TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Докиќ казнет со 1.400 евра

Време - 10.10.2007

ОСНОВЕН СУД СКОПЈЕ 1 Д-р Дејан Докиќ ќе треба да плати казна од 1.400 евра за противзаконско посредување, пресуди вчера скопскиот Основен суд 1. Тој не се појави на вчерашното изрекување на пресудата, а судот од казната ќе му го одбие времето што тој го помина во притвор.

Скандалозното апсење на Докиќ заврши со парична казна

Утрински - 10.10.2007

Поранешниот директор на Клиниката за пулмологија и алергологија ќе треба да плати 1.400 евра казна Поранешниот директор на Клиниката за пулмологија и алергологија доктор Дејан Докиќ ќе треба да плати парична казна од 1.400 евра за незаконско посредување.

1.400 евра казна за д-р Дејан Докиќ

Вест - 10.10.2007

ИЗРЕЧЕНА ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА ЗА ПРОТИВЗАКОНИТО ПОСРЕДУВАЊЕ "Доктор Дејан Докиќ е виновен за кривично дело противзаконито посредување ", е првостепената неправосилна пресуда за професорот д-р Дејан Докиќ. Судот му изрече парична казна од 1.400 евра во која се засметува времето поминато во притвор.

Дејан Докиќ казнет со 1.400 евра

А1 - 09.10.2007

Дејан Докиќ е виновен за противзаконско посредување. Пулмологот нема нема да оди во затвор, нема условна казна, само парична од 1.400 евра. „За ова кривично дело, согласно одредбите за осудување од кривичниот законик, Судот го осудува на парична казна од 70 дневни глоби од по 20 евра“, кажа Верица ...

Заврши судскиот процес против угледниот пулмолог др. Деан Докиќ

Канал5 - 09.10.2007

Пулмологот Дејан Докиќ доби само парична казна. Треба да плати илјада и 400 евра за посредување при поткуп. Доби и двесте евра попуст за 15-те дена поминати во притвор. Полициските докази за поткуп со обележани банкноти се претворија во посредување при поткуп.

Пулмологот Докиќ казнет парично

Макфакс - 09.10.2007

Скопје Пулмологот Дејан Докиќ е виновен за противзаконско посредување. Ваква пресуда денеска донесе Основниот суд 1 од Скопје. Според одлуката Докиќ е казнет со парична казна во висина од 1.400 евра. Судот го осуди на парична казна од 70 дневни глоби од по 20 евра,од што ќе треба да се одземе ...