TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова фабрика за кроасани се отвора во Илинден

Утрински - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани „Гранд Експорт Скопје“. На отворањето ќе присуствува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Нова домашна инвестиција од 6,5 милиони евра во Илинден

Канал5 - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба денеска официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн“ Скопје за производство на кроасани.

Нова домашна инвестиција од 6,5 милиони евра во Илинден

Утрински - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба денеска официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн“ Скопје за производство на кроасани.

Нова домашна инвестиција од 6,5 милиони евра во фабрика за кроасани

Дневник - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба, вчера официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн“ Скопје за производство на кроасани.

Почнува со работа фабрика за кроасани во Илинден

Бизнис Инфо - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани Гранд Експорт Скопје, пишува Миа. Гранд Експорт Скопје е дистрибутерска компанија присутна на домашниот пазар 24 години, која сега отвора нова фабрика за производство ...

Отворена фабрика за кроасани во индустриската зона „Илинден“

Канал5 - 25.11.2015

Стартуваше со производство најголемата компанијата за кроасани во југоисточна Европа. Со 6,5 милиони евра Гранд Експорт изгради современ капацитет од кондиторската индустрија во општина Илинден каде ќе бидат вработени 90 лица.

Нова фабрика за кроасани се отвора во Илинден

Курир - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани „Гранд Експорт Скопје“. На отворањето ќе присуствува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Нова домашна инвестиција од 6,5 милиони евра во Илинден отвора 200 работни места

Курир - 25.11.2015

Македонска компанија инвестираше 6,5 милиони евра во нова фабрика за производство на кроасани која ќе отвори 90 нови работни места во производствениот погон и 110 работни места во дистрибутивната мрежа.

Во Општина Илинден: Домашна инвестиција во фабрика од 6,9 милиони евра и 90 вработувања

Сител - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба денеска официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн“ Скопје за производство на кроасани.

Ставрески ќе присуствуа на отворање на фабрика за производство на кроасани

МРТ - 25.11.2015

„Гранд-Експорт Скопје“ е дистрибутерска компанија присутна на домашниот пазар 24 години, која сега отвора нова фабрика за производство на кроасани... Вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески, ќе присуствува на официјалното отворање на ...

Нова фабрика за кроасани се отвора во Илинден

Сител - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани „Гранд Експорт Скопје“. На отворањето ќе присуствува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Нова домашна фабрика за кроасани, инвестиција вредна 6,5 милиони евра

МКД - 25.11.2015

„Гранд фуд корпорејшн" е новата компанија која денеска отвори фабрика за производство на кроасани. Инвестицијата од 6,5 милиони евра е реализирана во општина Илинден. На отворањето на новата фабрика присуствуваа вицепремиерот и министер за финансии ...

Нова домашна инвестиција во Илинден- вредна 6,5 милиони евра

МРТ - 25.11.2015

Вицепремиерот Ставрески на отворањето истакна дека целта и на централната и на локалната власт е да даде поддршка на вакви успешни бизниси и посочи дека Владата работи на создавање поволна бизнис клима...

Нова инвестиција од 6,5 милиони евра: Се отвараат 200 работни места

Press24 - 25.11.2015

Македонска компанија инвестираше 6,5 милиони евра во нова фабрика за производство на кроасани која ќе отвори 90 нови работни места во производствениот погон и 110 работни места во дистрибутивната мрежа.

Во Општина Илинден почна со работа најголема фабрика за производство на кроасани

Макфакс - 25.11.2015

Новиот објект на компанијата „Гранд фудс корпорејшн“ беше пуштен во среда во локалната економска зона Марино-Кадино во Општина Илинден. На површина од 6.000 метри квадратни, компанијата „Гранд фудс корпорејшн“ отвори еден од најголемите ...

НОВИ ВРАБОТУВАЊА: Почнува со работа фабриката за кроасани во Илинден

Press24 - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани „Гранд Експорт Скопје“. На отворањето ќе присуствува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Нова фабрика во зоната „Илинден“- вработувања за 200 лица

МРТ - 25.11.2015

Домашната компанија „Гранд- експорт“ во зоната „Илинден“ инвестира 6,5 милиони евра, ќе вработи 200 лица... Почна да работи најголемата фабрика за производство на кроасани на Балканот. Домашна инвестиција вредна 6,5 милиони евра.

