TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Крштевање во Треска

Вест - 22.07.2002

ТРАДИЦИЈА Традиционално, по четврти пат, на реката Треска во Скопје во саботата беа крстени 149 лица. Традиционално, по четврти пат, на реката Треска во Скопје во саботата беа крстени 149 лица. Рано изутрината во манастирот "Света Богородица" на Матка се собраа некрстените, но и голем број нивни ...

Крстени дури 163 лица на досега најголемата масовна крштевка

Дневник - 22.07.2002

ВО САБОТАТА НА МАТКА Крштевањето во водите на реката, според црковните традиции, го изврши брегалничкиот митрополит г. Агатангел во присуство на неговото блаженство г. г. Стефан Во осветените води на реката Треска на Матка во саботата утрото брегалничкиот митрополит г-дин Агатангел, во сослужение ...

Групно крстени околу 150 православни верници

Утрински - 22.07.2002

Во манастирот „Света Богородица° кај Матка Во манастирот ?Света Богородица° кај Матка и во осветените води на Треска во саботата, традиционално, по четврти пат, се одржа групно крштавање на околу 150 нови православни верници.