TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АРМ во недостиг на војници

А1 - 11.12.2010

1.200 професионални војници помалку и вишок офицери, вака изгледа ситуацијата согласно новата стратегија за одбрана. Според неа, новата структура на АРМ треба да брои 4.700 војници, 1.900 подофицери, ...

Стартуваше проектот за враќање на професионалните војници во цивилниот живот

Канал5 - 10.12.2010

Министерството за одбрана и Стопанската комора заеднички го почнаа проектот за враќање на професионалните војници во цивилниот живот.

Меморандум за соработка меѓу МО и СКМ

Р.С.Европа - 10.12.2010

Министерството за одбрана и Стопанската комора на Македонија денеска ќе потпишат меморандум за соработка, што треба да помогне во реализација на проектот за подготовка на воениот персонал за враќање ...

Можност за втора кариера за професионалните војници

Курир - 10.12.2010

Министерот за одбрана Зоран Коњановски и претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески денеска потпишаа Меморандум за соработка, со кој на воените лица преку програмата „Лепеза“ ќе ...

Проект за враќање во цивилен живот на професионалните војници

Нетпрес - 10.12.2010

Професионалните војници по завршувањето на активната служба со преквалификација, соодветна обука ќе можат да се вработуваат во стопанството.

Можност професионалните војници да изградат „втора кариера“

Сител - 10.12.2010

Министерството за одбрана и Стопанската комора на Македонија денеска потпишаa меморандум за соработка, со кој ќе им се овозможи на професионалните војници на АРМ по престанокот на службата да ...

Професионалните војници ќе добијат втора кариера

Inpress - 10.12.2010

Скопје, 10. декември 2010 (ИНПРЕС) Со проектот за враќање во цивилен живот, професионалните војници по завршувањето на активната служба со преквалификација, ќе можат да се вработуваат во стопанството.

Меморандум за соработка меѓу министерството за одбрана и СКМ

Курир - 10.12.2010

Стопанската комора на Македонија и министерството за одбрана денеска ќе потпишат меморандум за соработка, со кој ќе се овозможи успешна реализација на проектот „Лепеза".

Министерството за одбрана и СКМ ќе потпишат меморандум за соработка

МРТ - 10.12.2010

Министерството за одбрана и Стопанската комора на Македонија денеска ќе потпишат меморандум за соработка, со кој ќе се овозможи успешна реализација на проектот „Лепеза".

Меморандум за помош на професионалните војници

Вечер Прес - 10.12.2010

Министерството за одбрана и Стопанската комора на Македонија вчера потпишаа меморандум за соработка, со кој ќе им се овозможи на професионалните војници на АРМ по престанокот на службата да остварат ...

Меморандум за враќањето на на воените лица во „Лепеза“

Inpress - 09.12.2010

Скопје, 9. декември 2010 (ИНПРЕС) Македонија започна со реализација на Програмата за подготовка на воениот персонал за враќање во цивилниот живот „Лепеза“ со која на воените лица по престанокот на ...