TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што се зборуваше на првиот Дигитален самит на земјите од Западен Балкан

IT.mk - 20.04.2018

Оваа недела Скопје е центар на регионот кога дигиталните теми се во прашање. Премиери, министри и експерти во своите области говорат на неколку интересни, отворени и актуелни теми. Сите имаат иста цел, да постават дигитална идеја за размена на идеи ...

Дигитализација на Западен Балкан за поголема соработка и економски развој

Канал5 - 20.04.2018

Дигитална трансформација на земјите од Западен Балкан за поголема соработка и економски развој, но и пониски цени на роаминг во регионот и со ЕУ се целите постигнати на дводневниот Самит што се одржа во Скопје во рамки на Берлинскиот процес.

Дигитализација на Западен Балкан за поголема соработка и економски развој

А1 On - 20.04.2018

Дигитална трансформација на земјите од Западен Балкан за поголема соработка и економски развој, но и пониски цени на роаминг во регионот и со ЕУ се целите постигнати на дводневниот Самит што се одржа во Скопје во рамки на Берлинскиот процес.

Божидар Полдругац, технички директор во Вип: Вип има холистички пристап кон дигиталната трансформација

Факултети - 20.04.2018

Како дел од „Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан“, на кој учествуваа членови на владите на земјите од Западен Балкан, претставници на Европската комисија, Советот за регионална соработка, претставници на ИТ-индустријата и бизнис-секторот, ...

Дигитализација на Западен Балкан за поголема соработка и економски развој

CivilMedia - 20.04.2018

Дигитална трансформација на земјите од Западен Балкан за поголема соработка и економски развој, но и пониски цени на роаминг во регионот и со ЕУ се целите постигнати на дводневниот Самит што се одржа во Скопје во рамки на Берлинскиот процес.

Дигитализација на Западен Балкан за поголема соработка и економски развој

Локално - 20.04.2018

Дигитална трансформација на земјите од Западен Балкан за поголема соработка и економски развој, но и пониски цени на роаминг во регионот и со ЕУ се целите постигнати на дводневниот Самит што се одржа во Скопје во рамки на Берлинскиот процес.

Манчевски: Ги дефиниравме заедничките цели за дигитална трансформација на регионот

Sky - 20.04.2018

Во завршницата од дводневната агенда на првиот Дигитален самит на Западен Балкан министерот за надворешни работи, Никола Димитров, и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, одржаа прес-конференција на која ги ...

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

Телма - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените на роамингот во регионот и во Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

Алсат-М - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Манчевски: Технолошката трансформација приоритет на земјите од Западен Балкан

Телма - 19.04.2018

Технолошката трансформација на земјите од Западен Балкан и нивна целосна дигитализација е еден од врвните приоритети на нашите влади и тоа значително ќе влиjaе на зголемување на работните места, на платите во регионот, на подобрување на услугите, на ...

Партнерство и заеднички иницијативи против сајбер нападите

МКД - 19.04.2018

„Работејќи заедно: колаборациони координирани и целенасочени дигитални вештини и градење на капацитети" беше насловот на темите за кои вчера се зборуваше на една од сесиите на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан што вчера и денеска се ...

На Дигиталниот самит дебата за борбата со лажни вести

МКД - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести", како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред" се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Денеска завршува дигиталниот самит на Западен Балкан

24 Вести - 19.04.2018

Часовникот оттчукува. До следниот европски Самит, балканските земји мора да направат конкретен исчекор кон Европската Унија. Ова е пораката на европските претставници од завршната дискусија на Дигиталниот Самит, кој се одржа за прв пат, во Скопје.

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

А1 On - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Дигиталниот самит продолжува со дебата за борбата со лажни вести

ТВ21 - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

+инфо - 19.04.2018

Следниот чекор, Самитот во Софија, ќе го спои овој напор на регионот заедно со земјите членки на ЕУ и се надевам дека ќе има и конкретни резултати, што ќе ги почувствуваат граѓаните, меѓу другото и за роаминг услугите, рече министерот за надворешни ...

Дебата за борбата со лажни вести денеска на Дигиталниот самит

+инфо - 19.04.2018

На самитот денеска ќе има панели и на други теми, а ќе биде заокружен со заедничка декларација. Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на ...

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

ТВ21 - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Денеска продолжува дигиталниот самит на Западен Балкан

Канал5 - 19.04.2018

„Медиумите во дигиталната ера: борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во Скопје.

Дигиталниот самит продолжива со дебата за борбата со лажни вести

Сител - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Продолжува Дигиталниот самит за западен Балкан, дебата за борбата со лажни вести

А1 On - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Vip на Дигиталниот Самит на земјите од Западен Балкан 2018

Телефони.мк - 19.04.2018

Вип со задоволство го објавува учеството на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан што се одржува во Скопје од 18 -19 април, 2018г. На панел дискусијата на тема “Дигиталната економија и општеството “ што се одржа во рамките на самитот ...

Дигитален самит: Образованието треба да ги подготви младите за новите технологии

Либертас - 19.04.2018

На панелот „Дигитални разговори“ кој се одржа вчера во рамките на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан, учесниците разговараа за потребата од следење на најновите трендови во дигитализацијата и истакнаа дека сè повеќе социјални интеракции, ...

Од панелот „Дигитални разговори“: Дигитализацијата е патување, а не дестинација

Макфакс - 19.04.2018

На крајот од првиот ден, во завршницата на дел од „Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан“, на кој учествуваат членови на Владите на земјите од Западниот Балкан, претставници на Европската комисија, Советот за регионална соработка, ...

