TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Титаник": Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

Канал5 - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник" продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Полицаец од Ресен: Во мобилната станица наменети за инвалиди беа сликани жители од Пустец

Фокус - 26.11.2019

Полицаец од станицата во Ресен сведочеше на денешното судско рочиште за случајот „Титаник“, односно за изборните нерегуларности, за што обвинет е екс премиерот Никола Груевски и високи функционери од ВМРО-ДПМНЕ.

Сведок во „Титаник": Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

Канал5 - 26.11.2019

Во канцеларијата во Ресен почнаа да доаѓаат поголеми групи луѓе од областа Мала Преспа. Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник", рече дека ...

На рочиштето за „Титаник" сведочеше командирот на ПС Ресен во 2012 година

Канал5 - 26.11.2019

На денешното рочиште за случајот за изборни нерегуларности „Титаник" беше сослушан командирот на Полициската станица Ресен во 2012 година Тој сведочеше како полицијата ги вршела проверките на адресите за живеење наведени во барањата за издавање ...

Земјотрес го прекина судењето за „Титаник“, судијата Шабани чекаше да престане да се тресе кривичниот суд

Сакам да кажам - 26.11.2019

Судијата Осман Шабани и советот кој е на судењето за „Титаник“, утрово неколку минути чекаа да престане да се ниша зградата на Основниот суд Скопје 1, откако во 10. 20 часот се почувствува земјотрес.

Сведок во „Титаник“: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

Алсат-М - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Земјотрес го прекина судењето за случајот „Титаник“

Курир - 26.11.2019

Судијата Осман Шабани и советот кој е на судењето за „Титаник“, утрово неколку минути чекаа да престане да се ниша зградата на Основниот суд Скопје 1, откако во 10. 20 часот се почувствува земјотрес.

„Титаник“: Во мобилни станици за болни и инвалиди се сликале лицата од Албанија

Нова ТВ - 26.11.2019

Судењето за предметот „Титаник“ за изборни нерегуларности денеска продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен кој работел на прием и издавање лични карти и пасоши.

Сведок во „Титаник“: Наредуваа да се извадат лични карти инаку ќе нѐ отепаат од горе

+инфо - 26.11.2019

На прашање од обвинетиот Илија Димовски, дали лицата за кои зборува имале државјанство, сведокот рече да, но посочи дека за да имаат лична карта тие треба да имаат адреса на живеење во нашата држава.

Сведок во „Титаник“: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

Сител - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Фантомите од Пустец биле фотографирани во мобилни станици за лица со попреченост и со ментални проблеми

Макфакс - 26.11.2019

Дитурим Сулејмани, вработен во управното одделение на Полициската станица Ресен, во сведочењето за предметот „Титаник“ на СЈО рече дека во периодот меѓу октомври 2012 и април 2013 година биле фотографирани лица од Албанија за добивање лични карти во ...

Сведокот на СЈО: Постапката за издавањето на личните карти беше законска

Нетпрес - 26.11.2019

Нарачаните и однапред подготвени искази на сведоците на Лиле Стефанова во случајкт Титаник денес беа целосно превртени од сведоците. Сведокот Дитурим Сулејмани на прашање на одбраната призна дека сепак лицата кои поднеле барања за лична карта во ...

На рочиштето за „Титаник” сведочеше командирот на ПС Ресен во 2012 година

ММС - 26.11.2019

На денешното рочиште за случајот за изборни нерегуларности „Титаник” беше сослушан командирот на Полициската станица Ресен во 2012 година, кој сведочеше како полицијата ги вршела проверките на адресите за живеење наведени во барањата за издавање ...

„Титаник“: Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

Сител - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Во мобилни станици за инвалиди и ментално-болни лица биле сликани фантомите од Пустец

А1 On - 26.11.2019

Дитурим Сулејмани, вработен во управното одделение на полициската станица во Ресен, во сведочењето за предметот „Титаник“ на СЈО, кажа дека во периодот меѓу октомври 2012 и април 2013 година, биле фотографирани лица од Албанија за добивање лични ...

