TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна жетвата во Делчевско

Дневник - 23.07.2009

Убавото сончево време во Делчевско овозможи жетвата на житните култури да почне и да се одвива без проблеми.

Земјоделците ,,на маки“ поради ниските откупни цени

Р.С.Европа - 23.07.2009

Ниската откупна цена на пченицата и јачменот, се последните проблеми со кои се соочуваат македонските земјоделци.

Државни два денара за пченицата

Време - 22.07.2009

Во полн ек е жетвата на пченицата, за две недели се очекува комбајните да го оженат и последното парче земја со лебно зрно.

Жито Вардар откупи 1.500 тони

Вечер Прес - 22.07.2009

Велешки Жито Вардар почна со откуп на родот на пченицата од годинашната жетва.

За килограм пченица дополнителни 2 денари

Вечер Прес - 22.07.2009

Владата да издвои дополнитени два денара на килограм за житните култури, како и да ја активира "Агро берзата", побараа вчера ...

Земјоделците бараат уште два денара за килограм пченица

Н.Македонија - 22.07.2009

Агроберзата да работи поактивно, седум дена во неделата, и со поинтензивна динамика да го собира житото, а државата да обезбеди ...

Жетвата финишира - цената на пченицата стагнира

А1 - 21.07.2009

Во полн ек е жетвата на пченицата. За две недели се очекува комбајните да го оженат и последното парче земја со лебно зрно.

Неизвесен пласманот на градинарските култури

Алсат-М - 21.07.2009

Поради светската економска криза неизвесен е пласманот и откупот на градинарските култури и на грозјето.

Дополнителни два денари субвенција за килограм пченица побара денеска Асоцијацијата на земјоделци

Канал5 - 21.07.2009

Дополнителни два денари субвенција за килограм пченица побара денеска Асоцијацијата на земјоделци од ресорниот министер Љупчо ...

Земјоделците бараат од државата дополнителни два денара за килограм пченица

Сител - 21.07.2009

Агроберзата да работи поактивно, седум дена во неделата, и со поинтензивна динамика да го прибира житото, а државата да ...

Земјоделците побараа од државата дополнителни два денари за килограм пченица

Форум - 21.07.2009

Агроберзата да работи поактивно, седум дена во неделата, и со поинтензивна динамика да го прибира житото, а државата да ...