TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премиера на "Црвенкапа"

Вест - 07.12.2001

ВЕЧЕРВА ВО ТЕАТАРОТ ЗА ДЕЦА Сцена од "Црвенкапа" Вечерва (19 ч.) во Театарот за деца премиерно ќе биде изведена "Црвенкапа" во драматизација на Александар Поповиќ. Режијата е на Димитар Христов. -"Црвенкапа" е приказна што ја знаат сите деца.

Нова верзија на "Црвенкапа"

Дневник - 07.12.2001

Премиера во ТЕАТАРот ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ Текстот на Алексадар Поповиќ, во кој авторот вметнал нов лик, го режираше Димитар Христов Театарот за деца и младинци на својата сцена вечерва, во 19 часот, премиерно ќе ја изведе "Црвенкапа", целосно нова верзија, според текст на Александар Поповиќ, а во ...