Манчевски: Технолошката трансформација приоритет на земјите од Западен Балкан

А1 On - 19.04.2018

Технолошката трансформација на земјите од Западен Балкан и нивна целосна дигитализација е еден од врвните приоритети на нашите влади и тоа значително ќе влиаје на зголемување на работните места, на платите во регионот, на подобрување на услугите, на ...

Денеска завршува Дигиталниот самит на Западен Балкан

Р.С.Европа - 19.04.2018

Првиот Дигитален самит на Западен Балкан завршува денеска во Скопје. Македонскиот премиер Зоран Заев на вчерашното отворање изјави дека „дигиталната револуција ги отстранува граничните бариери“.

Манчевски: Технолошката трансформација приоритет на земјите од Западен Балкан

Канал5 - 19.04.2018

Дадовме ветување дека ќе работиме заедно за намалување на цените на роамингот и со земјите од Европската унија, кажа министерот Манчевски на крајот од дигиталниот самит. Технолошката трансформација на земјите од западен Балкан и целосната ...

Vip на Дигиталниот Самит на земјите од Западен Балкан 2018

Црнобело - 19.04.2018

Скопје , 19 април 2018 г . – Вип со задоволство го објавува учеството на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан што се одржува во Скопје од 18 -19 април, 2018г. На панел дискусијата на тема “Дигиталната економија и општеството “ што се ...

Од панелот „Дигитални разговори“: Дигитализацијата е патување, а не дестинација

Популарно - 19.04.2018

На крајот од првиот ден, во завршницата на дел од „Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан“, на кој учествуваат членови на Владите на земјите од Западниот Балкан, претставници на Европската комисија, Советот за регионална соработка, ...

Манчевски: Ги дефиниравме заедничките цели за дигитална трансформација на регионот

Макфакс - 19.04.2018

Во завршницата од дводневната агенда на првиот „Дигитален самит на Западен Балкан“, министерот за надворешни работи Никола Димитров и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски одржаа прес конференција на која ги пренесоа ...

Дигитализацијата штеди време и пари: Западен Балкан посветен на оваа област

ТВ21 - 19.04.2018

Зборувајќи за дигитализацијата на административните услуги, Мирлинда Карачанај од Националната Агенција за информатичко општество на Албанија, рече дека нејзината земја многу заштедила во последниве 6 месеци, благодарение на дигитализацијата со која ...

Државите од Западен Балкан бараат намалување на роамингот во регионот и со ЕУ

Н.Македонија - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија(ЕУ) и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Дебата за борбата со лажните вести на вториот ден од Дигиталниот самит

Н.Македонија - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Дигитализацијата ќе отвори нови работни места и ќе го забрза влезот во ЕУ

Н.Македонија - 19.04.2018

Дигитализацијата ќе овозможи поголемо поврзување на граѓаните и на бизнисите од Западен Балкан со Европската Унија и побрзо интегрирање на регионот во Унијата. Клучно во тоа се капацитетот за користење на дигиталните технологии, соодветната ...

Денеска завршува Дигиталниот самит на Западен Балкан

Тера - 19.04.2018

Првиот Дигитален самит на Западен Балкан завршува денеска во Скопје. Македонскиот премиер Зоран Заев на вчерашното отворање изјави дека „дигиталната револуција ги отстранува граничните бариери“.

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

Локално - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

Република - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Дебата за борбата со лажни вести на агендата на Дигиталниот самит

Слободен Печат - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

Орбис - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Западен Балкан ги договори целите за дигитална трансформација

Стандард - 19.04.2018

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија и ги утврдија целите за дигитална трансформација со која ќе се постигне поголема соработка и економски развој, со што воедно ќе се олесни ...

Манчевски: Технолошката трансформација приоритет на земјите од Западен Балкан

Локално - 19.04.2018

Технолошката трансформација на земјите од Западен Балкан и нивна целосна дигитализација е еден од врвните приоритети на нашите влади и тоа значително ќе влиаје на зголемување на работните места, на платите во регионот, на подобрување на услугите, на ...

Од панелот „Дигитални разговори“: Дигитализацијата е патување, а не дестинација

Денар - 19.04.2018

На крајот од првиот ден, во завршницата на дел од „Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан“, на кој учествуваат членови на Владите на земјите од Западниот Балкан, претставници на Европската комисија, Советот за регионална соработка, ...

Заврши дигиталниот самит во Скопје – се очекува креативна дигитална трансформација на регионот

iPortal - 19.04.2018

Во завршницата од дводневната агенда на првиот „Дигитален самит на Западен Балкан“, министерот за надворешни работи Никола Димитров и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски одржаа прес конференција на која ги пренесоа ...

Манчевски: Технолошката трансформација приоритет на земјите од Западен Балкан

Стандард - 19.04.2018

Технолошката трансформација на земјите од Западен Балкан и нивна целосна дигитализација е еден од врвните приоритети на нашите влади и тоа значително ќе влиаје на зголемување на работните места, на платите во регионот, на подобрување на услугите, на ...

Манчевски: Ги дефиниравме заедничките цели за дигитална трансформација на регионот

USB - 19.04.2018

Во завршницата од дводневната агенда на првиот Дигитален самит на Западен Балкан министерот за надворешни работи, Никола Димитров, и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, одржаа прес-конференција на која ги ...

Продолжува Дигиталниот самит за западен Балкан, дебата за борбата со лажни вести

CivilMedia - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Vip на Дигиталниот Самит на земјите од Западен Балкан 2018

Точка - 19.04.2018

Вип со задоволство го објавува учеството на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан што се одржува во Скопје од 18 -19 април, 2018 година. На панел дискусијата на тема “Дигиталната економија и општеството “ што се одржа во рамките на ...

