TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Стразбур зборуваат за „техничка грешка“

Утрински - 15.05.2010

Од нашиот дописник Стразбур - Од понеделник сигурно дека ќе биде појасно што се случи со повлекувањето на логото „македонско претседателство 2010“ во Советот на Европа, бидејќи неработните денови во ...

Македонија - „Македонско“ само за нас

Време - 13.05.2010

Ана Анастасовска Македонија сама реши да претседава под терминот „македонско претседателство“, а Советот на Европа мора да ја користи привремената референца ПЈРМ, под која земјава е примена во СЕ.

Исчезна „македонско претседателство“

Утрински - 13.05.2010

СТРАЗБУР - Историскиот ден на Македонија во Советот на Европа траеше само неколку часа, односно толку колку што стоеше на порталот на оваа организација именувањето „македонско претседателство“.

Нé напишаа како ФИРОМ, па уште и со мала буква!

Н.Македонија - 13.05.2010

Објаснувањето на генералниот секретар на Советот на Европа, Торбјорн Јагланд, за тоа зошто на интернет-страницата на Советот на Европа го нема логото „македонско претседателство“ е дека ...

Спорот со името не е пречка за претседателството

А1 - 12.05.2010

Генералниот секретар на Советот на Европа, Торбјорн Јагланд, смета дека нерешениот проблем со името на Република Македонија, нема да претставува пречка за успешно извршување на зацртаните приоритети ...

Македонија - Друцас реагираше на „македонски“

Време - 12.05.2010

Ана Анастасовска Со именувањето „Македонско претседателство 2010“ на претседавачката позиција во Комитетот на министри при Советот на Европа, Македонија ја злоупотребува позицијата претседавач и ги ...

Македонија очекува датум до јуни

Идивиди - 12.05.2010

Стразбур, 11 мај 2010 (МИА) - Република Македонија е целосно подготвена да ги почне пристапните преговори за членство во Европската унија.

Јагланд: Советот на Европа ги почитува одлуките на ОН

Шпиц - 12.05.2010

Генералниот секретар на Советот на Европа, Торбјорн Јагланд, смета дека нерешениот проблем со името на Република Македонија, нема да претставува пречка за успешно извршување на зацртаните приоритети ...

„Македонски двобој“ Милошоски - Друцас во Стразбур

Н.Македонија - 12.05.2010

Серија реплики по забелешката на Димитрис Друцас, кој побара Македонија да не го користи терминот „македонско претседателство“ за претседавањето со Советот на Европа Како што вие сте Грк, Карл Билд - ...

Јагланд: Името не е пречка за претседателството

Форум - 12.05.2010

Проблемот со името меѓу Македонија Грција нема да преставува пречка во успешното спроведување на претседателството со Комитетот на министри, рече Торбјорн Јагланд, Генерален Секретар на Советот на ...

Логото одлогирано

Дневник - 12.05.2010

Нема објаснување зошто официјалното лого го снема од официјалната веб-страница на Советот на Европа Македонија како суверена земја има право да го користи логото „Македонско претседателство 2010“, но ...

Милошоски: Почеток на преговорите за влез во ЕУ во втората половина на 2011

Кирилица - 12.05.2010

Република Македонија е целосно подготвена да ги почне пристапните преговори за членство во Европската унија. Имаме позитивен извештај и препорака од Европската комисија минатата година Се надеваме ...

Јагланд: Спорот со името не е пречка за успешно македонско претседателствување

Кирилица - 12.05.2010

Генералниот секретар на Советот на Европа, Торбјорн Јагланд, смета дека нерешениот проблем со името на Република Македонија нема да претставува пречка за успешно извршување на зацртаните приоритети ...

Јагланд:Спорот со името нема да биде пречка за македонското претседателство

Сител - 12.05.2010

Генералниот секретар на Советот на Европа, Торбјорн Јагланд, смета дека нерешениот проблем со името на Република Македонија, нема да претставува пречка за успешно извршување на зацртаните приоритети ...

