TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Катица Јанева ги извиси јавните обвинители

Позитив.мк - 19.03.2016

Катица Јанева не се појави при поднесувањето на задолжителниот извештај за сработеното и активностите во изминатите шест месеци што предизвика незадоволство кај Советот на јавни обвинители.

Советот на јавни обвинители ја одложи седницата за разгледување на извештајот на СЈО

24 Вести - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители ја одложи седницата за разгледување на извештајот на Специјалното јавно обвинителство. Бара Катица Јанева лично да присуствува на седницата. Катица Јанева нема да присуствува на денешната седница на Советот на Јавни ...

Советот на јавни обвинители ќе го разгледува извештајот на Катица Јанева

Телма - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители на денешна седница ќе го разгледува извештајот на Катица Јанева. На седницата е поканета и Јанева, но таа нема да се појави бидејќи со Закон не е обврзана. Советот треба да одлучи и по барањето на Специјалното јавно ...

Аневски: Јанева не го почитува Советот на јавни обвинители

Телма - 18.03.2016

Една добра и една лоша вест, добрата е нови седум обвинители, лошата дека Јанева не дошла на седница. Вака претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски се пожали дека иако поканета Јанева не дошла и пoкажала непочитување на Советот.

Одложена седницата на јавни обвинители

24 Вести - 18.03.2016

Извештајот на Катица Јанева бил нејасен за обвинителите во Советот. Денешната седница на која требаше да се разгледува што сработиле специјалните обвинители во изминатите шест месеци е одложена, бидејќи Јанева не дошла иако била поканета.

На Советот на јавни обвинители не им е јасен Извештајот на Јанева

Нова ТВ - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски вели дека на денешната седница не е разгледан Извештајот на Јанева, бидејќи постојат многу нејаснотии за кои е неопходно таа да се појави и да ги образложи.

Извештајот на СЈО пред Советот на јавни обвинители

Утрински - 18.03.2016

На седницата се поканети да присуствуваат јавниот обвинител на Република Македонија Марко Зврлевски и специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Нивното присуство не е задолжително Извештајот за работата на специјалното јавно обвинителство ...

Аневски: Советот не го разгледа Извештајот на Јанева оти постојат нејаснотии!

Капитал - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители денеска не го разгледа Извештајот на специјалната јавна обвинителска Катица Јанева, бидејќи постојат многу нејаснотии. Ова го истакна претседателот на Советот, Петар Аневски кој додаде дека неопходно е таа (Јанева) да го ...

Јанева одби да присуствува на седницата за нејзиниот Извештај

Алсат-М - 18.03.2016

Катица Јанева нема да дојде на денешната седница на Советот на јавни обвинители каде ќе се разгледува првиот шестмесечен извештај за нејзиното работење. Причините, велат од Специјалното обвинителство, се две: ниту имаат законска обврска за такво ...

Јанева нема да присуствува на расправата по нејзиниот Извештај

Капитал - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители денеска ќе го разгледува шестмесечниот Извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство. На седницата е поканета и обвинителката Катица Јанева, но од Специјалното јавно обвинителство велат дека таа нема да ...

Јанева нема да го објаснува извештајот пред Советот на обвинители

Р.С.Европа - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева нема да присуствува на денешната сендица на Советот на јавни обвинители на која ќе се разгледува нејзниот извештај за работа, потврдуваат за Радио Слободна Европа од СЈО.

Аневски: Јанева треба да ни одговори на прашањата за извештајот

Р.С.Европа - 18.03.2016

Одложено е разгледувањето на извештајот на Специјалното јавно обвнителство во Советот на Обвинители затоа што е неопходно присуство на Специјалната Обвинителка Катица Јанева на седницата за да се објаснат некои нејаснотии и проблеми кои се наведени ...

Аневски: Јанева не нe почитува

Вест - 18.03.2016

"Една добра и една лоша вест, добрата е нови седум обвинители, лошата дека Јанева не дојде на седница на која беше уредно поканета", изјави вчера претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски, на која, покрај изборот на седуммина ...

Јанева нема да присуствува на седницата на Советот на обвинители за извештајот на СЈО

МКД - 18.03.2016

На дневен ред на денешната седница на Советот на јавни обвинители е извештајот за работата во првите шест месеци на Специјалното јавно обвинителство. На седницата нема да присуствува специјалната обвинителка Катица Јанева.