Манчевски: Ги дефиниравме заедничките цели за дигитална трансформација на регионот

Денар - 19.04.2018

Во завршницата од дводневната агенда на првиот Дигитален самит на Западен Балкан министерот за надворешни работи, Никола Димитров, и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, одржаа прес-конференција на која ги ...

Се намалува цената на роамингот

Скопје инфо - 19.04.2018

Пониски цени за роаминг и за земјите од Западен Балкан, кои не се членки на Унијата. Ова е една од заложбите на лидерите од регионот, за која се дискутираше на Дигиталниот Самит. На иницијативата на Македонија, Србија, Црна Гора и Босна и ...

Денеска завршува Дигиталниот самит на Западен Балкан

Локално - 19.04.2018

Првиот Дигитален самит на Западен Балкан завршува денеска во Скопје. Македонскиот премиер Зоран Заев на вчерашното отворање изјави дека „дигиталната револуција ги отстранува граничните бариери“.

Vip на Дигиталниот Самит на земјите од Западен Балкан 2018

Фактор - 19.04.2018

Вип со задоволство го објавува учеството на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан што се одржува во Скопје од 18 -19 април, 2018г. На панел дискусијата на тема „ Дигиталната економија и општеството “ што се одржа во рамките на самитот ...

Дигитален самит: Образованието треба да ги подготви младите за новите технологии

Мета - 19.04.2018

На панелот „Дигитални разговори“ кој се одржа вчера во рамките на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан, учесниците разговараа за потребата од следење на најновите трендови во дигитализацијата и истакнаа дека сè повеќе социјални интеракции, ...

Манчевски: Ги дефиниравме заедничките цели за дигитална трансформација на регионот

Точка - 19.04.2018

Во завршницата од дводневната агенда на првиот Дигитален самит на Западен Балкан министерот за надворешни работи, Никола Димитров, и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, одржаа прес-конференција на која ги ...

Продолжува Дигиталниот самит за западен Балкан, дебата за борбата со лажни вести

Локално - 19.04.2018

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во ...

Манчевски: Технолошката трансформација приоритет на земјите од Западен Балкан

Слободен Печат - 19.04.2018

Технолошката трансформација на земјите од Западен Балкан и нивна целосна дигитализација е еден од врвните приоритети на нашите влади и тоа значително ќе влиаје на зголемување на работните места, на платите во регионот, на подобрување на услугите, на ...

Важноста од интеграцијата беше централна тема на земјите од Западен Балкан во единствениот дигитален пазар на ...

Бизнис Вести - 19.04.2018

Во рамки на агендата на првиот ден на „Дигиталниот самит за Западен Балкан“ беше организиран работен ручек на кој присуствуваа Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и Херцеговина ...

Премиерот Заев на отворањето на ЕКСПО на “Дигиталниот Самит на Западен Балкан”

Бизнис Вести - 19.04.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, во придружба на своите гости кои денеска учествуваа во свечената церемионија на отворањето на „Дигиталниот Самит на Западен Балкан“, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и ...

Денеска и утре Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Фокус - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Алсат-М - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Телма - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Отворен Експо саемот, промовирана нова е-алатка за транспортни дозволи

МКД - 18.04.2018

ПристАПП транспорт е новата електронска алатка преку која во иднина ќе се издаваат транспортните лиценци и дозволи, а со чија промоција беше означено отворањето на Експо саемот на ИКТ фирми што се одржува паралелно со Дигиталниот саем за Западен ...

Дигитален самит во Скопје, еден дел посветен на лажните вести

Нова ТВ - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан , кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Самит во Скопје: Дигиталната трансформација за поевтин роаминг

Нова ТВ - 18.04.2018

Македонија е домаќин на првиот Дигитален самит за Западен Балкан 2018 кој се одржува во Скопје. Претставници на владите од регионот, на ЕУ, на невладините организации и бизнис секторот дебатираат за потребата и предностите на дигиталната ...

ЖИВО: Почна Дигиталниот самит во Скопје

Алсат-М - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Македонија домаќин на првиот дигитален самит на Западен Балкан

24 Вести - 18.04.2018

Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан ја собра на едно место, светската политичка и бизнис елита. Под засилено полициско обезбедување, во свечена атмосфера, започна собирот, кој за прв пат, се одржува во Макеоднија.

Западен Балкан бара интеграција во дигиталниот пазар на ЕУ

Алсат-М - 18.04.2018

Земјите од Западен Балкан бараат интеграција во единствениот дигитален пазар на Европската унија – порачаа премиерот Зоран Заев, неговиот косовски колега Рамуш Харадинај, вицепремиерката на Албанија Сенида Меси, на заедничкиот ручек со комесарот за ...

Од дигиталниот самит најавено намалување на цените на роамингот за регионот

Телма - 18.04.2018

Западниот Балкан не смее да ја испушти можноста да се поврзе дигитално, а регионот, побрзо ќе дигитално се интегрират во ЕУ, отколку политички е генералната порака од Дигиталниот самит на Западниот Балкан кој се одржа денеска во Скопје.

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Популарно - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Прв дигитален самит на Западен Балкан во Македонија

Макфакс - 18.04.2018

Република Македонија е домаќин на првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за приближување на земјите од Западен Балкан кон ЕУ.

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Канал5 - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

ВИДЕО: Намалување на цените на роамингот и дигитализирање на земјите од Западен Балкан главни теми на Дигиталниот самит ...

А1 On - 18.04.2018

Република Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан. Ова е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, ...

(Видео) Намалување на цените на роамингот и дигитално поврзување на земјите од Западен Балкан, главни теми на ...

Макфакс - 18.04.2018

Република Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан. Ова е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, ...

Премиерите од Западен Балкан на работен ручек со еврокомесарите Хан и Габриел

Либертас - 18.04.2018

Интеграцијата на земјите од Западен Балкан во единствениот дигитален пазар на Европската Унија, беше централна тема на работниот ручек организиран со еврокомесарите за соседска политика и проширување и за дигитална економија и општество, Јоханес Хан ...