Друцас:Определбата за терминот македонско претседателство ќе има последици во преговорите во ОН

Канал5 - 12.05.2010

“Овие потези може да имаат последици во процесот на преговори за изнаоѓање заемноприфатливо решение во ОН“ – рече Димитрис Друцас, коментирајќи го македонското претседателство со Советот на Европа.

Спорот со името не е пречка за претседателствување со Советот на Европа

Вечер - 12.05.2010

И покрај тоа што називот е "Македонско претседателство 2010", новиот претседавач на интернет-страниците на Советот на Европа, секаде се споменува само како Поранешна Југословенска Република ...

Јагланд: Името не е пречка за претседателството

Макфакс - 12.05.2010

Проблемот со името меѓу Македонија Грција и нема да преставува пречка во успешното спроведување на претседателството со Комитетот на министри, рече Торбјорн Јагланд, Генерален Секретар на Советот на ...

Започна „Македонското претседателство“

А1 - 11.05.2010

Започна „Македонското претседателство 2010“ со Советот на Европа. Во тек е состанокот на комитетот на министри, каде осма точка е преземањето на претседателството на Македонија од Швајцарија.

Македонија претседава со Советот на Европа

А1 - 11.05.2010

Македонија од денес во наредните 6 месеци ќе претседава со Советот на Европа како „Македонско претседателство 2010“. Очекувано грчкиот алтернативен министер за надворешни работи Димитрас Друцас ...

Македонското претседателство почна

BBC - 11.05.2010

Македонија денеска од Швајцарија го презема претсдавањето со Советот на Eвропа. Па што се очекува од земјата? Македонското претседателство се поклопува со јубилејната шеесет годишнина од усвојувањето ...

Македонија претседава со Советот на Европа

BBC - 11.05.2010

Приоритетите за наредните шест месеци ги претстави министерот за надворешни Антонио Милошоски пред Комитетот на министрите, извршното тело на Советот на Европа.

Изложбата „заеднички светилишта“ во Стразбур

Култура во РМ - 11.05.2010

(Утрински весник, 11.05.2010) - Во рамките на преземањето на Република Македонија на претседателството со Комитетот на министри на Советот на Европа, денеска во фоајето на Комитетот во Стразбур ќе ...

СЕ очекува од Македонија активно и ефикасно претседателство

Deutsche Welle - 11.05.2010

Република Македонија денеска (11.05.10) го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Eвропа. Претседавањето Македонија го наследува од Швајцарија, а по 6 месеци ќе и‘ го предаде ...

Македонија претседава со Комитетот на министри на СЕ

Deutsche Welle - 11.05.2010

Македонија го презеде претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседателството на шефот на македонската дипломатија Антонио Милошоски му го предаде неговата колешка од ...

Македонско претседателство во Советот на Европа

Р.С.Европа - 11.05.2010

Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа кое по ротирачки редослед земјава го наследува од Швајцарија, а по шест месеци ќе и го предаде на Турција.

Совет на Европа - македонско претседателство

Р.С.Европа - 11.05.2010

Зад затворени врати, претпладнето во Палатата на Европа во Стразбур почна 120. сесија на Комитетот на министри на која Македонија треба да го преземе претседавањето со Советот на Европа во следните 6 ...

Македонија - Почна „Македонското претседателство“

Време - 11.05.2010

Претседателствувањето во Комитетот на министри при Советот на Европа (СЕ) е исклучително значаен настан за Македонија и, најверојатно, е и најзначаен во надворешната политика оваа година, изјави ...

Македонија преседавач на Советот на Европа

Р.С.Европа - 11.05.2010

Македонија денеска го презеде претседателствувањето со Советот на Европа. Власта, опозицијата и експертите едногласно оценуваат – голема шанса која не треба да се пропушти и можност за промоција на ...

