TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

Вест - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. - Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

Телма - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. - Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: По изборите на 11 декември од многу страни ќе има поттик за решение за името

Фокус - 25.09.2016

– Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 декември, сигурно од многу страни ќе има поттикнувања за решавање на спорот за името. Следствено, после изборите, ова прашање треба да биде предмет на ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

Алсат-М - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. - Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: После изборите ќе се разговара за името

24 Вести - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија на 11 декември, најавува грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас, во интервју за весникот „Катимерини“, дадено за време на престојот во Њујорк на Генералното собрание на ОН.

Коѕиас: Проблемот е што кумот на земјата направил грешка во однос на името

Канал5 - 25.09.2016

Проблемот е дека кумот на оваа држава, направил некоја грешка што се однесува на нејзиното име - коментира шефот на грчката дипломатија за Катимерини, во однос на името на нашата земја. Коѕиас освен што критикува некој кум дека ни дал погрешно име, ...

Коѕијас - За „името“ ќе се разговара по изборите

Р.С.Европа - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. „Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: Кумот на Македонија направил грешка

Нетпрес - 25.09.2016

– Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 декември, сигурно од многу страни ќе има поттикнувања за решавање на спорот за името. Следствено, после изборите, ова прашање треба да биде предмет на ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

Сител - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. - Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: По изборите ќе се разговара за спорот за името

Стандард - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

Алфа - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, а не трети страни

Макфакс - 25.09.2016

За прашањето за името на Македонија треба да се разговара по изборите во нашата земја на 11 декември, смета грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас, во интервју за весникот „Катимерини“, дадено за време на престојот во Њујорк на ...

Коѕиас: По изборите на 11 декември, за името треба да разговараат двете земји, да не се остава на трети страни

Репортер - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји

+инфо - 25.09.2016

Проблемот е што кумот на оваа држава направил грешка во врска со името, изјави грчкиот министер за надворешни работи. За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји и да не се остава на трети

Курир - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји а не трети

Press24 - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. - Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

А1 On - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, а не трети страни

МКД - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија на 11 декември, најавува грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас, во интервју за весникот „Катимерини“, дадено за време на престојот во Њујорк на Генералното собрание на ОН.

Коѕиас:Проблемот е што кумот на оваа држава направил грешка во врска со името

Вечер Прес - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини". - Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Грција прогнозира нови притисоци за решавање на името по изборите во Македонија

Бриф - 25.09.2016

Грчкиот шеф на дипломатијата Никос Коѕиас очекува нови притисоци за побрзо решавање на спорот за името по завршувањето на македонските парламентарни избори во декември. Во интервју за грчкиот весник „Катимерини“ Коѕиас потенцира дека на преговорите ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

МК News - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас за РМ: Проблемот е што кумот на оваа држава направил грешка во врска со името!

Локално - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: По изборите на 11 декември, ќе има поттикнувања за решавање на спорот за името

еМагазин - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. - Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Коѕиас: По изборите на 11 декември, за името треба да разговараат двете земји, да не се остава на трети страни

Либертас - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Грција прогнозира нови притисоци за решавање на името по изборите во Македонија

Мета - 25.09.2016

Грчкиот шеф на дипломатијата Никос Коѕиас очекува нови притисоци за побрзо решавање на спорот за името по завршувањето на македонските парламентарни избори во декември. Во интервју за грчкиот весник „Катимерини“ Коѕиас потенцира дека на преговорите ...

Дали по изборите името ќе биде на маса?

Фактор - 25.09.2016

За името ќе се разговара по изборите во Македонија на 11 декември, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас, во интервју за весникот „Катимерини“ Споре него, по завршувањето на изборите на 11 декември, од многу страни ќе има ...

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети...

Н.Македонија - 25.09.2016

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“.

Коѕиас: За името треба да разговараат двете земји, и да не се остава на трети

Lider - 25.09.2016

За прашањето за името ќе се разговара по изборите во Македонија, изјави грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во интервју за „Катимерини“. – Моја претпоставка е дека по завршувањето на изборниот процес во Македонија и изборите на 11 ...

Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Дневник - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски: Решението на спорот за името е далеку иако се подобрени односите со Грција

Вест - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски: односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

ТВ21 - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски: Односите со Грција подобрени, но решението за спорот е уште далеку

24 Вести - 23.09.2016

Министерот за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата за името се уште е далеку, но дека односите меѓу двете земји се ...

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Канал5 - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Активности на Попоски на Генералното собрание на ОН

А1 On - 23.09.2016

Безбедносната состојба во Сирија, последиците од излегувањето на Велика Британија од ЕУ, европската одбранбена соработка и справување со тековните кризи беа главни теми на состанокот на министрите за надворешни работи од трансатланското партнерство ...

Попоски: Односите со Грција подобрени, но решението за спорот е уште далеку

А1 On - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Активности на Попоски на Генералното собрание на ОН

Сител - 23.09.2016

Безбедносната состојба во Сирија, последиците од излегувањето на Велика Британија од ЕУ, европската одбранбена соработка и справување со тековните кризи беа главни теми на состанокот на министрите за надворешни работи од трансатланското партнерство ...

Попоски: Односите со Грција подобрени, но уште е далеку решение за спорот

Press24 - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски Трансатланска соработка, регионални иницијативи и билатерални средби

Макфакс - 23.09.2016

Безбедносната состојба во Сирија, последиците од излегувањето на Велика Британија од Европската унија, европската одбранбена соработка и справување со тековните кризи, беа главни теми на состанокот на министрите за надворешни работи од ...

ПОПОСКИ: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Телеграф - 23.09.2016

Министерот за надворешни работи истакна дека ова е период во кој може да се зацврсти перцепцијата за две земји кои имаат нормална соработка и кои во регионот сакаат да креираат позитивна клима Потпретседателот на Владата и министер за надворешни ...

Попоски: Односите со Грција подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Курир - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Поповски ќе оствари неколку билетерални средби во Њујорк

Press24 - 23.09.2016

Безбедносната состојба во Сирија, последиците од излегувањето на Велика Британија од ЕУ, европската одбранбена соработка и справување со тековните кризи беа главни теми на состанокот на министрите за надворешни работи од трансатланското партнерство ...

ЕУ размислува да воведе такси за влез

МРТ - 23.09.2016

Негативен чекор и назадување на слободното движење е намерата на Брисел да воведе парични такси за државјани што не се дел од Унијата, предупреди шефот на македонската дипломатија на средбата со високи преставници во Њујорк.

Попоски: решението за спорот со името е уште далеку

Р.С.Европа - 23.09.2016

Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, но оти односите меѓу двете земји се подобрени.

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но далеку сме од решение за името

+инфо - 23.09.2016

Шефот на дипломатијата смета дека ова не е период во којшто Македонија може да го реши долгогодишното најтешко прашање. Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на ...

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Алфа - 23.09.2016

Во врска со трката за избор на Генерален секретар на Обединетите Нации, Попоски вели дека е рано да се прогнозира кој ќе биде победникот, но дека македонскиот кандидат доктор Срѓан Керим е меѓу посериозните претенденти.

Попоски: Далеку сме од решение со спорот, но одностие со Грција се подобруваат

Нетпрес - 23.09.2016

– Во континуитет во нашите средби работиме на градење на мерките на доверба. Постои значително поместување во делот на оние цели кои ги имаме зацртано и мислам дека имаме постигнато некое ниво на разбирање дека услови во кои постои едно прашање кое ...

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Сител - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски Трансатланска соработка, регионални иницијативи и билатерални средби

Точка - 23.09.2016

Безбедносната состојба во Сирија, последиците од излегувањето на Велика Британија од Европската унија, европската одбранбена соработка и справување со тековните кризи, беа главни теми на состанокот на министрите за надворешни работи од ...

Попоски: Далеку сме од решение на спорот, но односите со Грција се подобруваат

Вечер Прес - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи, Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕијас на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име сѐ уште е далеку, ...

Односите со Грција подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Пулс24 - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Се спушта рампата во ЕУ за земјите кои имаат безвизен патен режим?!

Вечер Прес - 23.09.2016

Шефот на македонската дипломатија, пак од Њујорк потврди дека веќе ја пренел својата загриженост на Федерика Могерини и Јоханес Хан за размислувањата да се воведат парични такси и претходно пријавување за патување низ ЕУ за државјани на земји кои ...