Почна Дигиталниот самит - можност за уште посилно поврзување на земјите од Западен Балкан

Сител - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Премиерите од Западен Балкан на работен ручек со еврокомесарите Хан и Габриел

Сител - 18.04.2018

Интеграцијата на земјите од Западен Балкан во единствениот дигитален пазар на Европската Унија, беше централна тема на работниот ручек организиран со еврокомесарите за соседска политика и проширување и за дигитална економија и општество, Јоханес Хан ...

Почна Дигиталниот самит за Западен Балкан: дигитална пред политичка интеграција, соработка и поевтин роаминг

Иновативност - 18.04.2018

Да не се пропуштат можностите од дигитализацијата, кои ќе овозмножат поголемо поврзување на граѓаните и бизнисот во Западен Балкан и со Европската унија, што ќе му овозможи на регионот побрзо да се интегрира во Унијата.

Албанија и Косово стануваат дел од регионалната иницијатива за поевтин роаминг

Популарно - 18.04.2018

Албанија и Косово се приклучуваат кон регионалната иницијатива на четирите држави од Западен Баалкан за намалување на цените на роамингот. Поконкретни информации околу намалување на цените на роамингот се очекуваат на самитот во мај во Софија.

Прв регионален Дигитален самит за земјите од Западен Балкан

Академик - 18.04.2018

Овие два дена Македонија е домаќин на еден од најголемите регионални настани за оваа година – Дигиталниот самит за земјите од Западен Балкан. Настанот претставува дел од Берлинскиот процес и има цел регионална координација за приближување на ...

(ВИДЕО) Заев на Дигиталниот Самит: Работиме на унифицирана дигитализација на инситутциите за подобро опслужување и ...

А1 On - 18.04.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев денеска со свое обраќање го одбележа свеченото отворање на дводневниот Дигитален Самит на Западен Балкан којшто се одржува во Република Македонија во рамки на Берлинскиот Процес во ...

Заев на отворањето на ЕКСПО на „Дигиталниот Самит на Западен Балкан“ ВИДЕО

+инфо - 18.04.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, во придружба на своите гости кои денеска учествуваа во свечената церемионија на отворањето на „Дигиталниот Самит на Западен Балкан“, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и ...

Отворен Експо саемот, промовирана нова е-алатка за транспортни дозволи

А1 On - 18.04.2018

ПристАПП транспорт е новата електронска алатка преку која во иднина ќе се издаваат транспортните лиценци и дозволи, а со чија промоција беше означено отворањето на Експо саемот на ИКТ фирми што се одржува паралелно со Дигиталниот саем за Западен ...

Почна Дигиталниот самит – можност за уште посилно поврзување на земјите од Западен Балкан

ТВ21 - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Премиерот Заев на отворањето на ЕКСПО на “Дигиталниот Самит на Западен Балкан”

Канал5 - 18.04.2018

Премиерот Зоран Заев, во придружба на своите гости учествуваше на свечената церемионија на отворањето на „Дигиталниот Самит на Западен Балкан“. На свеченото отоврање присуствуваа и претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и Херцеговина Денис ...

Поевтиниот роаминг и дигиталното поврзување во фокусот на Дигиталниот самит

Либертас - 18.04.2018

Очекувам намалување на цените на роамингот помеѓу земјите од Западен Балкан и ЕУ, заедно да настапиме за подобар пристап до широкопојасен интернет, да има меѓусебно признавање на дигиталните печати како и земјите од Западен Балкан дигитално побрзо ...

Нова е-алатка за транспортни дозволи претставена на Експо саемот

+инфо - 18.04.2018

Експо саемот претставува надополнување на активностите на Дигиталниот самит за Западен Балкан, како место за презентација на најновите производи и услуги од домашни и меѓународни компании од дигиталната сфера.

Манчевски: Дигитализацијата ќе донесе подобри услови за граѓаните

А1 On - 18.04.2018

Македонија повеќе не е изолирана држава, туку земја која се стреми кон добрососетски односи и развој. Дигиталниот самит кој се одржува овие два дена ќе ги приближи властите, бизнисите, младите и академското општество, рече министерот за информатичко ...

Свилановиќ: Дигитализацијата е единствен начин балканските земји предвреме да влезат во ЕУ

Макфакс - 18.04.2018

Дигитализацијата на земјите од Западниот Балкан е единствен начин овие држави да бидат дел од Европската Унија пред официјалното членство. Оваа шанса за дигитализација на регионот мора да се искористи, рече Горан Свилановиќ, генерален секретар на ...

Соработката и интеграцијата на земјите од Западен Балкан за пристап до единствениот дигитален пазар на Европската Унија

А1 On - 18.04.2018

Во рамки на агендата на првиот ден на „Дигиталниот самит за Западен Балкан“ беше организиран работен ручек на кој присуствуваа Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и Херцеговина ...

За заштитата од сајбер напади неопходно партнерство и заеднички иницијативи ВИДЕО

+инфо - 18.04.2018

Во рамки на дигиталниот самит, се одржа сесија посветена надигиталните вештини со наслов: „Работејќи заедно: колаборациони координирани и целенасочени дигитални вештини и градење на капацитети“.

Поевтин роаминг за земјите од регионот, најава од Дигиталниот самит за Западен Балкан

Иновативност - 18.04.2018

Намалувањето на цените за роаминг за земјите од регионот денес беше една од најакутелните теми на Дигиталниот самит за Западен Балкан, кој денес и утре се одржува во Скопје. Беше најавено дека на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Софија на 17 мај се ...

