TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најмалку се инвестира во директно производство за извоз

Утрински - 27.07.2002

Македонското стопанство недоволно привлечно за странските инвеститори МАЈА ТОМИЌ За да може да се направи квалитетна анализа на директните странски инвестиции во Македонија, кои за 2000 година, според статистиката, изнесуваат 152 милиона долари, треба да се види потеклото на тој капитал.

Владата не се грижи за негативните ефекти од странските инвестиции

Утрински - 26.07.2002

Полемика меѓу професорите и министерот за финансии околу ефектите од странските директни вложувања МАЈА ТОМИЌ Никој во државава нема ништо против директните странски инвестиции и кои се пожелни за стопанскиот развој, но неспорно е дека мораме да се заштитиме на некој начин од сите можни негативни ...

Министерот Груевски ги фали инвестициите, економисти ја критикуваат нетранспарентноста

Дневник - 26.07.2002

ЕКОНОМСКИ ФОРУМ Во последните 4 години во земјава пристигнале повеќе од половина милијарда долари странски инвестиции Најголем дел од парите од странските директни инвестиции е искористен за промена на сопственичката структура, а не за вложување во ново производство.