TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Една недела кризната состојба: Што е преземено за справување со ковид-19?

Република - 28.11.2020

Помина една недела од Одлуката за постоење кризна состојба на територијата на цела држава, донесена од страна на Владата во насока за заштита на јавното здравје во услови на постоење пандемија и заради спречување на ковид-19.

Една недела кризна состојба – Што е преземено за справување со КОВИД-19

Скопје инфо - 28.11.2020

Според информациите достапни на веб страната на ЦУК, досега Главниот штаб има одржано 3 седници, на кои што е усвоен Акцискиот план. Истовремено, беа утврдени и активностите на институциите за наредниот период со цел заштита на здравјето и животот ...

Една недела кризната состојба – Што е преземено за справување со КОВИД-19

Акцент - 28.11.2020

Владата на 20 ноември донесе Одлука за постоење кризна состојба на територијата на цела држава која е во насока за заштита на јавното здравје во услови на постоење пандемија и заради спречување на болеста „COVID-19“.

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, од прогласувањето кризна состојба

ТВ21 - 27.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, (понеделник, 27.11.2020 година), од 13:30 часот е планирано да се одржи седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, којшто е оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција ...

Во 13.30 седница на Главниот штаб за управување со кризи

Фокус - 27.11.2020

За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од Центарот за управување со кризи, ќе се одржи преку видеоконференциска врска.

Четврта седница на Главен штаб за управување со кризи при ЦУК,од прогласувањето кризна состојба

Канал5 - 27.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, се одржа четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК преку видеоконференциска интернет врска, соопштуваат од ЦУК. Штабот е оперативно стручно тело што раководи со активностите за ...

Главниот штаб за управување со кризи одржа четврта седница

Сител - 27.11.2020

На четвртата видеоконференциска седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, која се одржа попладнево, институциите во Системот за управување со кризи (СУК) се задолжени дневно да доставуваат податоци според оперативни можности за ...

Закажана седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Сител - 27.11.2020

За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од ЦУК, ќе се одржи преку видеоконференциска врска. Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК е оперативно стручно тело ...

Главниот штаб за управување со кризи одржа четврта седница

МКД - 27.11.2020

На четвртата видеоконференциска седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, која се одржа попладнево, институциите во Системот за управување со кризи (СУК) се задолжени дневно да доставуваат податоци според оперативни можности за ...

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

А1 On - 27.11.2020

Во Центарот за управување со кризи во тек е седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, како оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и справување со кризни ситуации.

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК: „Армиските припадници се веќе на терен“

Press24 - 27.11.2020

Во Центарот за управување со кризи во тек е седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, како оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и справување со кризни ситуации.

Закажана седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Press24 - 27.11.2020

За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од ЦУК, ќе се одржи преку видеоконференциска врска. Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК е оперативно стручно тело ...

Закажана седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Слободен Печат - 27.11.2020

За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од ЦУК, ќе се одржи преку видеоконференциска врска. Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК е оперативно стручно тело ...

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, од прогласувањето кризна состојба

Press24 - 27.11.2020

На четвртата видеоконференциска седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, која се одржа попладнево, институциите во Системот за управување со кризи (СУК) се задолжени дневно да доставуваат податоци според оперативни можности за ...

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Опсервер - 27.11.2020

– Во Центарот за управување со кризи во тек е седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, како оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и справување со кризни ситуации.

Закажана седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Кумановски м. - 27.11.2020

За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од ЦУК, ќе се одржи преку видеоконференциска врска. Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК е оперативно стручно тело ...

Главниот штаб за управување со кризи одржа четврта седница

Опсервер - 27.11.2020

– На четвртата видеоконференциска седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, која се одржа попладнево, институциите во Системот за управување со кризи (СУК) се задолжени дневно да доставуваат податоци според оперативни можности за ...

