TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Делегацијата ќе се врати во Темпи со 12 гајби "скопско"

Вест - 12.06.2001

ОДБЕЛЕЖАНИ 30 ГОДИНИ ОД ЗБРАТИМУВАЊЕТО НА ТЕМПИ - АРИЗОНА И СКОПЈЕ Соработката меѓу двата града ќе се прошири во областа на спортот и на бизнисот, а делегацијата особено ќе лобира во Аризона да се подобри увозот на вино и пиво од Македонија.

Делегација од Темпи во посета на Скопје

Вест - 11.06.2001

По повод 30 години од збратимувањето на градовите Скопје и Темпи, оваа недела во Скопје ќе престојува четиричлена делагација од Темпи - Аризона. Делегацијата од Темпи, во рамките на својата посета на Скопје, на ученикот Александар Зафиривски од училиштето за применета уменост "Лазар Личеноски" ќе ...