Македонија е подготвена за преговори со ЕУ, вели Милошоски

Р.С.Европа - 11.05.2010

Република Македонија е целосно подготвена да ги почне пристапните преговори за членство во Европската унија. Имаме позитивен извештај и препорака од Европската комисија минатата година.

Македонија ја презеде палката во Стразбур

Утрински - 11.05.2010

Од нашиот известувач Стразбур - Македонија вчера го презеде претседавањето на Комитетот на министри на Советот на Европа под името „македонско претседателство 2010“.

Македонија го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа

Шпиц - 11.05.2010

Република Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето Македонија го презема од Швајцарија, а во ноември ќе и го предаде на Турција.

„Заеднички светилишта” на Јанкуловски и Конеска во Стразбур

Шпиц - 11.05.2010

Во фоајето на Комитетот на министри на Советот на Европа во Стразбур, денеска во рамките на преземањето на Република Македонија на претседателството со Комитетот на министри на СЕ, ќе биде отворена ...

Македонија претседава со Комитетот на министри на СЕ

Идивиди - 11.05.2010

Стразбур, 11 мај 2010 (МИА) – Република Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа.

Македонија го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа

Алфа - 11.05.2010

Република Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го презема од Швајцарија, а во ...

Дојче Веле: Друцас со протест против „Македонско претседателство“?

Алфа - 11.05.2010

Алтернативниот шеф на грчката дипломатија, Димитрис Друцас ќе поднесе политичка декларација против употребата на терминот „Македонско претседателство“, објави Дојче Веле на македонски, повикувајќи се ...

Македонија го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа

Алсат-М - 11.05.2010

Република Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го презема од Швајцарија, а во ...

Почна состанокот на Советот на Европа

Шпиц - 11.05.2010

Зад затворени врати, претпладнево во Палатата на Европа во Стразбур почна 120. сесија на Комитетот на министри на која Македонија треба да го преземе претседавањето со извршното тело на најстарата ...

Започнува „Македонското претседателство“

Форум - 11.05.2010

Денеска во Стразбур започна 120-та министерска сесија на Комитетот на министрите на СЕ, на која Република Македонија го презема претседателството со Комитетот на Министрите од Швајцарија од Драган ...

Македонија претседава со Советот на Европа

Н.Македонија - 11.05.2010

Цврсто верувам дека ќе имаме одлично претседателство и дека ќе бидеме пример за сите понатаму што ќе претседателствуваат со оваа институција - Никола Груевски Македонското претседателство со Советот ...

„Заедничките светилишта“ во Стразбур за македонското претседателство

Н.Македонија - 11.05.2010

Според авторот Јанкуловски, изложбата ги покажува светилиштата што, намерно или ненамерно, ги користат и муслиманите и христијаните, но основната идеја не била да се покаже соживотот, туку ...

Република Македонија почна со претседавањето

Идивиди - 11.05.2010

Стразбур, 11 мај 2010 (МИА) – Македонија денеска го презеде претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа.

Доцнат повеќе учесници на состанокот на Комитетот на министрите на СЕ

Форум - 11.05.2010

Состанокот на Комитетот на министрите на СЕ е во тек. За сега се е во најдобар ред освен ако се земе в предвид доцнењето на голем број учесници поради хаосот во сообраќајот и вулканската прашина која ...

Република Македонија претседава со Комитетот на Советот на министри на Советот на Европа

Алфа - 11.05.2010

Македонија денеска го презеде претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Шестмесечното претседавање со извршното тело на најстарата паневропска организација, попладнево во Палатата ...

„Македонски“ е во спротивност со Резолуцијата на ОН

Идивиди - 11.05.2010

Стразбур, 11 мај 2010 (МИА) - „Секоја друга позиција на оваа земја не оди заедно со нејзините надежи да стане членка на Европската Унија“, изјави грчкиот помошник министер за надворешни работи ...