Главниот штаб за управување со кризи одржа четврта седница

Либертас - 27.11.2020

На четвртата видеоконференциска седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, која се одржа попладнево, институциите во Системот за управување со кризи (СУК) се задолжени дневно да доставуваат податоци според оперативни можности за ...

Главниот штаб за управување со кризи одржа четврта седница

24Инфо - 27.11.2020

На четвртата видеоконференциска седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, која се одржа попладнево, институциите во Системот за управување со кризи (СУК) се задолжени дневно да доставуваат податоци според оперативни можности за ...

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Либертас - 27.11.2020

Во Центарот за управување со кризи во тек е седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, како оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и справување со кризни ситуации.

Закажана седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Опсервер - 27.11.2020

– За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од ЦУК, ќе се одржи преку видеоконференциска врска. Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК е оперативно стручно ...

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Скопје инфо - 27.11.2020

Во Центарот за управување со кризи во тек е седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, како оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и справување со кризни ситуации.

Четврта седница на Главен штаб за управување со кризи при ЦУК, од прогласувањето кризна состојба, преку ...

Бизнис Вести - 27.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, (петок, 27.11.2020 година), се одржа четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК преку видеоконференциска интернет врска. Штабот е оперативно стручно тело што раководи со активностите ...

Закажана седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

24Инфо - 27.11.2020

За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од ЦУК, ќе се одржи преку видеоконференциска врска. Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК е оперативно стручно тело ...

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, од прогласувањето кризна состојба

Скопје1 - 27.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, се одржа четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК преку видеоконференциска интернет врска. Штабот е оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и справување ...

Четврта седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

MakPress - 27.11.2020

Во Центарот за управување со кризи во тек е седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, како оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и справување со кризни ситуации.

Закажана седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

MakPress - 27.11.2020

За денеска во 13:30 часот е најавена седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК. Седницата, како што информираат од ЦУК, ќе се одржи преку видеоконференциска врска. Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК е оперативно стручно тело ...

ВИДЕО | Ангелов: Не смееме да ја затвориме целата држава, ако можеме да менаџираме на овој начин

Слободен Печат - 25.11.2020

Во една непрогласена војна против невидливиот непријател сум предводник на главниот штаб за координација и директор на Центарот за управување со кризи. Во кризна ситуација сум и на дневна основа соработувам со повеќето министри а по потреба со ...

(ВИДЕО) Ангелов за УБ: Не смееме да ја затвориме целата држава, ако можеме да менаџираме на овој начин

iPortal - 25.11.2020

Во една непрогласена војна против невидливиот непријател сум предводник на главниот штаб за координација и директор на Центарот за управување со кризи. Во кризна ситуација сум и на дневна основа соработувам со повеќето министри а по потреба со ...

Околу 300 војници и 150 полицајци ќе бидат во служба на Кризниот штаб

Алсат-М - 24.11.2020

Околу 300 војници и 150 полицајци ќе бидат во служба на Кризниот штаб. Тие ќе обезбедуваат здравствени установи, поточно клиники и Ковид центри. Овој број на полициски и воени сили ќе варира во зависност од потребите, а најмногу ќе се обезбедуваат ...

Мобилизација на 295 војници од АРМ - ќе и помагаат на полицијата во обезбедување на државните болници

24 Вести - 24.11.2020

Безмалку 150 полицајци и 300 војници ќе бидат ангажирани за обезбедување на болниците низ земјава, информираше денеска вршителот на должност директор на Центарот за управување со кризи (ЦУК) Стојанче Ангелов по состанокот на Кризниот штаб изјави ...

Околу 300 војници на располагање на болниците, невооружени и само како превентивно обезбедување

Канал5 - 24.11.2020

Војската излегува на терен. На барање на Министерството за здравство скоро 300 припадници на АРМ и 150 полицајци ќе бидат ангажирани за обезбедување на болниците ширум земјава каде се лекуваат болните од Ковид 19.