Фантоми од Пустец живееле на адреса на МВР

Слободен Печат - 26.11.2019

Сведокот наведе дека во мобилната станица која според прописите се фотографирале болни лица и инвалиди, се фотографирале лица од Албанија. Детурим Сулејмани, вработен во Одделот на МВР за издавање лични документи во Ресен на денешното рочиште на ...

Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

МКД - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник" продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

„Титаник“: Во мобилни станици за болни и за инвалиди биле сликани лица од Албанија

+инфо - 26.11.2019

Во однос на тоа дека мобилните станици согласно закон можеле да се користат за сликање во странство на лица со македонски пасош, сведокот рече да, меѓутоа лицата доколку беа во Албанија можеше да се сликаат таму, но тука не.

Сведок во “Титаник” потврди дека лицата од Албанија имале македонско државјанство

Курир - 26.11.2019

Во кривичен суд денеска во тек е расправа за “Титаник” во врска со наводни изборните нерегуларности, со испрашување на сведок кој како вработен во МВР бил задолжен да ги слика лицата од Албанија за издавање на лични карти.

„Титаник“ - во мобилни станици за инвалиди се сликаа луѓето од Албанија

Р.С.Европа - 26.11.2019

На судењето за случајот „Титаник“ за изборни нерегуларности, сведочеше сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Сведок во “Титаник” не познава пропис или закон со кој се ограничува бројот на жители на една адреса

Курир - 26.11.2019

Долгогодишно вработена во управни служби, а сега во пензија – Љиљана Потиќ и сведок на денешната расправа во случајот “Титаник” изјави пред судот дека не познава пропис или закон со кој се ограничува бројот на луѓе кои што смеат или несмеат да ...

Сведок во “Титаник” потврди дека лицата од Албанија имале македонско државјанство

Нетпрес - 26.11.2019

Во кривичен суд денеска во тек е расправа за “Титаник” во врска со наводни изборните нерегуларности, со испрашување на сведок кој како вработен во МВР бил задолжен да ги слика лицата од Албанија за издавање на лични карти.

Сведокот на СЈО Дитурим Сулејмани: Постапката за издавањето на личните карти беше законска

Курир - 26.11.2019

Нарачаните и однапред подготвени искази на сведоците на Лиле Стефанова во случајкт Титаник денес беа целосно превртени од сведоците. Сведокот Дитурим Сулејмани на прашање на одбраната призна дека сепак лицата кои поднеле барања за лична карта во ...

„Титаник“: Лица од Мала Преспа добиваа лични карти без постапка за живеалиште

Нова ТВ - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

На рочиштето за „Титаник“ сведочеше командирот на ПС Ресен во 2012 година

Сител - 26.11.2019

На денешното рочиште за случајот за изборни нерегуларности „Титаник“ беше сослушан командирот на Полициската станица Ресен во 2012 година, кој сведочеше како полицијата ги вршела проверките на адресите за живеење наведени во барањата за издавање ...

„Титаник“: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

CivilMedia - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Сведок во „Титаник“: Реагирав за личните карти од Пустец меѓутоа началничката наредуваше дека мора инаку ќе не отепаат ...

Либертас - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Сведок на судењето за „Титаник“: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

еМагазин - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

„Титаник”: Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

24Инфо - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник” продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Сведок во „Титаник“: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

Локално - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Сведок во “Титаник” не познава пропис или закон со кој се ограничува бројот на жители на една адреса

Република - 26.11.2019

Долгогодишно вработена во управни служби, а сега во пензија – Љиљана Потиќ и сведок на денешната расправа во случајот “Титаник” изјави пред судот дека не познава пропис или закон со кој се ограничува бројот на луѓе кои што смеат или несмеат да ...

На рочиштето за „Титаник” сведочеше командирот на ПС Ресен во 2012 година

24Инфо - 26.11.2019

На денешното рочиште за случајот за изборни нерегуларности „Титаник” беше сослушан командирот на Полициската станица Ресен во 2012 година, кој сведочеше како полицијата ги вршела проверките на адресите за живеење наведени во барањата за издавање ...