Македонија почна да претседава со Комитетот на Советот на Европа, Грција реагира

Алсат-М - 11.05.2010

Македонија го презеде претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа под името "македонско претседателство“.

Милошоски: Датум до јуни, почеток на преговори, втората половина на 2011

Шпиц - 11.05.2010

Република Македонија е целосно подготвена да ги почне пристапните преговори за членство во Европската унија. Имаме позитивен извештај и препорака од Европската комисија минатата година.

Придавката „македонски“, во спротивност со Резолуцијата на ОН

Шпиц - 11.05.2010

„Секоја друга позиција на оваа земја не оди заедно со нејзините надежи да стане членка на Европската Унија“, изјави грчкиот помошник министер за надворешни работи Димитрас Друцас за грчката новинска ...

Каде е логото „Македонско претстедателство“ во Стразбур?

Алфа - 11.05.2010

Логото „Македонско претседателство 2010“ го снема од официјалната интернет страница на Советот на Европа токму дента кога земјава, токму под тој термин, го презеде претседавањето со Комитетот на ...

Историски ден за Македонија во Стразбур

Дневник - 11.05.2010

Грчкиот алтернативен министер за надворешни работи Димитрис Друцас негодуваше за употребата на „македонско претседателство“, но неговите забелешки беа оценети како истрели во празно Македонија почна ...

Македонија го превзема претседавањето со Советот на Европа

Кирилица - 11.05.2010

Претседавањето официјално ќе биде преземено кога Милошоски симболично ќе удри со чеканот – гавел Република Македонија денеска, за време на одржувањето на 120 сесија на Комитетот, во седиштето на ...

Македонија го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа

Сител - 11.05.2010

Република Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го презема од Швајцарија, а во ...

Изложба на фотографии за преземањето на претседателството на Македонија со СЕ

Кирилица - 11.05.2010

Во фоајето на Комитетот на министри на Советот на Европа во Стразбур ќе биде отворена изложбата на фотографии насловени „Заеднички светилишта”, проект на Роберт Јанкуловски и Елизабета Конеска На ...

Протест на Друцас против „Македонското претседателство“

Кирилица - 11.05.2010

Грчкиот заменикот министер за надворешни работи Димитрис Друцас ќе протестира против употребата на насловот „Македонско претседателство“, објави Дојче Веле на македонски, повикувајќи се на грчки ...

Друцас со протест против „Македонско претседателство“

МРТ - 11.05.2010

Алтернативниот шеф на грчката дипломатија, Димитрис Друцас ќе поднесе политичка декларација против употребата на терминот „Македонско претседателство“, објави Дојче Веле на македонски, повикувајќи се ...

Македонија го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа

МРТ - 11.05.2010

Република Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го презема од Швајцарија, а во ...

Друцас ќе вложи политички протест против „Македонско претседателство“

Канал5 - 11.05.2010

Грција ќе приложи протесна декларација на 120-тата сесија на Комитетот на министри при Советот на Европа против усвоениот термин „Македонско претседателство“- јавува Дојче Веле на македонски јазик.

„Дојче веле“: Друцас ќе протестира против “Македонското претседателство“

Сител - 11.05.2010

Грчкиот заменикот министер за надворешни работи Димитрис Друцас со политичка декларација ќе протестира против употребата на насловот “Македонско претседателство“, за време на денешното примопредавање ...

Македонија го презеде претседавањето со Советот на Европа. Друцас потестираше против „Македонско претседателство“

Канал5 - 11.05.2010

Македонија официјално ја превзеде функцијата да претседава со Комитетот на министри во Советот на Европа. Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски го наследи кормилото од швајцарската ...

Македонија претседава со Комитетот на министри на Советот на Европа

Кирилица - 11.05.2010

Шестмесечното претседавање со извршното тело на најстарата паневропска организација, попладнево во Палатата на Европа во Стразбур формално му беше предадено на шефот на македонската дипломатија ...

