TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Интернетот поскапе двојно

А1 - 03.07.2004

Интернетот поскапе двојно. Ако до пред три дена за 1 час сурфање по интернет сте плаќале 27 денари, сега тоа ќе ве чини двојно повеќе, 60 денари. Ова значи дека новиот тарифник, еден денар за минута разговор, ќе важи и за телефонското приклучување кон сите интернет провајдери, освен кон сопствениот ...

Странски ревизор ќе каже дали телекомот бесправно го поскапе импулсот

Време - 03.07.2004

УПРАВА ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ Државната Управа за телекомуникации идната недела ќе распише меѓународен тендер за избор на ревизор, кој ќе утврди дали „Македонски телекомуникации“ работи спротивно на договорот за концесија склучен помеѓу Владата и таа компанија, соопшти вчера Сашо Чолаковски, ...

Сурферите заложници на Телеком

Вест - 03.07.2004

АКО ПРОВАЈДЕРИТЕ И МАКТЕЛ НЕ СЕ ДОГОВОРАТ, И ИНТЕРНЕТОТ ЌЕ БИДЕ МОНОПОЛ СО АСТРОНОМСКИ ЦЕНИ Една минута во скапата тарифа сурфање на Интернет сега преку сите провајдери, освен МТ нет, чини еден денар, односно еден час на Интернет чини над 72 денари, наместо 35 колку што чинеше до 1 јули годинава ...

Се плаќа и за исклучен телефон

Вест - 02.07.2004

ВЛАСТА НЕ ОСТАВИ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ НА ТЕЛЕКОМ Двонасочно исклучените корисници се активирани во еден правец со што им се дава можност во следните три месеци за еднократни 300 денари плус 18 отсто ДДВ да бидат достапни на телефон, а за возврат во тој период тре "Македонски телекомуникации" ...

Телекомот на своја рака ги вклучи телефоните на должниците

Време - 02.07.2004

ИЗРАЗ НА ДОБРА ВОЛЈА ИЛИ НОВА ИГРА? Александра К. Мишовска „Македонски телекомуникации“ деновиве без да побара дозвола, ги вклучи телефоните на претплатниците што поради долгови кон компанијата биле исклучени. Од телекомот решиле да ги вклучат телефоните во еден правец на сите претплатници што им ...

Владата да поведе кривична постапка против менаџерите на телекомот

Време - 02.07.2004

ВМРО-ДПМНЕ Владата има уште 30 дена до излегувањето на првите сметки да стори нешто во врска со зголемувањето на цените на фиксната телефонија. Според членот 9 од Договорот за концесија, МТ нема право да воведува нов тарифен модел, освен по строгодефинирана процедура - рече вчера лидерот на ...

Со "Телеком" треба да се занимваат и антикорупционерите

Утрински - 02.07.2004

Груевски Владата има рок од уште 30 дена до добивањето на новите телефонски сметки да се спаси за срамот и да стори нешто во врска со зголемувањето на цените на фиксната телефонија. Место нешто да стори и го стопира воведувањето на новиот тарифник во фикасната телефонија со кој се поскапуваат ...

Граѓаните размислуваат да ги исклучуваат телефоните

Утрински - 02.07.2004

Корисниците бесни и револтирани од воведувањето на новите цени од †Телеком" ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА Корисниците на фиксните телефони, по примената на унифицираниот систем на тарифирање на телефонскиот импулс, бесни и револтирани од новите цени, велат дека не им останува ништо друго освен да го откажат ...

ВМРО-ДПМНЕ бара Владата да го тужи телекомот

Дневник - 02.07.2004

ТЕЛЕКОМОТ ГИ БРАНИ НОВИТЕ ТАРИФИ Новиот тарифен систем ќе им овозможи на корисниците привилегии и бенефиции при користењето на телефонот без дополнително финансиско оптоварување, се вели во соопштението на "Македонски телекомуникации", по повод новиот начин на пресметка на телефонските сметки.

Стартуваат новите цени на Телеком

А1 - 01.07.2004

Со новиот тарифник за пресметување на цените, сите разговори над три минути ќе поскапат двојно. Ако до сега за три минути разговор, колку што се сметаше еден импулс сте плаќале 1,38 денари, по новиот ценовник ќе плаќате 3 денари.

Груевски: „Новите телефонски цени спротивни на концесискиот договор“

А1 - 01.07.2004

„Владата има уште 30 дена до излегувањето на првите телефонски сметки да стори нешто во врска со покачувањето на цените на фиксната телефонија што беше одлучено од страна на „Македонски телекомуникации“, порача денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Дерење

Вест - 01.07.2004

ОД ДЕНЕСКА НОВИ ЦЕНИ НА ТЕЛЕФОНОТ "Македонски телекомуникации" од денеска телефонските разговори ги наплаќаат по новите цени, со што месечните сметки на корисниците, кои имаат навика да разговараат по телефон подолго од 80 секунди значит "Македонски телекомуникации" од денеска телефонските ...