Аневски: Јанева со неприсуството покажа непочитување кон Советот на јавни обвинители

МКД - 18.03.2016

Сите членови на Советот заклучивме дека е нужно присуството на Катица Јанева, бидејќи има доста нејаснотии и ги интересира одредени проблеми кои се наведени во тој извештај. Од тие причини извештајот ќе биде разгледуван во среда во 11 часот.

Одложена седницата, Советот на јавни обвинители бара Јанева да го презентира извештајот

Кајгана - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители ја одложи денешната седница на којашто требаше да се разгледува извештајот за активностите на Специјалното јавно обвинителство за првите шест месеци, бидејќи Специјалната обвинителка, Катица Јанева, не дошла да го ...

Извештајот на СЈО пред Советот на јавни обвинители, Јанева нема да присуствува

Кајгана - 18.03.2016

Советот на јавните обвинители ќе го разгледува извештајот за активностите на Специјалното јавно обвинителство за неговата работа во првите шест месеци. Од Советот соопштија дека на седницата се поканети да присуствуваат Јавниот обвинител Марко ...

Специјалната обвинителка нема да образложи што сработила досега

Exclusive.mk - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска нема да присуствува на седницата на Советот на јавни обвинители на која е предвидено да биде разгледан извештајот за досегашното работење на СЈО.

Извештајот на СЈО пред советот на јавни обвинители

Правдико - 18.03.2016

На седницата се поканети да присуствуваат јавниот обвинител на Република Македонија Марко Зврлевски и специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Нивното присуство не е задолжително. Извештајот за работата на специјалното јавно обвинителство ...

Јанева одби да присуствува на седницата за нејзиниот Извештај

Exclusive.mk - 18.03.2016

Катица Јанева нема да дојде на денешната седница на Советот на јавни обвинители каде ќе се разгледува првиот шестмесечен извештај за нејзиното работење. Причините, велат од Специјалното обвинителство, се две: ниту имаат законска обврска за такво ...

Аневски: Катица Јанева не го почитува Советот на обвинители

Либертас - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде што на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа, што на собраниска седница ќе биде на 28 март.

Јанева нема обврска да му полага сметки на Аневски

+инфо - 18.03.2016

Членовите на Советот на обвинители, на денешната седница ќе мора сами да го разгледуваат извештајот за работата на Специјалното обвинителство, без присуство на јавната обвинителка Катица Јанева, од која очекувале да им дава појаснувања за деталите ...

СЈО: Дали Јанева ќе оди на седница ќе кажеме кога ќе добиеме известување од Советот

Либертас - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, ќе одлучи и ќе каже дали ќе присуствува на седницата на Светот на јавни обвинители в среда, за кога е презакажно разгледувањето на нејзиниот извештај, откако ќе добие писмена покана од Советот, кој ...

Отсуството на Јанева ја одложи расправата на Советот на јавни обвинители за нејзината работа

Фокус - 18.03.2016

Од Специјалното јавно обвинителство велат дека немаат таква законска обврска. Разгледувањето на извештајот на Специјалното јавно обвнителство во Советот на обвинители е одложено, затоа што Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева не ...

(ВИДЕО) Аневски: Има нејаснотии во извештајот, ја покануваме Јанева во среда

Либертас - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа, што на собраниска седница ќе биде на 28 март.

Одложена седницата на јавни обвинители

Тера - 18.03.2016

Извештајот на Катица Јанева бил нејасен за обвинителите во Советот. Денешната седница на која требаше да се разгледува што сработиле специјалните обвинители во изминатите шест месеци е одложена, бидејќи Јанева не дошла иако била ...

Советот на јавни обвинители ќе го разгледува извештајот на СЈО, Јанева нема да оди на седницата

Либертас - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска нема да присуствува на седницата на Советот на јавни обвинители на која ќе се разгледува извештајот за досегашното работење на Специјалното обвинителство. Таа го одбила присуството.

Советот ќе ја чека Јанева да дојде на состанок

+инфо - 18.03.2016

Поради неприсуството на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, Советот на јавни обвинители ја одложи денешната седница на која требаше, како што изјавија од Советот, да се разгледува шестмесечниот Извештај за досега сработеното на СЈО.

