TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Место поддршка, Чашуле добил шлаканица од ЕУ

Вест - 12.09.2002

ЛАДЕН ТУШ ОД ЕВРОПА ЗА ТИМОТ НА ГЕОРГИЕВСКИ "Скорешните насилства се неприфатливи и може да предизвикаат раст на несигурноста во врска со перспективите за поблиски врски на Македонија со ЕУ и НАТО", го предупредил данскиот министер за надворешни работи Пер Стиг Мелер, во улога на претседавач с ...

Заплашувањето и инцидентите ја оддалечуваат Македонија од Европа

Утрински - 12.09.2002

Мелер, претседавач на ЕУ и шеф на данската дипломатија Неодамнешниот период на немири во Македонија предизвикува загриженост кај земјите -членки на ЕУ. Зачестените инциденти во комбинација со остриот тон во изборната кампања во трката за парламентарните избори на 15 септември може да имаат ...