Околу 450 војници и полицајци ќе ги обезбедуваат болниците низ земјава

Сител - 24.11.2020

Речиси 300 војници и 150 полицајци ќе бидат ангажирани во обезбедувањето на здравствените установи низ земјава. Ова е предвидено со акцискиот план кој денеска треба да биде усвоен во Владата.

Околу 450 војници и полицајци ќе ги обезбедуваат болниците низ земјава

Во Центар - 24.11.2020

Речиси 300 војници и 150 полицајци ќе бидат ангажирани во обезбедувањето на здравствените установи низ земјава. Ова е предвидено со акцискиот план кој денеска треба да биде усвоен во Владата.

Околу 450 војници и полицајци ќе ги обезбедуваат болниците низ земјава

Скопје инфо - 24.11.2020

Речиси 300 војници и 150 полицајци ќе бидат ангажирани во обезбедувањето на здравствените установи низ земјава. Ова е предвидено со акцискиот план кој денеска треба да биде усвоен во Владата.

Околу 300 војници на располагање на болниците, невооружени и само како превентивно обезбедување

Курир - 24.11.2020

Војската излегува на терен. На барање на Министерството за здравство скоро 300 припадници на АРМ и 150 полицајци ќе бидат ангажирани за обезбедување на болниците ширум земјава каде се лекуваат болните од Ковид 19.

ИНТЕРВЈУ со Ангелов: Во Ирак се грижев за себе и лицата кои ги обезбедував, тука се грижам за сите македонски граѓани

Локално - 24.11.2020

Премиерот Заев ми се јави за да ја превземам оваа обврска. Бев изненаден и неподготвен, но со задоволство ја прифатив. Со оглед на кризната состојба, сметам дека можам да дадам придонес. Координацијата значи и команда, односно потреба од човек кој ...

150 полицајци и 300 војници ќе ги обезбедуваат болниците

Вечер Прес - 24.11.2020

Војници ќе бидат ангажирани таму каде што има голема фреквенција на граѓани. Првиот човек на ЦУК Стојанче Ангелов рече дека е изработен конкретен план за тоа кои точки треба да се обезбедуваат.

Трета седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Канал5 - 23.11.2020

Со седницата на Главниот штаб раководеше, в.д., директорот на Центарот, Стојанче Ангелов. Денеска, во Центарот за управување со кризи, (понеделник, 23.11.2020 година), се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во ...

Трета седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

ТВ21 - 23.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, (понеделник, 23.11.2020 година), се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав, којшто е оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и ...

Седница на Главниот штаб за управување со кризи

24 Вести - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Седница на Главниот штаб за управување со кризи

Телма - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

Фокус - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

Канал5 - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

ТВ21 - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

24 Вести - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Од 14 часот почна седница на Управувачкиот комитет во Влада

Канал5 - 23.11.2020

Пред еден час започна седницата на Управувачкиот комитет во владата кој раководи со кризната состојбата. Откако претходно главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, за тоа кои објекти ќе треба да се ...

Ангелов: Ситуацијата е стабилна, иако во болниците се регистрирани поситни инциденти

24 Вести - 23.11.2020

Колку војници и во кои објекти и болници ќе бидат распоредени е последната тема која се разгледуваше на седница во Главниот Штаб. Одлуката ќе дојде од МВР, бидејќи полицијата треба да пресмета колку припадници на АРМ се потребни да асистираат при ...

Владата утре треба да го утврди бројот на полицајци и војници кои ќе бидат ангажирани во кризната состојба

Алсат-М - 23.11.2020

Денеска официјално е четвртиот ден од кризната состојба, но нејзините компоненти сè уште не се забележани на теренот. Кризниот штаб го задолжи Министерството за внатрешни работи, на барање на Министерството за здравство, да го утврди бројот на ...