Решението на спорот за името се уште е далеку

Фактор - 23.09.2016

Иако односите меѓу Грција и Македонија се подобрија, решението на спорот за името се уште е далеку. Ова го изјавил македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски по средбата со својот грчки колега Никос Коѕиас во Њујорк.

Попоски: Далеку сме од решение со спорот, но односите со Грција се подобруваат

Точка - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски: Далеку сме од решение на спорот, но односите со Грција се подобруваат

Република - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи, Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕијас на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име сѐ уште е далеку, ...

Попоски: Решението за спорот е уште далеку!

Локално - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

еМагазин - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

За што разговараа Коѕиас и Попоски во Њујорк?

еМагазин - 23.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас, вчера се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку...

Н.Македонија - 23.09.2016

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во ...

Активности на Попоски на Генералното собрание на ОН

Lider - 23.09.2016

Безбедносната состојба во Сирија, последиците од излегувањето на Велика Британија од ЕУ, европската одбранбена соработка и справување со тековните кризи беа главни теми на состанокот на министрите за надворешни работи од трансатланското партнерство ...

Попоски: Односите со Грција се подобрени, но решението за спорот е уште далеку

Lider - 23.09.2016

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски, по средбата со грчкиот колега Никос Коѕиас на Генералното Собрание на Обединетите Нации во Њујорк, изјави дека решението за разликата околу уставното име се уште е далеку, ...

Попоски по средбата со Коѕиас: Далеку од решение на името, но билатералните односи се подобрени

Канал5 - 22.09.2016

„Не сме блиску до решение на името, но односите меѓу Македонија и Грција во многу области се подобрени“ – вели шефот на македонската дипломатија од Њујорк, по средбата со неговиот грчки колега.

Средба Коѕиас-Попоски во Њујорк

Алфа - 22.09.2016

Грчкиот министер за надворешни рбаоти Никос Коѕиас, денеска се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Попоски и Коѕиас во Њујорк разговараа за мерките за градење доверба

МКД - 22.09.2016

Министрите за надворешни работи на Македонија и на Грција, Никола Попоски и Никос Коѕиас денеска во Њујорк имаа нова средба во чиј фокус беа мерките за градење доверба. Средбата се одржа на маргините на Генералното собрание на Обединетите нации.

Средба Коѕиас-Попоски во Њујорк

Курир - 22.09.2016

Грчкиот министер за надворешни рбаоти Никос Коѕиас, денеска се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Средба Попоски - Коѕиас во Њујорк

Press24 - 22.09.2016

Грчкиот министер за надворешни рбаоти Никос Коѕиас, денеска се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

ЊУЈОРК: Средба Коѕиас-Попоски

Телеграф - 22.09.2016

За време на средбата, која се одржала во многу добра атмосфера, двајцата министри разговарале за ситуацијата во регионот и состојбата со спроведувањето на мерките за градење доверба, соопшти грчкото МНР Грчкиот министер за надворешни работи Никос ...

Попоски и Коѕиас се сретнаа во Њујорк

Стандард - 22.09.2016

Грчкиот министер за надворешни рбаоти Никос Коѕиас, денеска се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Денеска во Њујорк, средба Попоски – Коѕиас

Мета - 22.09.2016

Шефот на грчката дипломатија, Никос Коѕиас, денеска во Њујорк ќе има средба со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Попоски. Средбата, која ја најавија од грчкото министерство за надворешни работи, ќе биде на маргините на Генералното ...

Попоски и Коѕиас во Њујорк разговарале за мерките за градење доверба

Локално - 22.09.2016

Мерките за градење доверба беа една од главните теми за кои денес во Њујорк разговараа министерот за надворешни работи Никола Попоски и шефот на грчката дипломатија Никос Коѕиас. Двајцата министри одржаа средба на маргините на Генералното собрание ...

Попоски и Коѕиас во Њујорк разговарале за мерките за градење доверба

Мета - 22.09.2016

Мерките за градење доверба беа една од главните теми за кои денес во Њујорк разговараа министерот за надворешни работи Никола Попоски и шефот на грчката дипломатија Никос Коѕиас. Двајцата министри одржаа средба на маргините на Генералното собрание ...

