TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Непотребно е да се изјаснуваме за името

Време - 12.01.2008

РЕФЕРЕНДУМ Непотребна и задоцнета е иницијативата да се одржи референдум на кој Македонците треба да се изјаснуваат на прашањето „Дали сте за тоа Македонија да стане членка на НАТО со променето уставно име, погазена национална гордост и редефиниран национален идентитет“.

Никој не сака референдум за НАТО

Вечер Прес - 12.01.2008

Романија безрезервно го поддржува проширувањето на НАТО со Македонија, Албанија и Хрватска, порача романскиот претседател Басеску по средбата со Шефер во Букурешт Пратениците и граѓаните се против идејата да се организира референдум за тоа дали сакаме земјата да влезе во НАТО и дали прифаќаме тоа ...

Непотребна иницијатива и залудно трошење енергија

Канал5 - 11.01.2008

Иницијативата за референдум за НАТО и името нема поддршка меѓу парламентарните партии - сметаат дека би било залудно трошење енергија. Референдумското прашање што го предлага Љубе Петревски од демирхисарското село Единаковци - “Дали сте за тоа, Република Македонија да стане членка на НАТО со ...

За НАТО или името - на референдум

Дневник - 11.01.2008

Зачленувањето во НАТО може да и' штети на Македонија, сметаат 105 подносители на иницијатива со која од претседателот на Собранието Љубиша Георгиевски бараат да почне процедура за референдум. Потписниците на иницијативата бараат граѓаните на референдум да се изјаснат за прашањето:“Дали сте за тоа ...

Името ни е побитно од НАТО

Вечер Прес - 11.01.2008

Според предлогот, граѓаните ќе треба да се изјаснат по прашањето: "Дали сте за тоа Република Македонија да стане членка на НАТО со променето Уставно име, погазена национална гордост и редифиниран национален идентитет" Граѓаните со референдум да ја отфрлат можноста да се промени уставното име за ...

Референдум за приемот на Македонија во НАТО

Канал5 - 10.01.2008

На три месеци пред НАТО симитот во Букурешт, до претседателот на Собранието е доставено барање да се започне со постапка на собирање на 150 илјади потписи за да се одржи референдум за зачленувањето на Македонија во НАТО. На три месеци пред НАТО симитот во Букурешт, до претседателот на собранието е ...