Седница на Главниот штаб за управување со кризи

А1 On - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

ЦУК: Утврдени силите и средствата со кои Армијата ќе дава поддршка на МВР и на болниците

Макфакс - 23.11.2020

Во Центарот за управување со кризи се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав. На седницата се утврдија силите и средствата со коишто Армијата ќе дава поддршка на Министерството за внатрешни работи и ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

Слободен Печат - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Главниот штаб за управување со кризи денеска ќе одржи седница

Кајгана - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

А1 On - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК, во 14 часот треба да се одржи седница на Управувачкиот ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

Скопје24 - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

АНГЕЛОВ: Сакаме сите да се чувствуваат безбедно, Армијата само ќе асистира без оружје на своите позиции пред ...

Денешен - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

4NEWS - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

Кумановски м. - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Седница на Главниот штаб за управување со кризи

Скопје инфо - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Трета седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Опсервер - 23.11.2020

Скопје, 23 ноември 2020 – Денеска, во Центарот за управување со кризи, (понеделник, 23.11.2020 година), се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав, којшто е оперативно стручно тело што раководи со ...

ЦУК: Утврдени силите и средствата со кои Армијата ќе дава поддршка на МВР и на болниците

Опсервер - 23.11.2020

Во Центарот за управување со кризи се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав. На седницата се утврдија силите и средствата со коишто Армијата ќе дава поддршка на Министерството за внатрешни работи и ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

Либертас - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

ЗАВРШИ СЕДНИЦАТА НА ГЛАВНИОТ ШТАБ: Секој момент се очекува Ангелов да соопшти детали

Денешен - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Трета седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Скопје инфо - 23.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, (понеделник, 23.11.2020 година), се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав, којшто е оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и ...

Утре претпладне седница на Главниот штаб за управување со кризи

4NEWS - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК утре претпладне, во 10 часот, ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Армијата ќе ѝ асистира на полицијата – денеска седница на Главниот штаб за управување со кризи

Локално - 23.11.2020

Денеска главниот штаб за управување со кризи при ЦУК ќе одржи седница, на која ќе се разгледува планот на Министерството за здравство (МЗ), кои објекти треба да се обезбедуваат. Во обезбедувањето ќе се вклучи Армијата која ќе ѝ асистира на ...

Трета седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

Кумановски м. - 23.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, (понеделник, 23.11.2020 година), се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав, којшто е оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и ...

Главниот штаб за управување со кризи го разгледува планот за обезбедување од МЗ

Алфа - 23.11.2020

Припадници на Армијата без оружје ќе обезбедуваат објекти во државава за време на 30 дневната кризна состојба. Главниот штаб за управување со кризи одржа седница на која се разгледуваа повеќе точки на кој начин и колку војници ќе помагаат во ...

Седница на Главниот штаб за управување со кризи

Кумановски м. - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Трета седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК

24Инфо - 23.11.2020

Денеска, во Центарот за управување со кризи, (понеделник, 23.11.2020 година), се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав, којшто е оперативно стручно тело што раководи со активностите за превенција и ...

Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

Опсервер - 23.11.2020

– Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Седница на Главниот штаб за управување со кризи

Курир - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.

Утврдени силите и средствата со кои Армијата ќе дава поддршка на МВР и на болниците

Н.Македонија - 23.11.2020

Во Центарот за управување со кризи се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав. На седницата се утврдија силите и средствата со коишто Армијата ќе дава поддршка на Министерството за внатрешни работи и ...

ЦУК: Утврдени силите и средствата со кои Армијата ќе дава поддршка на МВР и на болниците

Вечер - 23.11.2020

Во Центарот за управување со кризи се одржа седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, сега во редуциран состав. На седницата се утврдија силите и средствата со коишто Армијата ќе дава поддршка на Министерството за внатрешни работи и ...

Донесен предлог АРМ да се вклучи во обезбедување на болниците, војниците ќе бидат без оружје

MakPress - 23.11.2020

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат. Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на ...

Седница на Главниот штаб за управување со кризи

MakPress - 23.11.2020

Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК денеска ќе одржи седница на која ќе биде разгледан планот на Министерството за здравство, кои објекти треба да се обезбедуваат. Како што изјави за МИА в.д.