TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Укинувањето на визите не е алтернатива за датум за преговори

Утрински - 18.09.2009

Од нашиот дописник Стразбур - Европарламентарците ја почнаа дебатата на пленарната сесија за визната либерализација, во која се опфатени Македонија, Србија и ...

Баро: Македонија ги исполни сите услови

Време - 18.09.2009

Македонија ги оствари сите услови, а Србија и Црна Гора направија значаен напредок во реформите за укинување на визите од јануари в година, изјави во Стразбур ...

Плеврис и Стојанов не го изгасија зеленото светло за визите

Дневник - 17.09.2009

Европскиот парламент во својата прва дебата ја поздрави одлуката на Европската комисија за укинување на визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора.

Европскиот парламент ја поздрави визната либерализација

Телма - 17.09.2009

Европскиот парламент во својата прва дебата ја поздрави одлуката на Европската комисија за укинување на визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора.

Македонија ги исполни условите за визна либерализација, Србија и Црна Гора на „поправен“

Канал5 - 17.09.2009

Македонија ги исполни сите услови за укинување на визите за нејзините граѓани за патување во земјите на ЕУ, додека Србија и Црна Гора иако имаат направено ...

Македонија ги исполни условите за визна либерализација, Србија и Црна Гора на „поправен“

Сител - 17.09.2009

Македонија ги исполни сите услови за укинување на визите за нејзините граѓани за патување во земјите на ЕУ, додека Србија и Црна Гора иако имаат направено ...

Македонија ги исполни условите за визна либерализација

МРТ - 17.09.2009

Македонија ги исполни сите услови за укинување на визите за нејзините граѓани за патување во земјите на ЕУ, додека Србија и Црна Гора иако имаат направено ...

Европскиот парламент ја поздрави визната либерализација

МРТ - 17.09.2009

Европскиот парламент во својата прва дебата ја поздрави одлуката на Европската комисија за укинување на визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора.

Баро: Македонија ги исполнила условите, Србија и Црна Гора со значаен прогрес

Нетпрес - 17.09.2009

Македонија ги остварила сите услови, синоќа во Стразбур изјавил европскиот комесар Жак Баро, а Србија и Црна Гора направиле значаен напредок во реформите за ...

Европскиот парламент ја поздрави визната либерализација

Макфакс - 17.09.2009

Европскиот парламент во својата прва дебата ја поздрави одлуката на Европската комисија за укинување на визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора.

Европскиот парламент со позитивен став за визната либерализација за Македонија

Нетпрес - 17.09.2009

Европскиот парламент има позитивен став за визната либерализација за Македонија, Србија и за Црна Гора, одлучиле денеска европратениците на седницата посветена ...

Баро: Македонија ги исполни условите за визна либерализација

Алфа - 17.09.2009

Македонија ги исполни сите услови за укинување на визите за нејзините граѓани за патување во земјите на ЕУ, додека Србија и Црна Гора иако имаат направено ...

Македонија ги исполни условите за визна либерализација, Србија и Црна Гора на "поправен"

Кајгана - 17.09.2009

Македонија ги исполни сите услови за укинување на визите за нејзините граѓани за патување во земјите на ЕУ, додека Србија и Црна Гора иако имаат направено ...

Македонија со исполнети услови за либерализација

Кирилица - 17.09.2009

Србија и Црна Гора иако имаат направено „значаен напредок“, мора да извршат уште некои дополнителни задачи Македонија ги исполни сите услови за укинување на ...

Македонија ги исполни условите за укинување на визите, Србија и Црна Гора имаат уште работа

Вечер Прес - 17.09.2009

Македонија ги оствари сите услови за укинување на визите за нејзините државјани, изјави европскиот комесар Жак Баро на дебатата на Европскиот парламент во ...

Европарламентот бара визите да се укинат до 1 јануари 2010 година

Н.Македонија - 17.09.2009

Укинувањето на визниот режим за Македонија, Црна Гора и Србија е чекор напред кон интеграција на Западен Балкан во ЕУ, а нашата држава е лидер во исполнувањето ...

