TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Андов: „Законот за Комората може да се менува само со амандмани“

А1 - 12.06.2002

Собранискиот спикер Стојан Андов денеска прими делегација на Стопанската комора, предводена од Светозар Јаневски, која ги изнесе своите забелешки за предлог законот за Комората, нагласувајќи дека стопанствениците не учествувале во подготовката на овој документ.

Андов ќе ги распише изборите на 7 јули?

Утрински - 11.06.2002

Најава од претседателот на Собранието доколку наскоро не се донесе новата изборна регулатива ОЛИВЕРА ВОЈНОВСКА Претседателот на Собранието, Стојан Андов, вчера предупреди дека се наближува терминот на изборите, роковите си течат и доколку се сака да се запази 15 септември како изборен датум, тогаш ...

Андов изборите ќе ги распише до 7 јули

Вест - 11.06.2002

СПИКЕРОТ ЗА БЛОКАДАТА НА СОБРАНИЕТО ГИ ОБВИНУВА ПАРТИИТЕ Решението за изборите ќе биде донесено независно дали дотогаш Парламнтот ќе ја изгласа новата изборна регулатива Претседателот на Собранието Стојан Андов најдоцна до седми јули ќе ги распише парламентарните избори назависно дали дотогаш ...

Изборите ќе бидат на 15-ти септември, но можеби и нема

А1 - 10.06.2002

Изборите ќе бидат на 15-ти септември, но можно е и да не бидат. Ова во стилот на Андов е денешниот одговор на спикерот, кој изборите би требало да ги распише најдоцна до 7-ми јули, или и да не ги распише на тој датум, ако, како што вели, охридските потписници не се договорат и до крајот на неделава ...