TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема заинтересирани за државното земјиште

А1 - 13.11.2005

Пропаѓа обидот на Владата да го продаде државното земјиште, што неодамна го огласи. Утрешната лицитација за 30-тина локации во Велес и Битола, најверојатно нема да се одржи. Досега нема заинтересирани. Од Министерството за транспорт велат, оти утре ќе чекаат понуди по пошта.

Домашните бизнисмени бараат стопирање на непосредните спогодби

Утрински - 09.11.2005

Сојузот на стопански комори отворено апелира до премиерот Бучковски Домашните бизнисмени и трговци остро го кренаа својот глас против владините намери да продава атрактивни локации преку непосредни спогодби. Газдите и менаџерите од малиот и од средниот бизнис вчера му напишаа отворено писмо на ...

Државата не смее да продава земјиште со спогодби

Време - 09.11.2005

СОЈУЗ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ Сојузот на стопанските комори на Македонија (ССК) бара од Владата државното земјиште да го продава на тендер, со јавна лицитација и наддавање, а не преку непосредни спогодби, јавува МИА. „Основни цели на економскиот систем треба да бидат ефикасност, праведност, стабилност ...

Домашните бизнисмени бараат ист третман како и странските

А1 - 08.11.2005

Домашните бизнисмени и се лутат на Владата, бидејќи им дава огромни поволности на странските инвеститори. Нееднаквиот третман на Владата кон домашните и странските бизнисмени создава нелојална конкуренција. Тоа велат ќе уништи многу домашни компании. „Сигурно најмалите ќе пропаѓаат.

Сојузот на стопански комори: Државното земјиште да се продава на тендер

Канал5 - 08.11.2005

Сојузот на стопанските комори и писмено од премиерот побара државното земјиште да го продава на тендер, со јавна лицитација и наддавање, а не преку непосредни спогодби. Сојузот на стопанските комори и писмено од премиерот побара државното земјиште да го продава на тендер, со јавна лицитација и ...