СЈО: Јанева нема обврска да го образложи Извештајот пред Советот на јавни обвинители и пред Собранието

Академик - 18.03.2016

„Доколку Советот или Собранието имаат дополнителни прашања во врска со Извештајот, слободно може да ни се обратат и да побараат дополнително објаснување“, велат од СЈО. Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева не присуствува на седницата на ...

(ВИДЕО) Аневски: Јанева не го почитува Советот на обвинители, СЈО со одговор дека постапува законски

А1 On - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде што на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа, што на собраниска седница ќе биде на 28 март.

АНЕВСКИ: Има многу нејасности во Извештајот на СЈО, ја чекаме Јанева во среда на седница на Советот на јавни обвинители

Академик - 18.03.2016

Иако била поканета, Јанева не дошла на седницата. Членовите на Советот денеска констатирале дека е нужно присуството на Јанева бидејќи имало голем број нејасности во Извештајот, како и проблеми што биле истакнати во отчетот на Специјалното јавно ...

Одложена седницата, Советот на јавни обвинители бара Јанева да го презентира извештајот

Точка - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители ја одложи денешната седница на којашто требаше да се разгледува извештајот за активносттие на СЈО за првите шест месеци, бидејќи Сепцијалната обвинителка, Катица Јанева, не дошла да го презентира извештајот.

Од кого бега и зошто се крие Катица Јанева?

Курир - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да ретерира пред органот кој ја избира.

Аневски: Јанева во среда да присуствува на седницата на СЈО

Сител - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители (СЈО) Петар Аневски изјави дека специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не присуствувала на седницата на која на дневен ред беше Извештајот за работата на Специјалното обвинителство и оти затоа не ...

Јанева одби да присуствува на седница за нејзиниот извештај

Локално - 18.03.2016

Катица Јанева нема да дојде на денешната седница на Советот на јавни обвинители каде ќе се разгледува првиот шестмесечен извештај за нејзиното работење. Причините, велат од Специјалното обвинителство, се две: ниту имаат законска обврска за такво ...

Извештајот на СЈО пред Советот на јавни обвинители

Канал5 - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители денеска ќе одржи седница. Како што е најавено една од точките на дневниот ред е извештајот за активностите на јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското ...

Извештајот на СЈО пред Советот на јавни обвинители

Телеграф - 18.03.2016

На седницата се поканети да присуствуваат јавниот обвинител на Република Македонија Марко Зврлевски и специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Нивното присуство не е задолжително Извештајот за работата на специјалното јавно обвинителство ...

Советот на обвинители ќе ја чека Јанева за извештајот

Канал5 - 18.03.2016

Јанева не го почитува Советот на јавни обвинители, изјави претседателот на Советот Петар Аневски, оти специјалната обвинителка денеска не се појави на разгледување на шестмесечниот извештај на Специјалното јавно обвинителство.

Врв на лицемерието и непрофесионализмот на Јанева

Курир - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева манипулира со граѓаните и се однесува крајно лицемерно. Таа најавува дека ќе биде транспарентна, а се однесува крајно нетранспарентно докажувајќи го нејзиниот непрофесионализам.

Аневски: Јанева во среда да присуствува на седницата на СЈО

Курир - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски изјави дека специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не присуствувала на седницата на која на дневен ред беше Извештајот за работата на Специјалното обвинителство и оти затоа не бил ...

Катица Јанева не почитува ни закон, ни институции во Република Македонија

Курир - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа. Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, ...

Јавните обвинители ја повикаа Јанева да не бега од одговори за тоа што сработила

Сител - 18.03.2016

Катица Јанева избега од Советот на Јавни Обвинители. Специјалната обвинителка не се појави на седницата на советот на која требаше да го презентира отчетот за работењето на нејзината институција.

СЈО: Дали Јанева ќе оди на седница ќе кажеме кога ќе добиеме известување од Советот

Локално - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, ќе одлучи и ќе каже дали ќе присуствува на седницата на Светот на јавни обвинители в среда, за кога е презакажно разгледувањето на нејзиниот извештај, откако ќе добие писмена покана од Советот, кој ...