Македонија во Советот на Европа од 1995 година

Кирилица - 11.05.2010

Република Македонија е примена во Советот на Европа во 1995 година под привремената референца и таа е запишана под англискиот азбучен ред, односно под буквата Т - првата буква од привремената ...

Република Македонија во Советот на Европа

Сител - 11.05.2010

Во Советот на Европа Република Македонија е примена во 1995 година под привремената референца и таа е запишана под англискиот азбучен ред, односно под буквата Т (привремената референца, како што се ...

Друцас реагираше, Милошоски во одбрана на „Македонско престедателство“

Кирилица - 11.05.2010

Заменик-шефот на грчката дипломатија Димитрис Друцас на денешната сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа реагираше за користењето на терминот „Македонско претседателство“ за време на ...

Друцас реагира за „Македонско престедателство“

Сител - 11.05.2010

Заменик-шефот на грчката дипломатија Димитрис Друцас на денешната сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа реагираше за користењето на терминот „Македонско претседателство“ за време на ...

Друцас: Користењето на придавката „македонски“ е во спротивност со Резолуцијата на ОН

Сител - 11.05.2010

„Секоја друга позиција на оваа земја не оди заедно со нејзините надежи да стане членка на Европската Унија“, изјави грчкиот помошник министер за надворешни работи Димитрас Друцас за грчката новинска ...

Милошоски: Македонија очекува датум до јуни

Сител - 12.05.2010

Република Македонија е целосно подготвена да ги почне пристапните преговори за членство во Европската унија. Имаме позитивен извештај и препорака од Европската комисија минатата година.

Милошоски го доби клучот за претседавање со Советот на Европа

Вечер - 11.05.2010

Реформа на Европскиот судот за човекови права, спроведување на концептот за мултикултурализам и вклучувањето на младите во општествениот и политички живот ќе биде она за што во идните шест месеци ќе ...

Македонија од денес претседавач со Комитетот на министри на Советот на Европа

Нетпрес - 11.05.2010

Македонија денес го презема претседавањето со Комитетот на Министри на Советот на Европа за време на 120-та министерска сесија.

“Дојче веле“: Друцас ќе протестира против “Македонското претседателство“

Нетпрес - 11.05.2010

Грчкиот заменикот министер за надворешни работи Димитрис Друцас со политичка декларација ќе протестира против употребата на насловот “Македонско претседателство“, за време на денешното примопредавање ...

Изложбата „заеднички светилишта” во Стразбур

Канал 77 - 11.05.2010

Во рамките на преземањето на Република Македонија на претседателството со Комитетот на министри на Советот на Европа, денеска во фоајето на Комитетот во Стразбур ќе биде отворена изложбата на ...

Друцас ќе реагира против терминот "Македонско претседателство"

eReporter - 11.05.2010

Грција ќе приложи протестна декларација против усвоениот термин „Македонско претседателство“. Протестот, како што јавува Дојче веле - Програмата на македонски јазик, на 120-тата сесија на Комитетот ...

Македонија го презеде претседателството со Советот на Европа

Нетпрес - 11.05.2010

Македонија денеска и официјално го презеде претседателствувањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Земјава со оваа најстара пан-европска организација во Палатата на Европа во Стразбур ...

СЕ под Македонско претседателство, Грција протестира

eReporter - 11.05.2010

Македонија денеска го презеде претседателствувањето со Советот на Европа, а првите реакции на власта и опозицијата се дека земјата не смее да ја пропушти оваа историска шанса за своја промоција, ...

Изложба за преземањето на претседателството со Комитетот на министри

Макфакс - 11.05.2010

Во рамките на преземањето на Република Македонија на претседателството со Комитетот на министри на Советот на Европа ќе биде отворена изложбата на фотографии насловена „Заеднички светилишта”, проект ...

Македонија го презема претседавањето со Советот на Европа

Макфакс - 11.05.2010

Република Македонија денеска го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Официјалното преземање на претседавањето ќе се случи за време на 120-тата сесија на Комитетот на ...

