TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пестицидите добија бандероли

Вест - 21.02.2008

НОВИ МЕРКИ ЗА ФИТОСАНИТАРНА ЗАШТИТА Пестицидите за заштита на растенијата од вчера се продаваат со бандероли, исто како и лековите за луѓе. Министерството за земјоделство и Фотосанитарната управа почнаа со примената на Законот за производи за заштита на растенијата со кој треба да се зајакнат ...

Задололжителни бандероли на сите пестициди

Утрински - 21.02.2008

Земјоделските аптеки во рок од еден месец ќе треба да стават бандероли на сите пестициди што ги продаваат. Маркичките ќе бидат гаранција за квалитетот на заштитните препарати, а ќе ги издава Фитосанитарната управа. „Со бандеролите што започнуваат да се применуваат ќе се зајакне контролата врз ...

Со бандероли против шверцот на заштитни средства

Време - 21.02.2008

СЕ СТАВА РЕД ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО Бандероли ќе се ставаат на заштитните земјоделски препарати за да се сопре нивната продажба на црно, информираат од Министерство за земјоделство. Тие ќе бидат задолжителни за сите производители и увозници на заштитни средства.

Пестициди само со бандероли

Дневник - 21.02.2008

Земјоделските аптеки во рок од еден месец треба да стават бандероли на сите пестициди што ги продаваат. Маркичките се гаранција за квалитетот на заштитните препарати, а ги издава Фитосанитарната управа, јави МИА. - Со бандеролите ќе се зајакне контролата врз квалитетот, пакувањето, чувањето и ...

Бандероли на пестицидите

Вечер Прес - 21.02.2008

Препаратите за заштита на растенијата од денеска ќе се продаваат во земјоделските аптеки со бандерола, што ќе ја издава Фитосанитарната управа при Министерството за земјоделство. Ова, според министерот за земјоделство, Ацо Спасеновски се воведува со цел да се намали шверцот со заштитните средства ...

Шверцот со пестициди ќе се спречува со бандероли

А1 - 20.02.2008

Шверцот со заштитни средства за растенија ќе се спречува со бандероли. Ова значи дека секој производител и увозник на заштитни средства на самото пакување од препаратот треба да стави бандерола на начин пропишан со посебен правилник.

Бандероли на пестицидите - задолжителна обврска за сите производители и увозници

Канал5 - 20.02.2008

Бандероли на производите за заштита на растенијата. Ова за прв пат ќе биде задолжителна обврска на сите увозници и производители на овие пестициди. Во земјоделските аптеки за еден месец ќе мора да се продаваат единствено со маркици кои ќе бидат гаранција за квалитет.