ВО ЖИВО: Отварање на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан

Либертас - 18.04.2018

Отварање на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан извор: ...

Во Скопје дигитален самит на Западен Балкан

Р.С.Европа - 18.04.2018

Првиот Дигитален самит на Западен Балкан, што денеска и утре ќе биде одржан во Скопје, ќе ги собере шефовите на владите на државите од регионот и министрите задолжени за дигиталната агенда и од државите на Европската унија кои учествуваат во ...

Започна дигиталниот самит на Западен Балкан

Р.С.Европа - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан на кој присуствуваат премиери, владини претставници, бизнисмени, претставници на ЕУ, на регионални организации и на академската заедница.

Дигитален самит за Западен Балкан во Скопје

Кајгана - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Манчевски: Дигитализацијата ќе донесе подобри услови за граѓаните

Макфакс - 18.04.2018

Македонија повеќе не е изолирана држава, туку земја која се стреми кон добрососедски односи и развој. Дигиталниот самит кој се одржува овие два дена ќе ги приближи властите, бизнисите, младите и академското општество, рече министерот за информатичко ...

Свилановиќ: Дигитализацијата е единствен начин балканските земји предвреме да влезат во ЕУ

А1 On - 18.04.2018

Дигитализацијата на земјите од Западниот балкан е единствен начин овие држави да бидат дел од Европската унија пред официјалното членство. Оваа шанса за дигитализација на регионот мора да се искористи, рече Горан Свилановиќ на денешната прес ...

Државата ќе им помогне на операторите по намалувањето на роамингот

+инфо - 18.04.2018

Ако телекомуникациските оператори ги намалат профитите кога ќе се намалат цените за роаминг државата е спремна да им помогне. Треба да се искористи моментот и да паднат целите за да не доцниме зад земјите од Западот.

Габер: Земјите од Западен Балкан може да се приближат до ЕУ само преку заеднички развој

Макфакс - 18.04.2018

Од исклучителна важност е земјите од Западен Балкан да се држат и развиваат заедно бидејќи само така може да постигнат напредок за влез во Европската Унија. Денешниот самит е голем чекор напред во дигиталната трансформација на земјите, рече ...

Манчевски: Очекувам Западен Балкан попрво да се интегрира во ЕУ дигитално отколку политички

+инфо - 18.04.2018

Од овој Самит очекувам да се договориме да се намалат цените за роаминг, очекувам да направиме заеднички напор за подобар пристап до широкопојасен интернет.., рече Манчевски. Земјите од Западен Bалкан отворија ново поглавје, ера на пријателство и ...

Како Балканот ќе стигне до роаминг како во ЕУ ќе се обелодени на Самитот во Софија

+инфо - 18.04.2018

Габриел не сакаше да открие колкав ќе биде првичниот процент на намалување, но посочи дека прво очекува Косово и Албанија да им се приклучат на останатите четири земји кон оваа иницијатива.

Премиерите на ручек разговараа за интеграцијата на Балканот во дигиталниот пазар на ЕУ

+инфо - 18.04.2018

На средбата се разговараше и за иницијативата за институционализација на Платформата за бизнис пријателска средина (Business Friendly Environmet,BFE) како мултилатерална организација којашто ќе биде поддржана од владите во регионот.

Дигитален самит за Западен Балкан, начини за интеграција на регионот со дигиталниот пазар на ЕУ

ТВ21 - 18.04.2018

Скопје е првиот домаќин на Дигиталниот Самит на Западен Балкан, чија цел е поголема интеграција со европскиот пазар и искористување на можностите што ги нуди дигитализацијата, за поврзување на луѓето и бизнисите.

ЕУ ја спрема Дигиталната агенда за Западен Балкан

+инфо - 18.04.2018

Заедно со мојот тим работиме силно да ја изработиме Дигиталната агенда за Западен Балкан, која е дел од стратегијата на ЕУ за проширување за Западен Балкан 2025. Таа ќе биде презентирана на ЕУ самитот наредниот месец во Софија Бугарија, најави ...

Дигиталната трансформација за поевтин роаминг

Р.С.Европа - 18.04.2018

Македонија е домаќин на првиот Дигитален самит за Западен Балкан 2018 кој се одржува во Скопје. Претставници на владите од регионот, на ЕУ, на невладините организации и бизнис секторот дебатираат за потребата и предностите на дигиталната ...

Државата ќе покрие дел од загубите на операторите за поевтин роаминг, кажа Заев на дигиталниот самит

Сакам да кажам - 18.04.2018

Државата ќе учествува во покривање на евентуалната загуба што би ја претрпеле мобилните оператори при намалување на цените на роаминг услугите, преку намалување на сумите што тие ги плаќаат кон регулаторните тела, кажа премиерот Зоран Заев на првиот ...

Поевтин роаминг во земјите од регионот ќе има, а загубите на операторите ќе ги плаќа државата

Сител - 18.04.2018

Пониски цени за роаминг и за земјите од Западен Балкан, кои не се членки на Унијата. Ова е една од заложбите на лидерите од регионот, за која се дискутираше на Дигиталниот Самит. На иницијативата на Македонија, Србија, Црна Гора и Босна и ...

ВИДЕО: За заштитата и сигурноста од сајбер напади неопходно партнерство и заеднички иницијативи

А1 On - 18.04.2018

Во рамки на дигиталниот самит, се одржа сесија посветена надигиталните вештини со наслов: „Работејќи заедно: колаборациони координирани и целенасочени дигитални вештини и градење на капацитети“.

Прв дигитален самит на Западен Балкан

Н.Македонија - 18.04.2018

Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан ќе се одржи денеска и утре во Скопје и претставува прв од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Лидерите на земјите од регионот учествуваа на “Дигиталниот Самит на Западен Балкан

AKO - 18.04.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, во придружба на своите гости кои денеска учествуваа во свечената церемонија на отворањето на „Дигиталниот Самит на Западен Балкан“, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и ...