Дојче Веле: Друцас со протест против „Македонско претседателство“?

Макфакс - 11.05.2010

Алтернативниот шеф на грчката дипломатија, Димитрис Друцас ќе поднесе политичка декларација против употребата на терминот „Македонско претседателство“, објави Дојче Веле на македонски, повикувајќи се ...

Започнува „Македонското претседателство“

Макфакс - 11.05.2010

Денеска во Стразбур започна 120-та министерска сесија на Комитетот на министрите на СЕ, на која Република Македонија го презема претседателството со Комитетот на Министрите од Швајцарија.

Почна состанокот на Комитетот на министрите на СЕ, голем број учесници доцнат

Макфакс - 11.05.2010

Стразбур Состанокот на Комитетот на министрите на СЕ е во тек. За сега се е во најдобар ред освен ако се земе в предвид доцнењето на голем број учесници поради хаосот во сообраќајот и вулканската ...

Милошоски го доби клучот за претседавање со СЕ

Макфакс - 11.05.2010

Започна македонското претседавање во Советот на Европа. Министерот Антонио Милошоски симболично го доби клучот кој му го врачи досегашниот претседавач, Швајцарија и со тој чин во наредните шест ...

Република Македонија од денеска претседава со Комитетот на министри на Советот на Европа

Inpress - 11.05.2010

Стразбур, 10 мај 2010 (ИНПРЕС) Република Македонија од денеска па во наредниве шест месеци под името именувањето „Македонско претседателство 2010“ ќе претседава со Комитетот на министри на Советот на ...

Македонија го презема претседавањето со Комитетот на министри на СЕ

А1 - 10.05.2010

Република Македонија утре го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го наследува од Швајцарија, а по шест ...

Последни подготовки пред преземањето на претседателство со СЕ

А1 - 10.05.2010

Од утре Советот на Европа ќе биде под претседателство на Македонија со мандат од шест месеци. Зградата на Советот на Европа во Стразбур од утре изутрина ќе осамне под логото Македонско ...

Груевски: Македонското претседателство е значајно за имиџот на земјата

Р.С.Европа - 10.05.2010

Утрешното преземање на претседателствувањето со Советот на Европа, за Република Македонија е исклучително значаен настан во надворешната политика оваа година и можност за промоција, остварување ...

Македонија утре го презема претседавањето во Советот на Европа

Утрински - 10.05.2010

Република Македонија утре ќе го преземе претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го наследува од Швајцарија, а по ...

Изложбата „Заеднички светилишта“ во Стразбур

Утрински - 10.05.2010

Во рамките на преземањето на Република Македонија на претседателството со Комитетот на министри на Советот на Европа, денеска во фоајето на Комитетот во Стразбур ќе биде отворена изложбата на ...

Македонија утре го презема претседавањето со Комитетот на министри

Идивиди - 10.05.2010

Скопје, 10 мај 2010 (МИА) - Република Македонија утре го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа.

Груевски:Претседавањето со СЕ можност за Македонија

Алсат-М - 10.05.2010

Утрешното преземање на претседателствувањето со Советот на Европа, за Република Македонија е исклучително значаен настан во надворешната политика оваа година и можност за промоција, остварување ...

Изложба по повод македонското претседателство со Комитетот на министри

Форум - 10.05.2010

Во фоајето на Комитетот на министри на Советот на Европа во Стразбур утре во рамките на преземањето на Македонија на претседателството со Комитетот ќе биде отворена изложбата на фотографии насловена ...

Македонија го презема претседавањето со Комитетот на Советот на Европа

Форум - 10.05.2010

Претседателството со Советот со Европа е исклучително значаен настан за нас и најзначаен најстан во надворешната политика во оваа година“ изјави македонскиот премиерот Никола Груевски Според ...