Телекомот бесправно го поскапе импулсот

Време - 01.07.2004

ИАКО НЕ СМЕЕШЕ ДА ГИ МЕНУВА ЦЕНИТЕ ДО ЈАНУАРИ „Македонски телекомуникации“ го прекрши договорот за концесија затоа што денеска ја промени цената на импулсот во фиксната телефонија, иако беше обврзан тоа да не го прави до крајот на годинава.

Ало, Влада, кој ве плаќа?

Време - 01.07.2004

Никола Стојанов <> Колку директорите на „Македонски телекомуникации“ ја есапат Владата покажа фактот дека и покрај предупредувањата на министрите Никола Поповски и на Агрон Буџаку и писмото на премиерот Хари Костов, тие сепак ги зголемија цените на импулсот во фиксната телефонија.

„Телеком" не ферма никој, од денеска „алото" со нови цени

Утрински - 01.07.2004

Одлука "Телеком" немаше слух за укажувањето на граѓанита и на Владата ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА Разговорите во фиксната телефонија од денеска ќе се пресметуваат по нова цена. ?Телеком" воведува нов тарифен модел и покрај реакциите на граѓаните, како и препораките упатени од највисокото ниво, од премиерот ...

Ало, аирлија нови цени

Дневник - 01.07.2004

ОД ДЕНЕСКА Анкетата на НВО Парламент покажала дека 47 отсто од граѓаните сметаат дека Владата е виновна за поскапите цени на импулсот, а 12 отсто го обвинуваат телекомот "Македонски телекомуникации" од денеска ќе почнат да ја спроведуваат новата пресметка на телефонските разговори, со која еден ...

ГРУЕВСКИ: НОВИТЕ ЦЕНИ ВО ФИКСНАТА ТЕЛЕФОНИЈА СПРОТИВНИ НА ДОГОВОРОТ ЗА КОНЦЕСИЈА

Канал5 - 01.07.2004

Владата има уште 30 дена до излегувањето на првите телефонски сметки да стори нешто во врска со покачувањето на цените на фиксната телефонија, што беше одлучено од страна на “Македонски телекомуникации”, порача денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груе Владата има уште 30 дена до излегувањето на ...

ТЕЛЕКОМ: НОВИТЕ ЦЕНИ ВО ФИКСНАТА ТЕЛЕФОНИЈА СО ПОВОЛНОСТИ ЗА КОРИСНИЦИТЕ

Канал5 - 01.07.2004

АД “Македонски телекомуникации”, огласувајќи се преку соопштение по повод новите цени во фиксната телефонија што почна да ги применува од денеска тврди дека новиот унифициран систем ќе донесе многу поволности за корисниците. Унифицираниот ценов АД “Македонски телекомуникации”, огласувајќи се преку ...

Половина од граѓаните велат, Владата е виновна за скапиот телефон

А1 - 30.06.2004

Владата е виновна за поскапувањето на телефонскиот импулс. Во анкетата на НВО Парламент при што биле испитани над 26.000 граѓани 46% за поскапувањето ја обвинуваат владата, 12% Телеком, 27% сметаат дека самите граѓани се виновни што не знаат како да му се спротивстават на Телеком, а 15% сметаат ...

Сендреи му одговори на Костов

Време - 30.06.2004

ТЕЛЕКОМОТ И ВЛАДАТА ПРОДОЛЖУВААТ ДА СЕ ДОПИШУВААТ Атила Сендреи, генералниот директор на телекомот, вчера одговорил на писмото што премиерот Хари Костов му го испрати во петокот. Од „Македонски телекомуникации“ не сакаат да дадат детали за содржината на одговорот.

Од утре поскап телефон

Вест - 30.06.2004

СТРАНСКИ РЕВИЗОР ЌЕ ГО ЧЕШЛА НОВИТЕ ЦЕНИ НА ТЕЛЕКОМ Меѓународна експертска ревизорска куќа ќе направи независна ревизија на измените во наплата на телефонскиот разговор со цел да утврди дали промените кои Телеком ги воведува од утре се во согласност со Дого Премиерот Хари Костов и "Македонски ...

Телекомот не знае колкумина ќе добијат отпремнини?

Време - 30.06.2004

СО ПРОГРАМАТА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ВИШОКОТ ВРАБОТЕНИ Раководството на телекомот уште не кажува колку вработени што по нивен предлог доброволно се пријавија, ќе добијат отпремнини и ќе ја напуштат работата. Менаџментот два дена пред завршувањето на првата фаза од програмата за намалување на вишокот ...

"Телеком" ќе изготвува двојни сметки на корисници по случаен избор

Утрински - 30.06.2004

Заврши преписката помеѓу премиерот и првиот човек на „Македонски телекомуникации" Атила Сендреи му предочил на Костов дека компанијата нема технички можности да имплементира симулирање на новите цени на сите сметки ?Телеком" дефитивно не се премислува и од први јули разговорите во фиксната ...

