TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пенов во Солун се правеше Англичанец

Вест - 06.12.2001

НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА БАЛКАНСКИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ Од Македонија беа поканети тројца градоначалници, скопскиот Ристо Пенов, кумановскиот Слободан Ковачевски и тетовскиот Муртезан Исмаили, и секој од нив се обрати на различен јазик, Пенов на англиски, Исмаи Градоначалникот Ристо Пенов го избра ...

Во Солун Ристо Пенов со контрастав

А1 - 04.12.2001

Јавната кампања против проектот за давање под закуп на скопскиот водовод е ефтин политички маркетинг. Вака градоначалникот на Скопје, Ристо Пенов пред своите колеги од повеќе европски градови на средбата во Солун ја окфалификува јавната дебата за и против издавање под кирија на скопскиот водовод.