Промовирана нова е-алатка за издавање на транспортни дозволи

Н.Македонија - 18.04.2018

ПристАПП транспорт е новата електронска алатка преку која во иднина ќе се издаваат транспортните лиценци и дозволи, а со чија промоција беше означено отворањето на Експо саемот на ИКТ фирми што се одржува паралелно со Дигиталниот саем за Западен ...

Почна Дигиталниот самит во Скопје

Н.Македонија - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Албанија и Косово стануваат дел од регионалната иницијатива за намалување на цените на роамингот

Н.Македонија - 18.04.2018

Албанија и Косово се приклучуваат кон регионалната иницијатива на четирите држави од Западен Баалкан за намалување на цените на роамингот. Поконкретни информации околу намалување на цените на роамингот се очекуваат на самитот во мај во Софија.

Прв Дигитален самит на Западен Балкан во Македонија

Точка - 18.04.2018

Република Македонија е домаќин на првиот Дигитален самит на земјите од Западен Балкан. Самитот е дел од берлинскиот процес и претставува можност за приближување на земјите од Западен Балкан кон ЕУ.

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Стандард - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Скопје инфо - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Денар - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Слободен Печат - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Орбис - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Почна Дигиталниот самит - можност за уште посилно поврзување на земјите од Западен Балкан

Независен - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Локално - 18.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Соработката и интеграцијата на земјите од Западен Балкан за пристап до единствениот дигитален пазар на Европската Унија

Фактор - 18.04.2018

Во рамки на агендата на првиот ден на „Дигиталниот самит за Западен Балкан“ беше организиран работен ручек на кој присуствуваа Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и Херцеговина ...

(ФОТО) Соработката и интеграцијата на земјите од Западен Балкан за пристап до единствениот дигитален пазар на ...

Бриф - 18.04.2018

Во рамки на агендата на првиот ден на „Дигиталниот самит за Западен Балкан“ беше организиран работен ручек на кој присуствуваа Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и Херцеговина ...

Дигиталниот самит – можност за уште посилно поврзување на земјите од Западен Балкан

Локално - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Манчевски: Дигитализацијата ќе донесе подобри услови за граѓаните

Денар - 18.04.2018

Македонија повеќе не е изолирана држава, туку земја што се стреми кон добрососедски односи и развој. Дигиталниот самит, кој се одржува овие два дена, ќе ги приближи властите, бизнисите, младите и академското општество, рече министерот за ...

Зошто мораме да зборуваме за дигитализацијата на земјите од Западен Балкан

Шеталиште - 18.04.2018

– Панел дискусии на дигиталниот самит за земјите од Западен Балкан со членовите на одборот на Телеком Срини Гопалан и Томас Кремер -Цел:поттикнување соработка на земјите од Западен Балкан во областа на дигиталната трансформација за цели на ...

Свилановиќ: Дигитализацијата е единствен начин балканските земји предвреме да влезат во ЕУ

Денар - 18.04.2018

Дигитализацијата на земјите од Западен Балкан е единствен начин овие држави да бидат дел од Европската Унија пред официјалното членство. Оваа шанса за дигитализација на регионот мора да се искористи, рече Горан Свилановиќ, генерален секретар на ...

Премиерите од Западен Балкан на работен ручек со еврокомесарите Хан и Габриел

Независен - 18.04.2018

Интеграцијата на земјите од Западен Балкан во единствениот дигитален пазар на Европската Унија, беше централна тема на работниот ручек организиран со еврокомесарите за соседска политика и проширување и за дигитална економија и општество, Јоханес Хан ...

Дигитална пред политичка интеграција, соработка и поевтин роаминг

Денар - 18.04.2018

Да не се пропуштат можностите од дигитализацијата, кои ќе овозмножат поголемо поврзување на граѓаните и бизнисот во Западен Балкан и со Европската унија, што ќе му овозможи на регионот побрзо да се интегрира во Унијата.

Зошто мораме да зборуваме за дигитализацијата на земјите од Западен Балкан

Женски магазин - 18.04.2018

Дигитализација може да има огромно влијание врз напредокот на земјите од Западен Балкан. Дигиталниот самит во Скопје е еден важен чекор во креирањето на свест за овој факт, како и за дејствување во таа насока.

Поевтинува роамингот и со Албанија и Косово

Република - 18.04.2018

Албанија и Косово се приклучуваат кон регионалната иницијатива на четирите држави од Западен Баалкан за намалување на цените на роамингот. Поконкретни информации околу намалување на цените на роамингот се очекуваат на самитот во мај во Софија.

Манчевски: Дигитализацијата ќе донесе подобри услови за граѓаните

Точка - 18.04.2018

Македонија повеќе не е изолирана држава, туку земја што се стреми кон добрососедски односи и развој. Дигиталниот самит, кој се одржува овие два дена, ќе ги приближи властите, бизнисите, младите и академското општество, рече министерот за ...

Свилановиќ: Дигитализацијата е единствен начин балканските земји предвреме да влезат во ЕУ

Точка - 18.04.2018

Дигитализацијата на земјите од Западен Балкан е единствен начин овие држави да бидат дел од Европската Унија пред официјалното членство. Оваа шанса за дигитализација на регионот мора да се искористи, рече Горан Свилановиќ, генерален секретар на ...

Соработката и интеграцијата на земјите од Западен Балкан за пристап до единствениот дигитален пазар на Европската Унија

iPortal - 18.04.2018

Во рамки на агендата на првиот ден на „Дигиталниот самит за Западен Балкан“ беше организиран работен ручек на кој присуствуваа Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и Херцеговина ...