Македонското претседателство можност за промоција на земјата

Идивиди - 10.05.2010

Скопје, 10 мај 2010 (МИА) - Утрешното преземање на претседателствувањето со Советот на Европа, за Република Македонија е исклучително значаен настан во надворешната политика оваа година и можност за ...

Македонија претседава со Комитетот на министрите на Советот на Европа

Дневник - 10.05.2010

Република Македонија од денеска ќе го преземе претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа (СЕ), кое ќе трае во наредните шест месеци.

Македонија од утре претседава со Комитетот на министри на Советот на Европа

Кирилица - 10.05.2010

Република Македонија утре го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го наследува од Швајцарија, а по шест ...

Македонија утре го презема претседавањето со Комитетот на министри на СЕ

Сител - 10.05.2010

Република Македонија утре го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Претседавањето што се одвива по ротирачки редослед Македонија го наследува од Швајцарија, а по шест ...

Македонија од утре преседава со Комитетот на министри на Советот на Европа

Канал5 - 10.05.2010

Република Македонија утре го презема претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа. Македонија претседавањето го наследува од Швајцарија, а по шест месеци ќе и го предаде на Турција.

Претседателствувањето со СЕ можност за промоција на Македонија

Кирилица - 10.05.2010

Утрешното преземање на претседателствувањето со Советот на Европа, за Република Македонија е исклучително значаен настан во надворешната политика оваа година и можност за промоција, остварување ...

Од утре СЕ ќе биде под претседателство на Македонија

Кирилица - 10.05.2010

И покрај грчките спротивставувања од утре Советот на Европа ќе биде под претседателство на Македонија со мандат од шест месеци По повод утрешното превземање на македонското претседавање со комитетот ...

Груевски за Македонското претседателство со СЕ

Сител - 10.05.2010

Утрешното преземање на претседателствувањето со Советот на Европа, за Република Македонија е исклучително значаен настан во надворешната политика оваа година и можност за промоција, остварување ...

Преку "Македонско претседателство 2010" до подобар имиџ во меѓународната заедница

Вечер - 10.05.2010

Македонија, како и сите претседавачи со Советот на Европа, ќе обезбеди логичен континуитет на активностите на оваа најстара политичка организација во Европа, велат од МНР додавајќи оти тоа значи дека ...

Македонија на кормилото на Советот на Европа

Канал 77 - 10.05.2010

Македонија од понеделник ќе го преземе претседателството со Советот на Европа. Македонско претседателство 2010 е мотото под кое ќе претседаваме со Комитетот на министри на организацијата.

Груевски:Претседателството со СЕ шанса за подобрување на имиџот

Нетпрес - 10.05.2010

Претседателствувањето на Македонија со Советот на Европа (СЕ) е исклучително значаен настан за Македонија и најверојатно и најзначаен во надворешната политика оваа година, вели премиерот Никола ...

Македонија од денеска кормилар со Советот на Европа

eReporter - 11.05.2010

Македонија од денеска го презема шестмесечното претседавање со Комитетот на министри на Советот на Европа. Официјалното преземање ќе се изврши во седиштето на Советот во Стразбур.

Последни подготовки пред почетокот на Македонското претседателство во СЕ

Макфакс - 10.05.2010

Пред утрешното превземање на претседателството со Комитетот на министри на Советот на Европа под името „Македонско претседателство, вечерва во Стразбур ќе се одржи неформална средба на која се ...

Неформален состанок на министрите на СЕ

Макфакс - 10.05.2010

Вечерва во палата на Советот на Европа, на барање на македонската делегација предводена од министерот за надворешни работи Антонио Милошоски, ќе се одржи неформален состанок на комитетот на ...

Многу културни настани сврзани со македонското претседателствување со Комитетот на министри на Советот на Европа

Inpress - 10.05.2010

Скопје, 10. мај (ИНПРЕС) Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Антонио Милошоски утре ќе ја отвори изложбата на фотографии насловена „Заеднички светилишта”, проект на Роберт ...