, а изборниот процес се ...

Голема излезност во Пехчево, до 13 часот гласале 45 проценти од евидентираните избирачи

Курир - 13.04.2014

Во Пехчево до 13 часот гласале 45 проценти од запишаните граѓани во избирачкиот список. Вчера, од пријавените 100 болни и изнемоштени лица, во своите домови гласале 92.

Македонија избира претседател

МРТ - 13.04.2014

Во Република Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи.

Во Дебар навреме отворени сите гласачки места

А1 On - 13.04.2014

Во општина Дебар во седум часот изутрината се отворени сите 27 гласачки места и гласањето се одвива без проблеми, информира претседателот на општинската изборна комисија.

На половина од изборниов ден излезноста во пелагонискиот регион задоволува

МРТ - 13.04.2014

„На гласачкото место 119/ 1 запишани се 596 гласачи до 13 часот гласаа 279 избирачи или 46 посто од вкупно запишаните. Тоа е одлично во споредба со минатите избори“, рече заменик председателот на ...

Во Македонска Каменица гласале над 40 отсто

Телеграф - 13.04.2014

Како што информира Општинската изборна комисија, во избирачкиот список се запишани 6.707 гласачи, а гласале 2.680 до 14 часот До 14 часот на 17 избирачки места во општина Македонска Каменица гласале ...

Струга гласа во фер и демократска атмосфера

МРТ - 13.04.2014

Во Струга беа отворени вкупно 101 гласачко место каде право на глас имаат 57,983 во општина Струга. До 13 часот излезноста во општина Струга на дел од избирачките места беше околу 11%.

Стандарден одѕив, нерегуларностите се множат

Р.С.Европа - 13.04.2014

Искршен партиски штаб, нарушено право на глас, маркерот со кој се бележат гласачите се вади веднаш, иако треба да е видлив 24 часа, гласаат и починати лица, избирачи не можат да најдат на кое место ...

ОИК-Битола: Навреме отворени сите 170 изборни места

А1 On - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Битола соопшти дека утрово, точно во 7 часот отворени се сите 170 изборни места на кои се спроведува процесот на гласање од првиот круг на изборите за Претседател на ...

Струга: Организирано се одбележуваат луѓето што одат да гласаат

Нова ТВ - 13.04.2014

Граѓани на Струга се жалат дека пред влезот на избирачките места стојат комбиња и автомобили со луѓе кои со списоци ги одбележуваат лицата кои одат на гласање.

Во Кичевско избирачките кутии се празни - никој не излегол на гласање

Press24 - 13.04.2014

До 13 часот во општина Кичево гласале 8.873 избирачи, односно 18,11 отсто од запишаните, информираше Бегзат Алиу, член на Општинската изборна комисија.

Гласањето во Гостиварско почна на сите избирачки места

А1 On - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион - Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, гласањето за претседател утрово почнало на сите избирачки места.

Во гостиварско гласањето започна на сите избирачки места

Курир - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион - Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, гласањето за претседател утрово почнало на сите избирачки места.

Во Гевгелија до 10 часот излезеноста 11,10 проценти

Сител - 13.04.2014

До 10 часот во општина Гевгелија гласале 11,10 отсто од запишаните 19.509 граѓани или вкупно 2.165 во 37-те избирачки места. - Изборниот процес се одвива без неправилности, во најдобар ред.

Во Карпош 4 гласањето тече мирно

МРТ - 13.04.2014

Дека се започна во најдобар ред , на терен регистрираше и екипата на Македонската телевизија. Од општинските изборни комисии информираа дека гласачките материјали се доставени и гласањето започна на ...

ОДЅИВ: Во Гостивар до 10 часот 2,3 отсто, во Прилеп 15 отсто

Телеграф - 13.04.2014

Гласањето во општините Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево досега се одвива мирно и непречено Во Гостивар до 10 часот одѕивот на гласачите 2,3 проценти.

Во Струга надвор од гласачко место се запишуваат луѓето што гласале

+инфо - 13.04.2014

Граѓани на Струга се жалат дека пред влезот на избирачките места стојат комбиња и автомобили со луѓе кои со списоци ги одбележуваат лицата кои одат на гласање.

Гласањето за Претседател на Македонија тече мирно и масовно

Алфа - 13.04.2014

Македонија денеска го избира петтиот претседател. Се гласа на 3.480 гласачки места, а право на глас имаат над 1,7 милион избирачи. Претседателските избори ги следат и домашни и странски набљудувачи.

Пелагониски регион - општина Новаци со најголем излезеност на гласачи

Сител - 13.04.2014

Избирачкиот процес во пелагониските општини се одвива демократски, мирно и непречено, информираат од општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила.