Советот на јавни обвинители ќе ја чека Јанева за да го разгледува извештајот

Локално - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители на денешната седница не го разгледа извештајот на специјалната обвинителка, Катица Јанева, поради тоа што таа не беше присутна, а претседателот на Советот, Петар Аневски, тоа го оцени како „непријатна работа“ и ...

АНЕВСКИ ЗА ЈАНЕВА: Обвинителката не го почитува Советот, нејзиниот извештај е нејасен

Телеграф - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители, Петар Аневски, смета дека присуството на Катица Јанева на разгледувањето на нејзиниот извештај е неопходно затоа што, како што рече, станува збор за специфичен извештај во кој има многу нејаснотии.

Аневски: Катица Јанева не го почитува Советот на ЈО пред кој одговара

Алфа - 18.03.2016

Тоа е нејзина должност, Советот е орган пред кој таа одговара за нејзиното стручно и законито постапување, рече Петар Аневски претседател на Советот на јавни обвинители. Специјалната обвинителка Катица Јанева не го почитува Советот на обвинители, ...

Јанева повторно го понижи советот на обвинители и граѓаните кои ја плаќаат

Канал5 - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева не се појави во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината досегашна работа. По завршувањето на седницата претседателот на Советот Аневски нагласи дека поради ...

Аневски се чуди зошто Јанева не ги есапи - во законот за СЈО нема таква обврска

Сведок - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски изјави дека на денешната седница не го разгледале Извештајот на Катица Јанева, специјалната јавна обвинителка, бидејќи во него постоеле многу нејаснотии за кои било неопходно таа да се ...

Јанева нема да оди да го објаснува извештајот на денешната седница во Советот на обвинители

Сведок - 18.03.2016

Членовите на Советот на обвинители, на денешната седница ќе мора сами да го разгледуваат извештајот за работата на Специјалното обвинителство, без присуство на јавната обвинителка Катица Јанева, од која очекувале да им дава појаснувања за детеалите ...

Од кого бега и зошто се крие Катица Јанева?

Fox.mk - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да ретерира пред органот кој ја избира.

Одложена седницата, Советот на јавни обвинители бара Јанева да го презентира извештајот

еМагазин - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители ја одложи денешната седница на којашто требаше да се разгледува извештајот за активносттие на Специјалното јавно обвинителство за првите шест месеци, бидејќи Сепцијалната обвинителка, Катица Јанева, не дошла да го ...

Катица нема да оди да го објаснува извештајот на денешната седница на Советот на обвинители

Република - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да ретерира пред органот кој ја избира.

Од кого бега и зошто се крие Катица Јанева?

Вечер - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да реферира пред органот кој ја избира.

Одложена седницата, Советот на јавни обвинители бара Јанева да го презентира извештајот

Макфакс - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители ја одложи денешната седница на којашто требаше да се разгледува извештајот за активносттие на Специјалното јавно обвинителство за првите шест месеци, бидејќи Сепцијалната обвинителка, Катица Јанева, не дошла да го ...

Од кого бега и зошто се крие Катица Јанева?

Денешен - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да ретерира пред органот кој ја избира.

Аневски: Јанева повторно покажа непочитување кон СЈО

Нетпрес - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски изјави дека специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не присуствувала на седницата на која на дневен ред беше Извештајот за работата на Специјалното обвинителство и оти затоа не бил ...

Извештајот на СЈО пред Советот на обвинители, Јанева одбива да одговара за него

Нетпрес - 18.03.2016

Јанева нема да оди да го објаснува извештајот на денешната седница во Советот на обвинители. Членовите на Советот на обвинители, на денешната седница ќе мора сами да го разгледуваат извештајот за работата на Специјалното обвинителство, без присуство ...

Катица Јанева не почитува ни закон, ни институции во Република Македонија

Fox.mk - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа. Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, ...

Специјалната обвинителка Јанева нема да образложува што сработила досега

Фактор - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска нема да присуствува на седницата на Советот на јавни обвинители на која е предвидено да биде разгледан извештајот за досегашното работење на СЈО.

Катица Јанева нема да присуствува на седницата на СЈО на која ќе се разгледува нејзиниот извештај

Репортер - 18.03.2016

Катица Јанева нема да дојде на денешната седница на Советот на јавни обвинители каде ќе се разгледува првиот шестмесечен извештај за нејзиното работење, информира портало т Локално. Причините, велат од Специјалното обвинителство, се две: ниту имаат ...

