TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија до крајот на оваа и почетокот на наредната ќе аплицира за членство во ЕУ

Канал5 - 04.11.2003

Македонија до крајот на оваа и почетокот на наредната година ќе аплицира за членство во Европската унија, објавија денеска вицепремиерката Радмила Шеќеринска и министерката за надворешни работи Илинка Митрева. Објаснувањето на Митрева и Шеќеринска зош Македонија до крајот на оваа и почетокот на ...

Македонија решена да го урне европскиот ѕид

Дневник - 04.11.2003

ЕВРОИНТЕГРАЦИЈА Македонија нема историски дефинирани лобисти за нејзиното приближување и членство во ЕУ, како што имаат Словенија и Хрватска, и таа мора сама да ги дефинира и да ги изнесува своите аргументи. Наместо да се базира на една или две земји како лоби-група, земјава треба да ги ...

Апликацијата за ЕУ ќе почека до февруари

Утрински - 04.11.2003

Владата се уште размислува дали да поднесе кандидатура за членство Владата сў уште размислува дали и кога да ја поднесе апликацијата за членство во Европската унија, при што е можно одлуката да не биде донесена до крајот на годинава, туку до февруари идната година.

Поднесувањето апликација за ЕУ е во интерес на државата

А1 - 03.11.2003

Поднесувањето апликација за членство во ЕУ не е хир и пропаганден каприц на Митрева и Шеќеринска, туку стратешка определба во интерес на државата, вели министерката за надворешни Митрева и најавува апликација за членство најдоцна за 4 месеци.