TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија им продава пушки на САД

Дневник - 17.02.2005

ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ Министерството за одбрана веќе пет години продава пушки од АРМ во САД. Трговијата со оружјето, кое се продава на цивилните пазари, првпат се споменува во одговорите на прашалникот на Европската комисија, на прашање за трговската размена на конвенционално оружје.

Нема крај жетвата на оружје

Време - 16.02.2005

МВР запали 2.262 парчиња мало и лесно оружје и околу 40.000 парчиња муниција од различен калибар, вчера во печката на „Макстил“ во скопската железарница. Уништеното оружје и муницијата се запленети од граѓани против кои во моментот се водат судски постапки.

2.200 пушки и пиштоли стопени во

Вест - 16.02.2005

ПОЛИЦИЈАТА УНИШТУВАШЕ ЗАПЛЕНЕТО ОРУЖЈЕ Над 2.200 парчиња нелегално оружје вчера беа уништени во железарницата "Макстил" во Скопје. Оружјето што вчера беше стопено во печките на железарницата е запленувано неколку години наназад, во секојдневните акции на полицијата.

Запленетото оружје се стопи во железо

Вечер - 16.02.2005

Во заеднички проект на Министерството за внатрешни работи и УНДП, вчера во скопска Железарница беа уништени 2.262 парчиња оружје и околу 4.000 куршуми. Оружјето кое вчера "гореше" во печките на "Макстил", според директорот на Бирото за јавна безбедност, Цане Чапрагоски, е конфискувано, односно ...

Во Железара беше стопено запленетото оружје

А1 - 15.02.2005

Во последнава година, МВР успеа да заплени 2.262 парчиња нелегално оружје, што денеска беше стопено во скопската Железарница. Ова запленето оружје е само една десетина од вкупното количество на нелегално оружје во Македонија.