TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Пред дождот" - меѓу 1.000 најдобри филмови

Дневник - 09.11.2005

"ЊУЈОРК ТАЈМС" Рамо до рамо со гигантите на светската кинематографија -Велс, Куросава, Бергман, Фелини, Ејзенштајн, Полански и Спилберг, е сместен и македонскиот режисер Милчо Манчевски, во он-лајн изданието на угледниот "Њујорк тајмс", "Водич на Њујорк тајмс - 1.000 најдобри филмови на сите ...

„Пред дождот“ во 1.000 најдобри филмови на сите времиња

А1 - 08.11.2005

Филмот „Пред дождот“ на македонскиот режисер Милчо Манчевски е вброен во 1.000 најдобри филмски остварувања на сите времиња, според рејтингот што го изработи он-лајн изданието на весникот „Њујорк тајмс“. Списокот на најдобри филмови е објавен во он-лајн книгата „ Водич на Њујорк тајмс - 1000 ...

Пред дождот еден од 1.000 најдобрите фимови на сите времиња

Вест - 08.11.2005

СПОРЕД ЊУЈОРК ТАЈМС ОН ЛАЈН Угледниот "Њујорк тајмс" од неодамна го обелодени он-лајн изданието на својата книга "Водич на Њујорк тајмс" - 1.000 најдобри филмови на сите времиња". книгата која веќе има две печатени изданија сега добива многу поширок аудиториум и може да се прочита преку интернет на ...

„Пред дождот“ меѓу 1.000 најдобри

Време - 08.11.2005

СПОРЕД „ЊУЈОРК ТАЈМС“ ОНЛАЈН Филмот „Пред дождот“, првенец на режисерот Милчо Манчевски, се најде на списокот на 1.000 најдобри филма на сите времиња, составен од угледниот весник „Њујорк тајмс“. Овој весник неодамна го објави онлајн-изданието на книгата „Водич на 'Њујорк тајмс' - 1.000 најдобри ...