TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охрид се надева на бериќетно лето

Време - 14.07.2004

ПОЧЕТОКОТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО ГО НАЈАВИ ТУРИСТИЧКИОТ „БУМ“ Александра К. Мишовска Почна вообичаената туристичка еуфорија, домашни и странски гости ги пополнија охридските улици, а вчерашниот дожд успеа да ги испразни само охридските плажи.

Казни за дивите шанкери во Лагадин

Вест - 14.07.2004

Сопствениците на дивите шанкови во Лагадин, на брегот на Охридското Езеро, добија забрана за работење и прекршочни пријави од пазаришната инспекција, а градежната инспекција им достави решенија за уривање. Од Министерството за економија велат дека пазаришните инспектори ќе продолжат да ја следат ...

Охридските плажи ќе се уредуваат во август

Дневник - 14.07.2004

МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ Со два месеца задоцнување, идната недела Министерството за транспорт и врски ќе распише тендер за концесии на шанковите на охридското крајбрежје. Од Министерството се надеваат дека информацијата, која пред еден месец ја доставиле до Владата, ќе помине на седницата во ...

Лагадин пак ќе се чисти од дивите шанкови

Вест - 13.07.2004

ПО ВИКЕНД ОКУПАЦИЈАТА НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ ОД НЕЛЕГАЛНИ УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ Вчера, во заедничката контрола на градежната и пазаришната инспекција е утврдено дека викендот на плажите кај Лагадин повторно се поставени неколку диви шанкови кои, веројатно, уште утре ќе бидат расчисте Градежната ...

Багерите се враќаат во Охрид

Дневник - 13.07.2004

КРАЈ ЕЗЕРОТО НИКНАА НОВИ ДИВИ ШАНКОВИ Сопствениците на три дивопоставени шанка на охридското крајбрежје вчера добиле решение за забрана за работа од Пазарната инспекција. Шанковите никнаа крај Охридското Езеро откако Градежниот инспекторат го прекина уривањето на дивоградбите поради почетокот на ...

Во Охрид уривањата запреа, продолжуваат во Скопје, Гостивар, Прилеп...

Време - 12.07.2004

ПОРАДИ ПОЧЕТОКОТ НА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА Првата фаза од акцијата за уривање на незаконски изградените објекти на охридското крајбрежје, во која се урнати 160 дивоградби, заврши. Акцијата во Охрид официјално завршува денеска, поради почетокот на туристичката сезона, и ќе продолжи наесен, за кога е ...

Локални моќници посилни од државата

Вест - 12.07.2004

БЕЗЗАКОНИЕ: ДИВИТЕ ШАНКОВИ ПАК ГИ ОКУПИРААТ ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ Локални охридски моќници во текот на викендот пред очите на надлежните институции и органи на плажа на почетокот на Лагадин повторно си поставија три диви импровизирани шанкови и работеа турбо и саботата и н Локални охридски моќници во ...

Во Охрид се урнати 170 дивоградби

Утрински - 12.07.2004

Заврши првата фаза од уривањето на бесправните градби ОХРИД - Урбаната полиција изминатиот викенд ја заврши првата фаза од уривањето на бесправно подигнатите објекти во Охрид и по должината на охридскиот брег. Акцијата ќе продолжи по завршувањето на туристичката сезона и годишните одмори, а на ...