Македонија ги исполни условите, Србија и Црна Гора на „поправен“

Идивиди - 17.09.2009

Лондон, 17 септември (МИА) - Македонија ги исполни сите услови за укинување на визите за нејзините граѓани за патување во земјите на ЕУ, додека Србија и Црна ...

ЕП позитивно гледа на визната либерализација за Македонија

А1 - 16.09.2009

Европскиот парламент во својата прва дебата ја поддржа препораката на Европската комисија и шведското претседателство со ЕУ, за визна либерализација за ...

Македонија нападната во Европскиот парламент од бугарски и грчки европратеници

Канал5 - 16.09.2009

Македонија нападната во Европскиот парламент од бугарски и грчки европратеници дека не заслужува да добие визна либерализација поради територијални претензии и ...

ЕП денеска ќе расправа за укинување на визите за Македонија, Србија и Црна Гора

Канал5 - 16.09.2009

Пратениците во Европскиот парламент денеска ќе расправаат за либерализацијата на визниот режим за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора, која би требало ...

Македонските пратеници лобираат во Стразбур

Утрински - 16.09.2009

Од нашиот дописник Стразбур - Европскиот парламент (ЕП) денес на пленарна сесија ја почнува дебатата за визната либерализација за Македонија, Србија и за Црна ...

Расправа во Европскиот парламент за визна либерализација

Телма - 16.09.2009

Пратениците во Европскиот парламент денеска ќе расправаат за либерализацијата на визниот режим за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора, која би требало ...

За Македонија денеска најмалку ќе се зборува на дебатата за визната либерализација во Европскиот парламент

Канал5 - 16.09.2009

За Македонија денеска најмалку ќе се зборува на дебатата за визната либерализација во Европскиот парламент, бидејќи не е спорно укинувањето на визите за неа – ...

ЕП денеска ќе расправа за укинување на визите за Македонија, Србија и Црна Гора

МРТ - 16.09.2009

Пратениците во Европскиот парламент денеска ќе расправаат за либерализацијата на визниот режим за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора, која би требало ...

Парламентот на ЕУ за визната либерализација

Форум - 16.09.2009

Пратениците на Европскиот парламент денеска треба да дискутираат за укинувањето на визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора за патување во ЕУ од ...

Европарламентот за визната либерализација

Макфакс - 16.09.2009

Пратениците на Европскиот парламент денеска треба да дискутираат за укинувањето на визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора за патување во ЕУ од ...

ЕП ќе расправа за укинување на визниот режим за Македонија, Србија и Црна Гора

Нетпрес - 16.09.2009

Европскиот парламент денеска во Стразбур ќе расправа за одлуката на Европската комисија за укинување на визниот режим за Македонија, Србија и Црна Гора.

ЕП денеска расправа за укинување на визите за Македонија

Кирилица - 16.09.2009

Предлогот за визна либерализација официјално треба да го прифатат министрите за правда и за внатрешни работи на 27-те земји-членки на ЕУ Пратениците во ...

Баро - Македонија ги исполнува сите услови за визна либерализација

Inpress - 16.09.2009

Стразбур, 16. септември (ИНПРЕС) Европскиот комесар Жак Баро попладнево во Стразбур изјави дека Македонија ги исполнила сите услови за укинување на визите за ...

Европарламентот за визната либерализација

Алфа - 16.09.2009

Пратениците на Европскиот парламент денеска треба да дискутираат за укинувањето на визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора за патување во ЕУ од ...

ЕП со позитивно мислење за укинување на визниот режим

Сител - 16.09.2009

Европратениците силно го поддржаа укинувањето на визите за Македонија, Србија и Црна Гора, но дел од нив побараа на оваа листа да бидат вклучени и Албанија и ...

ЕП денеска ќе расправа за укинување на визите за Македонија, Србија и Црна Гора

Сител - 16.09.2009

Пратениците во Европскиот парламент денеска ќе расправаат за либерализацијата на визниот режим за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора, која би требало ...