И менаџери од „Телеком" ќе се најдат на листата на технолошки вишок

Утрински - 30.06.2004

Деветмина вработени доброволно си заминале Деветмина вработени во ?Македонски телекомуникации" ја напуштиле доброволно компанијата како резултат на програмата за намалување на вишокот вработени. Овие лица кои си заминале од ?Телеком" ги исполнуваат условите за пензија, а за предвременото одење од ...

Како што рековме...

Дневник - 30.06.2004

Колумна - Ѓунер Исмаил Што направивме, на кој господ му згрешивме, за да ни се случува ова? Сте забележале ли што се случува кога ќе се загрози, политички "писмено" речено, т.н. "општ интерес" или "интересот на граѓаните"? Не, не сте забележале, бидејќи не се случува ништо! Со телекомот работите се ...

Костов доби корпа од телеком

Дневник - 30.06.2004

СТИГНА ОДГОВОРОТ ОД АТИЛА СЕНДРЕИ Атила Сендреи, главен извршен директор на „Македонски телекомуникациии“, вчера го одбил предлогот на премиерот Хари Костов за два-три месеци да се одложи примената на новиот ценовник за телефонските услуги, најавена за од утре.

Телеком ќе подели 1.000 откази

Дневник - 30.06.2004

до септември "Македонски телекомуникации" до крајот на август ќе отпушти околу 1.000 лица. Отказите се според програмата за намалување на бројот на вработените, која ја договорија менаџментот и Синдикатот. Компанијата доброволно ќе ја напуштат околу 500 вработени, за кои е подготвен социјален пакет ...

Телеком не попушти, ќе има поскапување

А1 - 29.06.2004

Македонскиот Телеком не му попушти на премиерот. Поскапување на телефонскиот импулс ќе има од први јули, според новиот ценовен модел утврден од Унгарците. Костов и Сендреј во меѓусебната комуникација се обидоа да не изгубат во очите не јавноста, па и едниот и другиот писмената кореспонденција ја ...

Сендреи и Костов си заблагодарија за добрата комуникација, новите цени од четврток

Вест - 29.06.2004

Новите цени за фискната телефонија почнуваат да се применуваат од четврток, а премиерот Хари Костов и првиот човек на Телеком, Атила Сендреи вчера си искажаа благодарност за добрата комуникација околу воведувањето на новите цени.

Телекомот не го есапи ниту премиерот

Време - 29.06.2004

КОСТОВ СЕ УШТЕ ЧЕКА ОДГОВОР ОД СЕНДРЕИ Атила Сендреи, генералниот директор на телекомот, ниту вчера не одговорил на писмото што премиерот Хари Костов му го испрати во петокот. Во телекомот рекоа дека Сендреи го добил писмото, дека „бил благодарен за добрата комуникација со Владата“ и дека ...

„Телеком“ му вели фала на премиерот за писмото, но нема да го послуша

Утрински - 29.06.2004

По испраќањето на дописот на Хари Костов до телекомуникациската компанија за одложување на примената на нови цени Од компанијата истакнуваат дека предлогот на Костов за паралелни сметки ќе биде разгледан со внимание ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА ?Македонски телекомуникации" молчат и не го коментираат предлогот ...

Телекомот не отстапува од новите цени

Дневник - 29.06.2004

ТЕЛЕФОНИЈА Два дена пред да почне да се применува новиот ценовник, во "Македонски телекомуникации" се уште размислуваат дали да го прифатат предлогот на премиерот Хари Костов во наредните два-три месеци да ги задржат старите цени, а на корисниците да им испраќаат две сметки за телефон.

Менаџментот на Телеком ќе ги разгледа предлозите на Костов

А1 - 28.06.2004

Менаџментот на Телеком на чело со Атила Сендреј ќе ги разгледа предлозите на Премиерот Костов, но не може однапред да каже дали ќе се одложи најавеното поскапување на телефонските разговори како што бара Владата. Во немоќност поинаку да го спречат Телеком да го воведе новиот ценовен модел, Костов ...

Костов предлага пилот-период за новиот телефонски ценовник

Утрински - 28.06.2004

Претседателот на Владата бара "Телеком" да го одложи воведувањето нов тарифен систем Премиерот предлага во наредните два-три месеци наплатата на сметките на граѓаните да се врши по старата тарифа Претседателот на македонската Влада, Хари Костов, во петокот испрати писмо до генералниот директор на ...

Писмото на премиерот Костовне стигна во телекомот

Дневник - 28.06.2004

НА АТИЛА СЕНДРЕИ ИМА КОЈ ДА МУ ПИШУВА, но... Ако граѓаните увидат дека новиот тарифен модел е поевтин, самите ќе ги прифатат новите тарифи, наведува Хари Костов во писмото до телекомот Генералниот директор на "Македонски телекомуникации", Атила Сендреи, до вчера немаше одговор на писмото што во ...

Со писмо не се дрма монополот

Дневник - 28.06.2004

Коментар - Спасијка Јованова Кревањето прав од страна на Владата како реакција на некој проблем, кој најмногу удира по граѓаните, стана редовна практика. Владата мисли дека во маглата од правта што ќе ја создаде ќе ги замаја граѓаните и ќе ја затскрие својата одговорност или обврска за преземањето ...