TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Балканот не е мртов" и "Папокот на светот" на филм

Вест - 23.07.2003

Романот на Венко Андоновски "Папокот на светот" и драмскиот текст на Дејан Дуковски "Балканот не е мртов" влегуваат во филм. "Папокот..." ќе го снима Игор Иванов - Изи, а "Балканот..." Александар Поповски.... Романот на Венко Андоновски "Папокот на светот" и драмскиот текст на Дејан Дуковски ...

Филмот Ќе направи пресек Исток - Запад

Утрински - 23.07.2003

Според „Балканот не е мртов" на Дејан Дуковски Ќе се снима филм По текстот на Дејан Дуковски "Балканот не е мртов", по кој во МНТ во 2001 беше поставена истоимената претстава во режија на Александар Поповски, најверојатно следната година ќе се снима филм.