Излезноста во Тетово 20,47% до 17 часот

Сител - 13.04.2014

20,47% од запишаните граѓани во единствениот избирачки список се појавиле пред гласачките кутии во општина Тетово, информира Општинската изборна Комисија на прес конференцијата одржана пред малку.

Во Дебар до 17 часот гласале 13, 41 отсто од граѓаните

А1 On - 13.04.2014

Во општина Дебар од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот избирачки список, до 17 часот правото на глас го оствариле 13,41 отсто. Според секретарот на Општиската изборна комисија ...

Во Гостивар до 17 часот гласале 18,8 отсто од избирачите

Курир - 13.04.2014

Во трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, изборниот процес се одвива непречено. Од запишани 76.883 лица, во општина Гостивар, правото на глас го ...

Во Струга до 17 часот гласаа 21,57 проценти од избирачите

А1 On - 13.04.2014

Во Општина Струга до 17 часот своето право на глас на петтите претседателски избори во Република Македонија го оствариле 21,57 проценти од вкупниот број запишани гласачи во единствениот избирачки ...

Во Куманово до 17 часот гласале 39 отсто од граѓаните

А1 On - 13.04.2014

Во општина Куманово до 17 часот правото на глас го оствариле 39 отсто од избирачите, информира претседателката на ОИК Куманово Виолета Арсовска. Право на глас во општина Куманово имаат 85.203 лица ...

ИЗБОРИ: Одѕивот во Охрид до 10 часот 11,77 проценти, во Гевгелија 11,10 проценти

Телеграф - 13.04.2014

На територијата на општина Охрид право на глас имаат 51,157 гласачи, од кои 45.066 запишани во единствениот, а 6.091 во посебниот избирачки список, кои гласањето ќе го спроведуваат на 88 избирачки ...

Искршена гласачка кутија во Неготинско, еден приведен со 3 промили алкохол

+инфо - 13.04.2014

Гласачка кутија во неготинското село Криволак е искршена од страна на алкохолизирано лице, информираа читатели на Плусинфо, кои се јавија во нашата редакција.

Општина Новаци со најголем одsив на гласачи

Телеграф - 13.04.2014

Во општина Демир Хисар се гласа на 41 избирачко место, а право на глас имаат 7.395 граѓани Избирачкиот процес во пелагониските општини се одвива демократски, мирно и непречено, информираат од ...

Во Гевгелија до 10 часот, 11,10% излезност

Курир - 13.04.2014

До 10 часот во општина Гевгелија гласале 11,10 отсто од запишаните 19.509 граѓани или вкупно 2.165 во 37-те избирачки места. - Изборниот процес се одвива без неправилности, во најдобар ред.

Мала излезност и забележани неправилности во Струга

Р.С.Европа - 13.04.2014

Во Струга и понатаму излезноста е многу мала. До 17 часот, според официјалните податоци на Државната изборна комисија, таа е само 21,57 отсто, додека во Охрид е 50 отсто.

Во Велес излезноста до 17 часот 52,21 проценти

А1 On - 13.04.2014

Во Општина Велес на 84 избирачки места од 46.548 гласачи на единствениот избирачки список до 17 часот гласале 24.305 од избирачите или 52,21 отсто. Според Општинската изборна комисија на сите ...

Излезноста до 17 часот во Струга е 21,57 отсто

Курир - 13.04.2014

Во општина Струга до 17 часот своето право на глас го оствариле 21,57 проценти од вкупниот број запишани гласачи во единствениот избирачки список, соопшти претседателот на Општинската изборна ...

До 10 часот во Свети Николе гласале 16,6% од гласачите

Курир - 13.04.2014

Во 13-те општини во источна Македонија од општината Лозово до малешевско-пијанечкиот регион 373-те избирачки места се отворени навреме точно во 7 часот.

Гласаше источна Македонија

Алфа - 13.04.2014

Еден час пред затварањето на избирачкото место во штипската гимназија, за прв пат гласаше и Деспина Михаилова. Еден час пред истекот на изборниот ден во штипската гимназија, за прв пат гласаше и ...

Во Охрид до 17 часот на гласање излегле половина од регистрираните избирачи

А1 On - 13.04.2014

Според податоците на Општинската изборна комисија, во општина Охрид од вкупно запишаните 51.157 гласачи до 17 часот правото на глас го оствариле 50 отсто од граѓаните, односно 25.608 гласачи.

Во Свети Николе 16,6 проценти одѕив на гласачите до 10 часот

Сител - 13.04.2014

Во 13-те општини во источна Македонија од општината Лозово до малешевско-пијанечкиот регион 373-те избирачки места се отворени навреме точно во 7 часот.

