TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Паско Кузман ќе го тужи Владо Бучковски

Утрински - 15.06.2002

По изјавите на потпретседателот на СДСМ ОХРИД - По барањето одговор на потпретседателот на СДСМ, Владо Бучковски, за исчезнувањето на вредни археолошки предмети од охридските археолошки наоѓалишта, директорот на Заводот за заштита на спомениците и културата и Музејот од Охрид, Паско Кузман, вчера ...

Отфрлени обвинувањата за отуѓување на охридското археолошкo богатство

А1 - 14.06.2002

Директорот на охридскиот завод и музеј Паско Кузман денеска категорично ги отфрли обвинувањата кои до него и актуелната власт ги упати потпретседателот на СДСМ, Владо Бучковски за отуѓување на движното културно богатство од охридските археолошки локалитети во приватни колекции.

Владо Бучковски во посета на иселениците во САД

Утрински - 13.06.2002

Дијаспора Потпретседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, Владо Бучковски, денеска ќе отпатува во неколкудневна работна посета на САД. Патувањето е организирано на покана на американско-македонската асоцијација, невладината организација на Македонците ПОМНИ од САД и црковните општини ...

СДСМ на црковен собир во Америка

Вест - 13.06.2002

Потпретседателот на СДСМ Владо Бучковски, денес ќе замине во неколку- дневна посета на Америка на покана од Американско-македонската асоцијација и црковните општини од Американската епархија, каде ќе има повеќе средби со македонските иселеници.

Бучковски: "Ќе го вратиме Бранковиот закон за вработување"

Утрински - 10.06.2002

Потпретседателот на СДСМ во Струга Наместо 100.000 нови вработувања власта создаде исто толку невработени "Ќе го вратиме популарниот Бранков закон за вработување со кој се покажаа ефективни резултати. Наместо 100.000 нови вработувања, оваа власт создаде 100.000 нови невработени, нивните официјални ...