Дигиталната трансформација за поевтин роаминг

iPortal - 18.04.2018

Македонија е домаќин на првиот Дигитален самит за Западен Балкан 2018 кој се одржува во Скопје. Претставници на владите од регионот, на ЕУ, на невладините организации и бизнис секторот дебатираат за потребата и предностите на дигиталната ...

Земјите од Западен Балкан преку дигитална трансформација ќе бидат дел од Европската Унија

Точка - 18.04.2018

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, еврокомесарката за дигитална економија и општество Мариа Габриел и Генерален секретар на Советот за регионална соработка Горан Свилановиќ, на заедничка прес конференција, се ...

Интензивирање на регионалната соработка за подобра дигитална иднина на Западен Балкан

Точка - 18.04.2018

Со церемонијата на свеченото отворање денеска отпочна со работа дводневниот регионален настан „Дигитален Самит на Западен Балкан“. На свеченото отворање за значењето на самитот и за придобивките од неговата агенда за земјите од регионот говореа ...

Дигитална пред политичка интеграција, соработка и поевтин роаминг

CivilMedia - 18.04.2018

Да не се пропуштат можностите од дигитализацијата, кои ќе овозмножат поголемо поврзување на граѓаните и бизнисот во Западен Балкан и со Европската унија, што ќе му овозможи на регионот побрзо да се интегрира во Унијата.

Владите од региoнот ќе работат на дигитална трансформација за квалитетен живот

Локално - 18.04.2018

Во рамките на Дигиталниот самит за Западен Балкан имаше и работен ручек на премиерот Зоран Заев, еврокомесарите Јоханес Хан и Марија Габриел, претседавачот на министерскиот совет на Босна и Херцеговина, Денис Звиздиќ премиерот на Косово, Рамуш ...

Албанија и Косово стануваат дел од регионалната иницијатива за намалување на цените на роамингот

Независен - 18.04.2018

Албанија и Косово се приклучуваат кон регионалната иницијатива на четирите држави од Западен Баалкан за намалување на цените на роамингот. Поконкретни информации околу намалување на цените на роамингот се очекуваат на самитот во мај во Софија.

Габриел: Земјите од Западен Балкан можат да се приближат до ЕУ само преку заеднички развој

Денар - 18.04.2018

Од исклучителна важност е земјите од Западен Балкан да се држат и развиваат заедно бидејќи само така можат да постигнат напредок за влез во Европската унија. Денешниот самит е голем чекор напред во дигиталната трансформација на земјите, рече ...

Поевтин роаминг и дигиталното поврзување

Скопје инфо - 18.04.2018

Намалување на цените на роамингот помеѓу земјите од Западен Балкан и ЕУ, заеднички пристап за подобар широкопојасен интернет, меѓусебно признавање на дигиталните печати како и побрз дигитален влез на земјите од Западен Балкан во ЕУ се главните ...

Дигиталниот самит – можност за уште посилно поврзување на земјите од Западен Балкан

Стандард - 18.04.2018

Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, бизнисмени, ...

Заев на Дигиталниот самит: Во дигиталниот свет најважни се иновативните идеи

Слободен Печат - 18.04.2018

Да се поврземе уште еднаш, овојпат посилно со помош на дигиталната технологија и да ги употребиме технолошките можности за наша идна соработка. Овие теми се во согласност со долгорочната визија на владата за создавање економија конкретната по пример ...

Манчевски: Очекувам значително намалување на роамингот

Слободен Печат - 18.04.2018

За првпат дигиталната трансформација е високо на политичката агенда, што значи дека политичарите се менуваат и подготвени да се соочат со трансформација на опшестовото, вака го започна својот говор министерот за администрација и информатичко ...

Заев: Дигиталната економија е клучен инструмент во бизнисот, политиката, образованието и безбедноста (ВИДЕО)

Стандард - 18.04.2018

Да не се пропуштат можностите од дигитализацијата, кои ќе овозмножат поголемо поврзување на граѓаните и бизнисот во Западен Балкан и со Европската унија, што ќе му овозможи на регионот побрзо да се интегрира во Унијата.

Заев на Дигиталниот Самит на Западен Балкан: Работиме на унифицирана дигитализација на инситутциите за подобро ...

iPortal - 18.04.2018

Премиерот Заев на свеченото отварање со свое обраќање го одбележа почетокот на дводневниот Дигитален Самит на Западен Балкан кој се одржува во Скопје. „Овие теми ми се многу блиски бидејќи ги допираат основните елементи на нашиот стратешки План за ...

Премиерот Заев на отворањето на ЕКСПО на “Дигиталниот Самит на Западен Балкан”

Фактор - 18.04.2018

Премиерот Зоран Заев, во придружба на своите гости кои денеска учествуваа во свечената церемонија на отворањето на „Дигиталниот Самит на Западен Балкан“, Претседавачот на Министерскиот Совет на Босна и Херцеговина Денис Звиздиќ, премиерот на Косово ...

Владите од региoнот ќе работат на дигитална трансформација за квалитетен живот

Мета - 18.04.2018

Во рамките на Дигиталниот самит за Западен Балкан имаше и работен ручек на премиерот Зоран Заев, еврокомесарите Јоханес Хан и Марија Габриел, претседавачот на министерскиот совет на Босна и Херцеговина, Денис Звиздиќ премиерот на Косово, Рамуш ...

Марија Габриел: Дигитализацијата е приоритет за Западен Балкан

Слободен Печат - 18.04.2018

Еврокомесарката за дигитална економија и општество се обрати на Дигиталниот самит, посочувајќи на важноста на дигиталната стратегија за Западен Балкан. „Да споделам едно убедување, нашата иднина е дигитална.