Гласањето за Претседател на Македонија, генерално се одвиваше мирно и без проблеми

Алфа - 13.04.2014

Мирно, масовно и без значителни нарушувања на избирачкиот процес низ цела Македонија. Ова е епилогот од денешното гласање на сите избирачки места, каде граѓаните избираат еден од четирите ...

ОХРИД: До 17 часот на гласање излегле половина од регистрираните избирачи

Телеграф - 13.04.2014

Во општина Охрид од вкупно запишаните 51.157 гласачи до 17 часот правото на глас го оствариле 25.608 гласачи Според податоците на општинската изборна комисија, во општина Охрид од вкупно запишаните ...

Општина Новаци со најголема излезност од 24% од гласачите до 10 часот

Курир - 13.04.2014

Избирачкиот процес во пелагониските општини се одвива демократски, мирно и непречено, информираат од општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила.

До 10 часот во Крива Паланка излезност од 13,25%

Курир - 13.04.2014

До 10 часот во Крива Паланка гласале 13,25 проценти од вкупно запишаните 17.277 граѓани, или 2.288 во 47-те избирачки места во општината. - Сите избирачки места во општината се отворени на време, ...

Во Крива Паланка излезеноста до 10 часот е 13,25 проценти

Сител - 13.04.2014

До 10 часот во Крива Паланка гласале 13,25 проценти од вкупно запишаните 17.277 граѓани, или 2.288 во 47-те избирачки места во општината. - Сите избирачки места во општината се отворени на време, ...

ФОТО Летоци за Иванов пред избирачко место во Бутел

+инфо - 13.04.2014

Гласачи од избирачко место во општината Бутел утринава забележале стотици летоци за претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов расфрлани пред избирачкото место.

МВР: Најмал број поплаки, убедливо најмирни избори досега

Курир - 13.04.2014

Точно во 19,00 часот се затворени сите избирачки места со што заврши процесот на гласање и практично отпочна последната фаза од планот за обезбедување на изборниот процес односно обезбедување на ...

МВР: Убедливо најмирните избори досега

Макфакс - 13.04.2014

Избирачкиот процес мина без никакви сериозни нарушувања и инциденти по однос на јавниот ред и мир и непречено одржување на гласањето, соопшти во недела Министерството за внатрешни работи.

Општина центар – избирачко место 28 22 со 60 проценти излезеност до 19 часот

МРТ - 13.04.2014

Како помина овој избирачки ден, ќе чуеме од претседателот на ова избирачко место Љупчо Андреевски. „Денеска како и изминатите години, нема никакви проблеми во ова избирачко место, се одвива нормално ...

ЕУ внимателно го следи изборниот процес во Македонија

МРТ - 13.04.2014

Европската унија многу внимателно ги следи изборниот процес и изборната кампања во Република Македонија. Официјалниот став на Европската комисија ќе може да го очекуваме најрано утре попладне.

МВР: Убедливо најмирни избори досега

Press24 - 13.04.2014

Точно во 19 часот беа затворени сите избирачки места во Република Македонија и со тоа се заврши процесот на гласање и отпочна последната фаза од планот за обезбедување на изборниот процес односно ...

ДИК: Иванов води пред Пендаровски, Халими и Поповски

МРТ - 13.04.2014

Според досега обработените податоци на Државната изборна комисија, достапни на нејзината интернет страница, за кандидатот за претседател поддржан од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“, ...

Релативно мирен прв круг на претседателските избори

Глас на Америка - 13.04.2014

Забелешки на набљудувачите, мала излезност на етничките Албанци. Граѓаните на Македонија, 1.779.572 гласачи со право на глас, запишани во Избирачкиот список, денес по петти пат имаа можност да ...

ДИК: Иванов освои 448.304 гласови, Пендаровски 326.069

МРТ - 13.04.2014

Според последните податоци на интернет страницата на Државната изборна комисија (ДИК), од процесирани вкупно 99,72% од избирачките места, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорге Иванов, победи во првиот круг ...

Во Гостивар до 10 часот излезеноста на гласачите 2,3 проценти

Вечер Прес - 13.04.2014

Според информации од трите општински комисии во гостиварскиот регион, Врапчиште, Гостивар и Маврово-Ростуше, излезеноста на граѓаните до 10 часот е до пет проценти.

Во Струга до 17 часот гласале 21,57 проценти од избирачите

Република - 13.04.2014

Во Општина Струга до 17 часот своето право на глас на петтите претседателски избори во Република Македонија го оствариле 21,57 проценти од вкупниот број запишани гласачи во единствениот избирачки ...