Судење за „Титаник“: Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

еМагазин - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

На рочиштето за „Титаник“ сведочеше командирот на ПС Ресен во 2012 година

Скопје инфо - 26.11.2019

На денешното рочиште за случајот за изборни нерегуларности „Титаник“ беше сослушан командирот на Полициската станица Ресен во 2012 година, кој сведочеше како полицијата ги вршела проверките на адресите за живеење наведени во барањата за издавање ...

На рочиштето за „Титаник“ сведочеше командирот на ПС Ресен во 2012 година

Опсервер - 26.11.2019

На денешното рочиште за случајот за изборни нерегуларности „Титаник“ беше сослушан командирот на Полициската станица Ресен во 2012 година, кој сведочеше како полицијата ги вршела проверките на адресите за живеење наведени во барањата за издавање ...

Сведокот на СЈО Дитурим Сулејмани: Постапката за издавањето на личните карти беше законска

Република - 26.11.2019

Нарачаните и однапред подготвени искази на сведоците на Лиле Стефанова во случајот „Титаник“ денес беа целосно превртени од сведоците. Сведокот Дитурим Сулејмани на прашање на одбраната призна дека сепак лицата кои поднеле барања за лична карта во ...

Фантомите од Пустец биле фотографирани во мобилни станици за лица со попреченост и со ментални проблеми

Точка - 26.11.2019

Дитурим Сулејмани, вработен во управното одделение на Полициската станица Ресен, во сведочењето за предметот „Титаник“ на СЈО рече дека во периодот меѓу октомври 2012 и април 2013 година биле фотографирани лица од Албанија за добивање лични карти во ...

„Титаник“: Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

Локално - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Сведок во „Титаник“ потврди дека за локалните избори во 2012. биле издавани лични карти на луѓе од Мала Преспа без ...

Бриф - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Сведок во „Титаник“ потврди дека лицата од Албанија имале македонско државјанство

Република - 26.11.2019

На судиите во Титаник за една година настрана од редовните плати, дополнително им се префрлени 400.000 денари Во кривичен суд денеска во тек е расправа за “Титаник” во врска со наводни изборните нерегуларности, со испрашување на сведок кој како ...

„Титаник“: Во мобилни станици за болни лица биле сликани лица од Албанија

CivilMedia - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

„Титаник“: Мобилна станица, наменета за сликање инвалиди и неподвижни лица, се користела за сликање лица од Албанија

iPortal - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Сведок во „Титаник”: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

24Инфо - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник”, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Сведокот Лилјана Потиќ: Законски издадовме 50 лични карти, останатите 300 барања не беа процесирани

Република - 26.11.2019

Уште еден сведок на Стефанова на денешното рочиште за „Титаник“ призна дека постапката за издавање на лични карти во Ресен била законска и дека во предметниот период на обвинението издале 50 лични карти, а останатите 300 барања не биле процесирани.

Сведок во „Титаник“: Во мобилни станици за болни лица и инвалиди беа сликани лица од Пустец

Либертас - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Шокантни откритија во „Титаник“: Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

Бриф - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...

Сведок во „Титаник“: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

Вечер Прес - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Сведок во „Титаник“: Издавани лична карти на луѓе од Мала Преспа без постапка за живеалиште

4NEWS - 26.11.2019

Сведокот Лилјана Котиќ, која работела како советник во Управата служба за надворешни работи при ПС Ресен, на денешното рочиште за случајот „Титаник“, рече дека во октомври 2012 година, неколку месеци пред локалните избори, почнале да работат, така ...

Фантомите од Пустец биле фотографирани во мобилни станици за лица со попреченост

Н.Македонија - 26.11.2019

Дитурим Сулејмани, вработен во управното одделение на полициската станица во Ресен, во сведочењето за предметот „Титаник” на СЈО, кажа дека во периодот меѓу октомври 2012 и април 2013 година, биле фотографирани лица од Албанија за добивање лични ...

„Титаник“: Во мобилни станици за болни лица и инвалиди биле сликани лица од Албанија

MakPress - 26.11.2019

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжи со сослушување на сведок вработен во Полициска станица Ресен на примање и издавање лични карти и пасоши. Сведокот Дитурим Сулејмани, објаснувајќи ја постапката за примање и издавање на лични ...