TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОБСЕ/ОДИХР ќе има 857 монитори на гласачките места

Утрински - 14.09.2002

Почна распоредувањето на странските набљудувачи во Македонија Четвртите парламентарни избори во државава ќе ги следат вкупно 4.859 набљудувачи, од кои 3.799 се домашни, а 1015 странски. Според Државната изборна комисија, мисијата на ОДИХР/ОБСЕ акредитирала вкупно 857 монитори, Мисијата на ЕУ во ...

Изборите ќе ги набљудуваат над 5.000 монитори

Утрински - 13.09.2002

НАЈАВА Парламентарнит?избори во Македонија, закажани за 15 септемвр? ќе ги следат повеќе од 5.000 набљудувач? Станув?збор за 1.100 монитори од странств? од ко?речиси 900 ќе бида?на ОБСЕ/ОДИХ? Оваа набљудувачка мисија требаш?да се комплетира до вчер? Во изборнио?мониторинг се вклучени лица од сите ...

Пристигнаа набљудувачите на ОБСЕ

Дневник - 12.09.2002

ИЗБОРЕН МОНИТОРИНГ Во Македонија веќе пристигна поголем дел од краткорочните странски набљудувачи за парламентарните избори в недела, а синоќа требаше да се комплетира набљудувачката мисија на ОДИХР со повеќе од 800 набљудувачи.

Докомлетирање на меѓународните набљудувачи

А1 - 11.09.2002

Во Скопје пристигнаа 850 меѓународни набљудувачи за парламентарните избори во Македонија. Последната група краткорочни набљудувачи денеска се акредитираа во скопскиот хотел „Континентал“ и заминаа во градовите каде ќе бидат распоредени на изборните места.