Во Куманово 9 проценти излезност на гласачите до 10 часот

Вечер Прес - 13.04.2014

Во општина Куманово, гласањето се одвива без никакви проблеми. До десет часот, според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија (ОИК), Виолета Арсовска на гласање излегле 9 ...

Одзивот во Куманово е 39 отсто

Либертас - 13.04.2014

Во општина Куманово до 17 часот правото на глас го оствариле 39 отсто од избирачите, информира претседателката на ОИК Куманово Виолета Арсовска. Право на глас во општина Куманово имаат 85.203 лица ...

Излезноста во Охрид до 10 часот 11,77%

Вечер Прес - 13.04.2014

Сите гласачки места на територијата на Охрид биле отворени навреме и процесот на гласање се одвива без проблеми. На територијата на општина Охрид право на глас имаат 51,157 гласачи, од кои 45.066 ...

Во Куманово 39 отсто од граѓаните гласале до 17 часот

Република - 13.04.2014

Во општина Куманово до 17 часот правото на глас го оствариле 39 отсто од избирачите, информира претседателката на ОИК Куманово Виолета Арсовска. Право на глас во општина Куманово имаат 85.203 лица ...

54,21 проценти излезност на битолчани до 17 часот

Република - 13.04.2014

Општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила информираат дека во демократска атмосфера, мирно и без проблеми се одвива првиот круг од изборите за Претседател на Република ...

Прв круг од изборот за нов шеф на државата

МК News - 13.04.2014

Избирачките места ќе бидат отворени од 7 до 19 часот. Ако се прекине гласањето, времето до затворањето ќе се продолжи за онолку часови и минути колку што траел прекинот.

Дебар: До 17 часот гласале 13,41 отсто од граѓаните

Република - 13.04.2014

Во општина Дебар од вкупно 17.272 лица колку што се запишани во единствениот избирачки список, до 17 часот правото на глас го оствариле 13,41 отсто. Според секретарот на Општиската изборна комисија ...

На време отворени сите избирачки места во Струга

Вечер Прес - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Струга информира дека точно навреме, утрово во 7 часот се отворени сите 101 избирачко место на територијата на општината.

Излезноста во Битола до 17 часот е 54,21 отсто

Вечер Прес - 13.04.2014

Општинските изборни комисии во Битола, Демир Хисар, Новаци и во Могила информираат дека во демократска атмосфера, мирно и без проблеми се одвива првиот круг од изборите за претседател на Република ...

Во Свети Николе 16,6 проценти одѕив на гласачите до 10 часот

Вечер Прес - 13.04.2014

Најголем одѕив има во општина Свети Николе каде од вкупниот број на гласачи излегле 16,6 проценти, а веднаш потоа е Штип со излезност од 13,84 проценти од 13-те општини во источна Македонија од ...

За три часа во Охрид гласале 11,77 отсто од граѓаните кои имаат право на глас

Република - 13.04.2014

Според информацијата од Охридската изборна комисија (ОИК) од отворањето на гласачките место до 10 часот гласале 11,77 проценти од гласачите. Инаку, сите гласачки места на територијата на Охрид беа ...

Навреме почнаа изборите во Струга

Република - 13.04.2014

Општинската изборна комисија во Струга информира дека точно навреме, утрово во 7 часот се отворени сите 101 избирачко место на територијата на општината.

Во Крива Паланка до 17 часот гласале 60,25 проценти

Вечер Прес - 13.04.2014

Во Крива Паланка до 17 часот гласале 10.413 гласачи од запишаните 17.277 или 60,25 проценти од вкупниот број гласачи во општината. -Имаме информации од избирачките одбори од неколку избирачки места ...

Излезноста во Велес до 17 часот изнесува 52,21 проценти

Република - 13.04.2014

Во Општина Велес на 84 избирачки места од 46.548 гласачи на единствениот избирачки список до 17 часот гласале 24.305 од избирачите или 52,21 отсто. Според Општинската изборна комисија на сите ...

Досега нема неправилности на гласачките места во Струмица

Република - 13.04.2014

Гласањето за претседател на Македонија, во Струмица започна да се одвива навреме и засега нема инциденти или какви било нерегуларности. Избирачкиот процес тече во најдобар ред во демократски и ...

Македонија петти пат избира претседател

Тера - 13.04.2014

Во Република Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи.

Во Крива Паланка излезеноста до 10 часот е 13,25 проценти

Вечер Прес - 13.04.2014

До 10 часот во Крива Паланка гласале 13,25 проценти од вкупно запишаните 17.277 граѓани, или 2.288 во 47-те избирачки места во општината. - Сите избирачки места во општината се отворени на време, ...