TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повремени истрели во тетовско, ранетите надвор од животна опасност

А1 - 12.06.2001

Во околината на Тетово и од пределите на Шар Планина се слушале истрели и поладнево околу 14 часот. За истрелите што синоќа се слушале од 1 до 2 часот , Пендаровски изјавува дека тоа биле истрели на македонските сили зашто биле забележани преместувања на терористите.

Проблем со водоснабдувањето во тетовско

А1 - 11.06.2001

Во тетовско ноќеска било релативно мирно.Забележани се повремени истрели од автоматско оружје од повисоките предели на Шар Планина, каде што е забележано прегрупирањето на албанските терористи. Тетово се повеќе се соочува со проблемот со снабдување со вода особено во повисоките населби на ...