Средба Попоски- Коѕијас во Њујорк

Република - 22.09.2016

Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк се сретна со грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас. За време на средбата, која се одржала во многу добра атмосфера, ...

Попоски се сретна со Коѕиас во Њујорк

Либертас - 22.09.2016

Грчкиот министер за надворешни рбаоти Никос Коѕиас, денеска се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Средба Коѕиас-Попоски во Њујорк...

Н.Македонија - 22.09.2016

Средба Коѕиас-Попоски во Њујорк Грчкиот министер за надворешни рбаоти Никос Коѕиас, денеска се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Средба Коѕиас-Попоски во Њујорк

Lider - 22.09.2016

Грчкиот министер за надворешни рбаоти Никос Коѕиас, денеска се сретна со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, на маргините на 71. заседание на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Во Њујорк утре средба Коѕиас-Попоски

Телма - 21.09.2016

Грчкиот шеф на дипломатијата Никос Коѕиас утре во Њујорк ќе се сретне со македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски. Средбата која ја најавија од грчкото Министерство за надворешни работи ќе биде на маргините на состаноците на ...

Средба Попоски - Коѕаис во Њујорк

Канал5 - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите нации, што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов.

Средба Попоски - Коѕиас во Њујорк

Вест - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите нации, што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов.

Средба на Попоски и Коѕиас

Нетпрес - 21.09.2016

Претходно, на маргините од Генералното собрание на Светската организација, министерот Попоски имаше билатерални средби со министерката за надворешни работи на Лихтенштајн, Аурелија Фрик, министерката за надворешни работи на Шведска, Маргот Валстром, ...

Средба Попоски - Коѕиас во Њујорк

Телеграф - 21.09.2016

Министерот Никола Попоски имаше билатерални средби со министерката за надворешни работи на Лихтенштајн, Аурелија Фрик, Маргот Валстром, шефот на дипломатијата на Сенегал, Манкуер Ндиаје, како и со претставници од Американскиот еврејски комитет ...

Средба Попоски – Коѕаис во Њујорк

Press24 - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите , што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов.

Во Њујорк утре средба Коѕиас-Попоски

МКД - 21.09.2016

Шефот на грчката дипломатија, Никос Коѕиас, утре во Њујорк ќе има средба со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Попоски. Средбата, како што најавија од грчкото Министерство за надворешни работи, ќе биде на маргините на Генералното ...

Средба Попоски - Коѕаис во Њујорк

Сител - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите нации, што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов.

Средба Попоски - Коѕиaс во Њујорк

Р.С.Европа - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите нации, што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов, ...

Средба Попоски – Коѕаис во Њујорк

Курир - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите , што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов.

Утре во Њујорк, средба Коѕиас – Попоски

Либертас - 21.09.2016

Шефот на грчката дипломатија, Никос Коѕиас, утре во Њујорк ќе има средба со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Попоски. Средбата, која ја најавија од грчкото министерство за надворешни работи, ќе биде на маргините на Генералното ...

Средба Попоски – Коѕаис во Њујорк

Вечер Прес - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите , што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов ...

Денеска средба Коѕиас Попоски

Локално - 21.09.2016

Шефот на грчката дипломатија, Никос Коѕиас, денеска во Њујорк ќе има средба со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Попоски. Средбата, која ја најавија од грчкото министерство за надворешни работи, ќе биде на маргините на Генералното ...

Утре во Њујорк, средба Попоски – Коѕиас

Мета - 21.09.2016

Шефот на грчката дипломатија, Никос Коѕиас, утре во Њујорк ќе има средба со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Попоски. Средбата, која ја најавија од грчкото министерство за надворешни работи, ќе биде на маргините на Генералното ...

Средба Попоски - Коѕаис во Њујорк

еМагазин - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите нации, што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов.

Средба Попоски – Коѕаис во Њујорк

Lider - 21.09.2016

Вицепремиерот и шеф на македонската дипломатија Никола Попоски во рамки на 71. Генерално собрание на Обединетите нации, што се одржува во Њујорк, ќе се сретне со министрите за надворешни работи на Грција, Никос Коѕиас и на Бугарија, Даниел Митов.

