TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Власта ги опструира градоначалниците од опозицијата

Време - 21.07.2005

ГРУЕВСКИ ВО ГАЗИ БАБА Владата да ги зголеми парите што треба да се префрлат во буџетот на скопската општина Гази Баба, особено за образованието, и да помогне да се вратат општинските долгови, побараа лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и актуелниот градоначалник на Гази Баба Коце Трајановски по ...

Груевски тврди дека општините на власта ќе бидат привилегирани

Утрински - 21.07.2005

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ оцени дека Владата неподготвено и хаотично влегла во процесот на децентрализација Трајановски: Најголем проблем е презадолженоста, потрошен е речиси двегодишен буџет на општината, или 70 милиони денари. Мака мачиме долговите да ги пролонгираме со одредени протоколи.

Се уште се цртаат печатите за градежните дозволи

Вест - 21.07.2005

ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА Дозволи за градба општините се уште не издаваат, зашто Министерството за транспорт и врски не праќа обрасци, а печатите се уште ги црта и дизајнира, тврди градоначалникот на Гази Баба Коце Трајановски "Иако Владата официјално на четврти овој месец го означи почетокот на процесот на ...

Општината Гази Баба должи повеќе од 1 милион евра

А1 - 20.07.2005

Државниот ревизор 1 месец го испитува работењето на поранешниот градоначалник на Гази Баба, кој ги потрошил општински буџети за наредните 2 години. Неговиот наследник, Трајановски вели, најголем дел од 10-те милиони евра долг треба да се враќа на приватни фирми.

Децентрализација финансирање на општини

Канал5 - 20.07.2005

Задолжените општини се плашат дека есента ќе ја дочекаат со блокирани сметки. Ова беше кажано на денешната средба на лидерот на ВМРО ДПМНЕ Груевски со градоначалникот на Гази Баба, Коце Трајановски. Градоначалникот Трајановски вели дека Владата им ветила на општините дека ќе им помогне да се ...