TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АРМ заплени поголемо количество оружје кај Танушевци

Вест - 17.09.2002

Првиот граничен баталјон на АРМ, завчера на пладне, во реонот на Танушевци открил поголемо количество пешадиско оружје, муниција и воена опрема. Оружјето е пронајдено во примитивно полско скривалиште, односно земјаница, во која за време на акцијата на граничарите немало луѓе.

АРМ открила склад за оружје кај Танушевци

Дневник - 17.09.2002

ЗАВЧЕРА НАПЛАДНЕ НА ГРАНИЦАТА КОН КОСОВО Гранична патрола на АРМ завчера открила магацин со оружје и воена опрема во скопското село Танушевци додека ја обезбедувала државната граница кон СР Југославија во делот кон Косово, информираа во македонската армија.

Пронајдени оружје и муниција во близина на Танушевци

А1 - 16.09.2002

Армиска патрола вчера во близина на месноста Клучка Маало, кај Танушевци, на македонско - југословенската граница пронашла поголемо количество оружје и опрема, скриено во шумата, за кое се претпоставува дека потекнува од ланскиот конфликт.