Поевтиниот роаминг и дигиталното поврзување во фокусот на Дигиталниот самит

Мета - 18.04.2018

Очекувам намалување на цените на роамингот помеѓу земјите од Западен Балкан и ЕУ, заедно да настапиме за подобар пристап до широкопојасен интернет, да има меѓусебно признавање на дигиталните печати како и земјите од Западен Балкан дигитално побрзо ...

Отворен Експо саемот, промовирана нова е-алатка за транспортни дозволи

Курир - 18.04.2018

ПристАПП транспорт е новата електронска алатка преку која во иднина ќе се издаваат транспортните лиценци и дозволи, а со чија промоција беше означено отворањето на Експо саемот на ИКТ фирми што се одржува паралелно со Дигиталниот саем за Западен ...

(ФОТО и ВИДЕО) Отворен ЕКСПО на „Дигиталниот Самит на Западен Балкан” за промоција на потенцијалите на компаниите од ...

Бриф - 18.04.2018

Во рамките на дводневниот регионален настан „Дигитален Самит на Западен Балкан”, денес беше отворено Експо, како можност за домашните, регионалните, интернационалните компании, но и локални старт-ап фирми да се претстават пред публиката и да ги ...

Зошто мораме да зборуваме за дигитализацијата на земјите од Западен Балкан

Фактор - 18.04.2018

- Панел дискусии на дигиталниот самит за земјите од Западен Балкан со членовите на одборот на Телеком Срини Гопалан и Томас Кремер -Цел:поттикнување соработка на земјите од Западен Балкан во областа на дигиталната трансформација за цели на ...

(Видео) Намалување на цените на роамингот и дигитално поврзување на земјите од Западен Балкан, главни теми на ...

Sky - 18.04.2018

Република Македонија денеска и утре е домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан. Ова е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво, а на кој присуствуваат премиери, владни претставници, ...

Манчевски: Дигитализацијата ќе донесе подобри услови за граѓаните

Sky - 18.04.2018

Македонија повеќе не е изолирана држава, туку земја што се стреми кон добрососедски односи и развој. Дигиталниот самит, кој се одржува овие два дена, ќе ги приближи властите, бизнисите, младите и академското општество, рече министерот за ...

Свилановиќ: Дигитализацијата е единствен начин балканските земји предвреме да влезат во ЕУ

Sky - 18.04.2018

Дигитализацијата на земјите од Западен Балкан е единствен начин овие држави да бидат дел од Европската Унија пред официјалното членство. Оваа шанса за дигитализација на регионот мора да се искористи, рече Горан Свилановиќ, генерален секретар на ...

Манчевски: Дигитализацијата ќе донесе подобри услови за граѓаните

24Инфо - 18.04.2018

Македонија повеќе не е изолирана држава, туку земја што се стреми кон добрососедски односи и развој. Дигиталниот самит, кој се одржува овие два дена, ќе ги приближи властите, бизнисите, младите и академското општество, рече министерот за ...

Габриел: Цените на роамингот се превисоки, нивното намалување ќе биде соопштено идниот месец

еМагазин - 18.04.2018

Во рамките на Дигиталниот самит кој денеска и утре се одржува во Скопје, ќе биде изработена дигиталната агенда за Западен Балкан која ќе биде презентирана на самитот во мај во Софија. Тогаш се очекува еврокомесарката Мариа Габриел да го соопшти ...

Габер: Земјите од Западен Балкан може да се приближат до ЕУ само преку заеднички развој

Sky - 18.04.2018

Од исклучителна важност е земјите од Западен Балкан да се држат и развиваат заедно бидејќи само така може да постигнат напредок за влез во Европската Унија. Денешниот самит е голем чекор напред во дигиталната трансформација на земјите, рече ...

Зошто мораме да зборуваме за дигитализацијата на земјите од Западен Балкан

Бизнис Вести - 18.04.2018

Дигитализацијате може да има огромно влијание врз напредокот на земјите од Западен Балкан. Дигиталниот самит во Скопје е еден важен чекор во креирањето на свест за овој факт, како и за дејствување во таа насока.

Свилановиќ: Дигитализацијата е единствен начин балканските земји предвреме да влезат во ЕУ

24Инфо - 18.04.2018

Дигитализацијата на земјите од Западен Балкан е единствен начин овие држави да бидат дел од Европската Унија пред официјалното ...

Земјите од Западен Балкан преку дигитална трансформација ќе бидат дел од Европската Унија

Канал 77 - 18.04.2018

Значењето на првиот Дигитален Самит што се одржува во Скопје – тема на заедничката прес конференција на министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, еврокомесарката за дигитална економија и општество Мариа Габриел и ...

Интензивирање на регионалната соработка за подобра дигитална иднина на Западен Балкан

Канал 77 - 18.04.2018

Со церемонијата на свеченото отворање денеска отпочна со работа дводневниот регионален настан „Дигитален Самит на Западен Балкан“. На свеченото отворање за значењето на самитот и за придобивките од неговата агенда за земјите од регионот говореа ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

МКД - 17.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

+инфо - 17.04.2018

Се очекува да произлезе и заедничка иницијатива за меѓусебно признавање на дигиталните сертификати. Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Сител - 17.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

ВИДЕО: Отворање на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

А1 On - 17.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Независен - 17.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Курир - 17.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

CivilMedia - 17.04.2018

Македонија денеска и утре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...

Македонија од утре домаќин на Првиот дигитален самит на Западен Балкан

Бриф - 17.04.2018

Македонија утре и задутре ќе биде домаќин на Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан, кој е првиот од серијата настани од овој тип што ќе бидат организирани на годишно ниво. Самитот е дел од Берлинскиот процес и претставува можност за ...