TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија ја поддржува македонската војска, а не ОНА

Вест - 14.06.2001

НОВА ДОНАЦИЈА НА ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА ЗА АРМ Германскиот амбасадор во Македонија Вернер Бургхард вчера во скопската касарна "Гоце Делчев" на АРМ &иацуте; предаде во употреба 20 петтонски камиони "метцедес", 50 визери за денско, но и ноќно набљудување и 20 комплети за доопремување на санитетските ...

АРМ доби 20 камиони, ноќни визори, санитетски материјал

Дневник - 14.06.2001

ПОДАРОК ОД ГЕРМАНИЈА Македонската армија вчера доби 20 тешки камиони, 50 визори за ноќно набљудување, 20 комплети за санитетски возила и пет тони друг санитетски материјал како подарок од Владата на СР Германија. Возилата и опремата на министерот за одбрана, Владо Бучковски, на пригодна свеченост ...