TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штрајк на земјоделците од Овче Поле

А1 - 08.12.2001

200 вработени во 4 друштва кои произлегоа од поранешниот земјоделски комбинат „Овче Поле“ веќе 14 дена по три часа дежураат на магистралниот пат Штип - Куманово. Министерството за земјоделство и Владата на РМ не им излегоа во пресрет на штрајкувачите кои 15 месеци се без плата, а 4 години со ...

Ѓорчев не ги рецка земјоделците од "Овче Поле"

Вест - 08.12.2001

ДВОНЕДЕЛНА БЛОКАДА НА ПАТОТ ШТИП - КУМАНОВО Двесте вработени во четири друштва од поранешниот ЗИК "Овче Поле" веќе 14 дена по три часа го блокираат магистралниот пат Штип - Куманово. Министерството за земјоделство и Владата на РМ не им излегоа во пресрет на штрајкувачите кои веќе 16 месеци се без ...