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

ТВ21 - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

24 Вести - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас в петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Средба Коѕиас-Нимиц во петок во Њујорк

Телма - 20.09.2016

Грчкиот шеф на дипломатијата Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот Метју Нимиц, пренесува грчката државна телевизија ЕРТ. Грчката страна, според извори од грчкото Министерство за надворешни работи за ЕРТ нема големи очекувања ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

Канал5 - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Грчкиот министер Коѕиас в петок ќе разговара со Нимиц во Њујорк

МКД - 20.09.2016

Грчкиот шеф на дипломатијата Никос Коѕиас в петок во Њујорк ќе има средба со посредникот во спорот за името Метју Нимиц, јави грчката телевизија ЕРТ. Иако во официјалната агенда на Коѕиас за средбите во рамки на Генералното собрание на Обединетите ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

Р.С.Европа - 20.09.2016

Шефот на грчката дипломатија Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на извори во грчкото Министерство за надворешни работи.

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

Сител - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Коѕиас на средба со Нимиц во Њујорк

+инфо - 20.09.2016

Од состанокот „не се очекува нешто значајно“, а ќе се разговара и за, како што наведуваат грчките медиуми, „политичките проблеми во Скопје“. Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во ...

Извори од грчко МНР: За соработка и напредок треба власт која што нема да ја присвојува „грчката“ историја

МРТ - 20.09.2016

Метју Нимиц во петок во Њујорк ќе се сретне со шефот на грчката дипломатија Никос Коѕиас. Извори од грчкото Министерство за надворешни работи за грчкиот јавен сервис ЕРТ изјавиле дека на состанокот не се очекува ништо значајно поради како што велат ...

СРЕДБА ВО ЊУЈОРК: Нимиц ќе разговара со грчкиот министер за надворешни работи

Телеграф - 20.09.2016

Според тековните информации, од состанокот не се очекува ништо значајно, а ќе се разговара и за политичките проблеми во Скопје Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас в петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

А1 On - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Коѕиас на средба со Нимиц, ќе зборуваат за „политичките проблеми во Скопје“

Стандард - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Се крчка ли решение за името? – Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

Репортер - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

МРТ - 20.09.2016

Oд состанокот „не се очекува нешто значајно“, а ќе се разговара и за, како што наведуваат „политичките проблеми во Скопје“... Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, ...

Средба на Нимиц и Коѕијас во Њујорк

Нетпрес - 20.09.2016

Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за надворешни работи“. Според истите извори, од состанокот „не се очекува нешто значајно“, а ќе се разговара и за, како што наведуваат „политичките ...

В петок средба Коѕиас – Нимиц во Њујорк

Мета - 20.09.2016

Грчкиот шеф на дипломатијата Никос Коѕиас в петок во Њујорк ќе има средба со посредникот во спорот за името Метју Нимиц, јави грчката телевизија ЕРТ. Иако во официјалната агенда на Коѕиас за средбите во рамки на Генералното собрание на Обединетите ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

Локално - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

Вечер Прес - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Средба на Нимиц и Коѕијас во Њујорк

Точка - 20.09.2016

Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на "извори во грчкото Министерство за надворешни работи". Според истите извори, од состанокот „не се очекува нешто значајно“, а ќе се разговара и за, како што наведуваат „политичките ...

Коѕијас ќе се сретне со Нимиц во Њујорк...

Н.Македонија - 20.09.2016

Коѕијас ќе се сретне со Нимиц во Њујорк Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕијас в петок во Њујорк ќе се сретне со посредникот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова вчера го јави грчката државна телевизија ЕРТ, повикувајќи се на ...

Коѕиас во Њујорк ќе се сретне со Нимиц

Lider - 20.09.2016

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас во петок во Њујорк ќе се сретне со медијаторот на ОН во спорот за името, Метју Нимиц. Ова денеска го јави грчката државна телевизија ЕРТ повикувајќи се на „извори во грчкото Министерство за ...

Македонска делегација на Генерално собрание на ОН во Њујорк

Канал5 - 19.09.2016

Македонска делегација во која е вицепремиерот и министер за надворешни работи Никола Попоски учествува на 71-то Генерално собрание на ОН во Њујорк. Како што соопштуваат од МНР, во Њујорк, министерот Попоски ќе се обрати на бројни состаноци на ...