TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шри Ланка со нов план за преговори со Тамилските тигри

Утрински - 08.11.2003

Откако премиерот доби одобрување за мировната понуда во САД КОЛОМБО - Премиерот на Шри Ланка вчера се врати во земјата, истакнувајќи дека мировниот процес со Тамилските тигри, централно прашање во борбата за власт со претседателката на оваа островска земја, треба да остане на колосек.

УКИНАТА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА ВО ШРИ ЛАНКА

Канал5 - 07.11.2003

Претседателот на Шри Ланка Чандрика Кумаратунга денеска ја укина вонредната состојба во земјата, која во средата беше воведена за период од десет денови. Премиерит Ранил Викремесинге денеска се врати од САД и соопшти дека ќе го свика Парламентот Претседателот на Шри Ланка Чандрика Кумаратунга ...

Вонредна состојба во Шри Ланка

Вест - 06.11.2003

Коломбо, 6 ноември - Претседателката на Шри Ланка Чандрика Кумаратунга вчера прогласи вонредна состојба во земјатата поради уставната криза, до која дојде откако таа смени три клучни министри и ја суспендираше работата на Парламентот.

Претседателката прогласи вонредна состојба во Шри Ланка

Утрински - 06.11.2003

По разрешување на тројца министри и распуштање на парламентот КОЛОМБО - Претседателката на Шри Ланка, Чандрика Кумаратунга, вчера прогласи вонредна состојба, што и овозможи поголема моќ во жестоката политичка борба со премиерот, кој претставува закана за мирот со тамилскте бунтовници.

Претседателот на Шри Ланка отпушти министри, земјата пред хаос

Вест - 05.11.2003

Претседателот го супсендираше и парламентот и ја пушти војската на улиците во Коломбо КОЛОМБО, 5 ноември, (Ројтерс) - Претседателот на шри Ланка вчера ги распушти тројцата најмоќни министри во својот кабинет, го супсендираше парламентот и ја пушти војската на улиците во Коломбо по што островот ...

ШРИ ЛАНКА-ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

Канал5 - 05.11.2003

Претседателката Чандрика Кумаратунга прогласила вонредна состојба во Шри Ланка и ја суспендирала работата на Парламентот. Причина е уставната криза, поради смената на три клучни министри, а последица големите овластувања на безбедносните сил Претседателката Чандрика Кумаратунга прогласила вонредна ...