TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тирана и Македонија ги укинаа визите

Утрински - 20.02.2008

Тирана – Во Тирана беше потпишана Спогодбата за безвизен режим со која државјаните на Македонија и на Албанија без визи ќе патуваат и престојуваат во другата држава до 90 дена во период од шест месеци. Со протокол се регулира и можноста за движење со лични карти на државјаните од пограничните ...

Охриѓани и стружани со пропусници во Албанија

Дневник - 20.02.2008

Жителите на Охрид, Струга, Дебар и на другите места оддалечени 20 километри од македонско-албанската граница ќе може да влегуваат во Албанија само со специјални пропусници, се предвидува со Спогодбата за безвизен режим потпишана вчера во Тирана.

Укинати визите помеѓу Македонија и Албанија

Вест - 20.02.2008

Со специјален протокол е регулирана и можноста на движење на жителите на пограничниот регион во длабочина од 20 километри од границата, кои ќе можат да преминуваат со специјални пропусници Македонија и Албанија вчера во Тирана потпишаа договор за безвизен режим веднаш по премиерската средба помеѓу ...

Македонија и Албанија без визи

Време - 20.02.2008

Македонија и Албанија вчера во Тирана потпишаа Спогодба за безвизен режим, со која државјаните на двете земји без визи ќе патуваат и престојуваат во другата земја до 90 дена во период од шест месеци. Со протокол се регулира и можноста за движење со лични карти на државјани од пограничните области ...

Македонија и Албанија ги укинаа визите

А1 - 19.02.2008

Македонија и Албанија го потпишаа договорот за целосно укинување на визите. Со договорот целосно се укинуваат визите за граѓаните од двете држави, кои ќе можат да престојуваат во соседната земја 90 дена, во рок од шест месеци.

Без визи во Албанија и обратно

Канал5 - 19.02.2008

Министрите за надворешни работи на Македонија и Албанија Милошоски и Баша денеска го потпишаа договорот за целосно укинување на визите. Со договорот целосно се укинуваат визите за граѓаните од двете држави, кои ќе можат да престојуваат во соседната земја 90 дена во рок од шест месеци.

Македонија и Албанија потпишаа Спогодба за безвизен режим

Канал5 - 19.02.2008

Во Тирана попладнево е потпишана Спогодба за безвизен режим со која државјаните на Македонија и Албанија без визи ќе патуваат и престојуваат во другата држава до 90 дена во период од шест месеци. Со Протокол се регулира и можноста за движење со лични карти на државјани од пограничните области до 20 ...