Фабриката „Гранд фуд корпорејшн“ денес официјално почна со работа

Капитал - 25.11.2015

Фабриката „Гранд фуд корпорејшн“ денес официјално почна со работа. Станува збор за домашна инвестиција која според надлежните е во вредност од 6,5 милиони евра и според проекциите, ќе вработува 90 луѓе.

НОВИ ВРАБОТУВАЊА: „Гранд Експорт Скопје“ отвори фабрика за кроасани во Илинден

Пулс24 - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани „Гранд Експорт Скопје“. На отворањето ќе присуствува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Нова домашна инвестиција од 6,5 милиони евра во Илинден

Вечер Прес - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба денеска официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн" Скопје за производство на кроасани.

НОВИ ВРАБОТУВАЊА: Почнува со работа фабриката „Гранд Експорт Скопје“ во Илинден

Скопје инфо - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани „Гранд Експорт Скопје“. На отворањето ќе присуствува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Нова фабрика во Илинден, домашна инвестиција од 6,5 милиони евра

Вечер Прес - 25.11.2015

Вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески, ќе присуствува на официјалното отворање на фабриката за производство на кроасани "Гранд Експорт Скопје". "Гранд-Експорт Скопје" е дистрибутерска компанија присутна на домашниот пазар 24 години, ...

Нова фабрика за кроасани се отвора во Илинден

Денешен - 25.11.2015

Во Индустриската зона во Илинден, денеска ќе почне со работа фабриката за кроасани „Гранд Експорт Скопје“. На отворањето ќе присуствува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Отворена нова фабрика во Илинден, домашна инвестиција од 6,5 милиони евра

Република - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба денеска официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн“ Скопје за производство на кроасани.

ДОМАШЕН ИНВЕСТИТОР: Во ТИРЗ Илинден отворена фабрика за кроасани

Фактор - 25.11.2015

„Гранд фуд корпорејшн“ фабриката за кроасани официјално денеска почна со работа. Оваа инвестиција е домашна и според надлежните е вредна 6,5 милиони евра и планира вработување на 90 лица. На отворањето на фабриката присуствуваа опствениците на ...

Нова домашна инвестиција од 6,5 милиони евра во Илинден

Денешен - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба денеска официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн“ Скопје за производство на кроасани.

ФОТО: Нова инвестиција во Илинден вредна 6,5 милиони евра

Lider - 25.11.2015

Шест и пол милиони евра е најновата инвестиција што се реализира во општина Илинден. По една година изградба денеска официјално беше отворена новата фабрика „Гранд фуд корпорејшн“ Скопје за производство на кроасани.

Ставрески ќе присуствуа на отворање на фабрика за производство на кроасани

Lider - 25.11.2015

Вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески, ќе присуствува на официјалното отворање на фабриката за производство на кроасани „Гранд Експорт Скопје“. „Гранд-Експорт Скопје“ е дистрибутерска компанија присутна на домашниот пазар 24 години, ...

Во Општина Илинден почна со работа најголема фабрика за производство на кроасани

Денар - 25.11.2015

Новиот објект на компанијата „Гранд фудс корпорејшн“ беше пуштен во среда во локалната економска зона Марино-Кадино во Општина Илинден. На површина од 6.000 метри квадратни, компанијата „Гранд фудс корпорејшн“ отвори еден од најголемите ...

Фабриката за кроасани „Grand Foods Corporation“ почнува со работа

Макфакс - 24.11.2015

Свеченост по повод изградбата и почетокот на редовно производство на фабриката за кроасани „Grand Foods Corporation“, ќе се одржи во среда во индустриската зона во Марино, општината Илинден.

Се отвора фабрика за кроасани „Гранд фудс корпорејшн“

еМагазин - 24.11.2015

Фабриката за кроасани „Гранд фудс корпорејшн“ утре ќе почне со прозводство. Станува збор за приватна инвестиција во висина од 6,5 милиони евра, а инвеститор е компанијата „Гранд-експорт“ од Скопје.

Фабриката за кроасани „Grand Foods Corporation“ почнува со работа

Денар - 24.11.2015

Свеченост по повод изградбата и почетокот на редовно производство на фабриката за кроасани „Grand Foods Corporation“, ќе се одржи во среда во индустриската зона во Марино, општината Илинден.