TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Цементарница "Усје" најголем загадувач во Кисела Вода

Вест - 14.09.2007

Министерството за животна средина и просторно планирање со вчерашната посета на Општина Кисела Вода ја почна кампањата "Министерството патува-екопатрола". Жителите на Кисела Вода најмногу го прашуваа министерот Џелил Бајрами што ќе направи за да се намали загадувањето од цементарницата "Усје".

Кисела Вода, покрај „Усје“, ја загадуваат и повеќе диви леарници

Утрински - 14.09.2007

Министерот за екологија и градоначалникот не беа примени во „Усје“ Загадувањето од цементарницата „Усје“ и од ОХИС, а во последно време и од помали производствени капацитети, најчесто леарници што работат на диво, претставува најголем проблем со кој се соочува Општина Кисела Вода.

Цементарницата не ја примила екопатролата

Време - 14.09.2007

ВО КИСЕЛА ВОДА Раководството на цементарницата „Титан“ од Усје вчера не ја примило екопатролата од Министерството за животна средина, во која биле министерот Џелил Бајрами, градоначалникот на Кисела Вода Џорџе Арсов и повеќе државни инспектори за животна средина, соопштуваат од општината Кисела ...

„Усје“ не сака министер на гости

Дневник - 14.09.2007

Раководството на Цементарницата вчера не ги прими на разговор министерот за животна средина, Џелил Бајрами и градоначалникот на Кисела Вода, Џорџе Арсов Раководството на Цементарницата „Усје“ вчера не ги прими во фабриката министерот за животна средина Џелил Бајрами и градоначалникот на Кисела ...

Никој не ги пречека градоначалникот и министерот

Вечер Прес - 14.09.2007

Министерот за животна средина Џелил Бајрами и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Џорџе Арсов, вчера револтирано си заминаа од цементарницата "Усје" без да се сретнат со менаџерскиот тим на оваа фабрика. Иако нивната посета претходно беше најавена и од страна и на државните инспектори и на ...

Министерството во екопатроли

Утрински - 13.09.2007

Министерството за животна средина и просторно планирање ја промовира новата кампања „Министерството патува - екопатрола“, што започнува денеска во Општина Кисела Вода. Целта на оваа кампања, како што објасни портпаролот на Министерството, Куртиш Куртеши, е подигање на јавната свест кај граѓаните во ...