Европскиот парламент застана зад визната либерализација

Алфа - 16.09.2009

Предлогот за визна либерализација доби поддршка од најголемите пратенички групи во Европскиот парламент.

Визната либерализација за Македонија влезе во Европскиот парламент

Вечер Прес - 16.09.2009

Актуелниот претседател на Европската комисија Жозе Мануел Баросо вчера е реизбран и функцијата ќе ја врши и во следните пет години.

ЕП денеска ќе расправа за укинување на визите

Идивиди - 16.09.2009

Стразбур, 16 септември (МИА) - Пратениците во Европскиот парламент денеска ќе расправаат за либерализацијата на визниот режим за граѓаните на Македонија, ...

Македонија лобира за поддршка во ЕУ од европските држави

Н.Македонија - 15.09.2009

Македонија засилено лобира за поддршка од европските држави за добивање визна либерализација и датум за преговори со Европската Унија Ваквите активности се ...

Одговор за визна либерализација на крајот на октомври

А1 - 14.09.2009

Денеска во Брисел пристигаат 27те министри за надворешни работи на Европската Унија да го подготват претстојниот самит на шефови на држави и влади кој ќе ...

ЕП за визна либерализација за Балканот

А1 - 14.09.2009

Европскиот парламент (ЕП) денеска ја започнува првата пленарна седница, на чиј дневен ред е и прашањето за визната либерализација на Македонија, Србија и Црна ...

Европскиот парламент започнува дебата за визната либерализација за Македонија

Канал5 - 14.09.2009

Европскиот парламент започнува дебата за визната либерализација за Македонија, Србија и Црна Гора.

ЕП за визната либерализација

Макфакс - 14.09.2009

Европскиот парламент (ЕП) денеска ја започнува првата пленарна седница, на чиј дневен ред е и прашањето за визната либерализација на Македонија, Србија и Црна ...

ЕП за визна либерализација на Македонија, Србија и Црна Гора

Нетпрес - 14.09.2009

На првата сесија на Европскиот парламент, на својата прва пленарна седница во Стразбур, што започна денеска до 17 септември како точка на дневен ред ќе биде ...

Делегација на Комисијата за европски прашања на првата пленарна седница на Европскиот парламент во Стразбур

Сител - 14.09.2009

Од денеска до 17 септември делегација на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија предводена од пратеникот Петар Поп-Арсов, во чиј ...

ЕП за визна либерализација за Балканот

Алфа - 14.09.2009

Европскиот парламент (ЕП) денеска ја започнува првата пленарна седница, на чиј дневен ред е и прашањето за визната либерализација на Македонија, Србија и Црна ...

ЕП за визната либерализација

МРТ - 14.09.2009

Европскиот парламент (ЕП) денеска ја започнува првата пленарна седница, на чиј дневен ред е и прашањето за визната либерализација на Македонија, Србија и Црна ...

Визната либерализација за Македонија - на дневен ред во Стразбур

Inpress - 14.09.2009

Скопје, 14. септември (ИНПРЕС) Делегација на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија предводена од Петар Поп-Арсов, ќе присуствува ...

Европарламентот за визната либерализација за Балканот

Форум - 14.09.2009

Европскиот парламент (ЕП) денеска ја започнува првата пленарна седница, на чиј дневен ред е и прашањето за визната либерализација на Македонија, Србија и Црна ...

Македонска делегација на Комисијата за европски прашања во Стразбур

Кирилица - 14.09.2009

На првата сесија на Европскиот парламент, како точка на дневен ред, е и прашањето за визната либерализација на Македонија, Србија и Црна Гора Од денеска до 17 ...

Во ноември формална одлука за укинување на визите за македонските граѓани

Вечер Прес - 14.09.2009

Предлогот за укинување на визите за македонските граѓани утре ќе биде предмет на дебатата на сесијата на Европскиот парламент, која е прва по изборите за ...