Јанева продолжува со срамни чекори - од кого и зошто бега?

Press24 - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да ретерира пред органот кој ја избира.

Аневски: Катица Јанева не го почитува Советот на обвинители

Вечер - 18.03.2016

Следната седница е закажана за в среда, за која, како што изјави Аневски, јавно ја покани Јанева да дојде, за да подоцна, како што рече, нема некакви нејаснотии Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде ...

Јанева не го почитува ниту законот, ниту институциите во Република Македонија

Нетпрес - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа. Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, ...

(ВИДЕО) Аневски: Има нејаснотии во извештајот, ја покануваме Јанева во среда

Репортер - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа, што на собраниска седница ќе биде на 28 март.

Извештајот на Катица пред Советот на јавни обвинители

Вечер - 18.03.2016

На седницата се поканети да присуствуваат јавниот обвинител на Република Македонија Марко Зврлевски и специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Нивното присуство не е задолжително Извештајот за работата на специјалното јавно обвинителство ...

„Курир“: Јанева се однесува лицемерно и непрофесионално

Нетпрес - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева се однеува крајно нетранспарентно и непрофесионално. Таа манипулира со граѓаните и се однесува крајно лицемерно. Јанева бега од одговори кои и ги должи на македонската јавност.

Аневски: Јанева во среда да присуствува на седницата на СЈО

Press24 - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители (СЈО) Петар Аневски изјави дека специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не присуствувала на седницата на која на дневен ред беше Извештајот за работата на Специјалното обвинителство и оти затоа не ...

Катица Јанева не почитува ни закон, ни институции во Република Македонија

Press24 - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа. Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, ...

Извештајот на Јанева пред Советот на јавни обвинители

ТВ21 - 18.03.2016

Советот на јавни обвинители на денешна седница ќе го разгледува извештајот на Катица Јанева. На седницата е поканета и Јанева, но таа нема да се појави бидејќи со Закон не е обврзана. Советот треба да одлучи и по барањето на Специјалното јавно ...

Јанева одби да присуствува на седницата за нејзиниот Извештај

Бриф - 18.03.2016

Катица Јанева нема да дојде на денешната седница на Советот на јавни обвинители каде ќе се разгледува првиот шестмесечен извештај за нејзиното работење. Причините, велат од Специјалното обвинителство, се две: ниту имаат законска обврска за такво ...

Јанева не дојде, разгледувањето на извештајот одложено

Фактор - 18.03.2016

Разгледувањето на извештајот на Специјалното јавно обвнителство во Советот на обвинители е одложено, затоа што е неопходно присуство на Специјалната обвинителка, Катица Јанева. Ова го соопшти претседателот на Советот, Петар Аневски и додаде дека ...

Аневски: Јанева не го почитува Советот на јавни обвинители

МРТ - 18.03.2016

Одложена седницата на Советот на јавни обвинители... Одложена е седницата на Советот на јавни обвинители на која требаше да се разгледува шестмесечниот извштај за работата на Специјалното јавно обвцинителство. Обвинителката Јанева не дојде.

Аневски: Катица Јанева не го почитува Советот на обвинители

Репортер - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде што на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа, што на собраниска седница ќе биде на 28 март.

Одложено е разгледувањето на извештајот на СЈО во Советот на обвинители поради неприсуство на Јанева

ТВ21 - 18.03.2016

Одложено е разгледувањето на извештајот на СЈО во Советот на обвинители, затоа што е неопходно присуство на специјалната обвинителка Катица Јанева за да се објасни некои нејаснотии кои се наведени во него, изјави претседателот на Советот на Јавни ...

Аневски: Јанева не се појави на разгледување на извештајот на СЈО и покажа непочитување

ТВ21 - 18.03.2016

Поради неприсуство на Специјалната обвинителка Катица Јанева, Советот на јавни обвинители на последната седницата одлучи да не го разгледа шестмесечниот извештај на работата на Специјалното јавно обвинителство.

Совет на јавни обвинители: Одложена расправата за извештајот на СЈО

МРТ - 18.03.2016

„Има многу нејаснотии во извештајот за шестмесечната работа, нужно е присуство на специјалната јавна обвинителка“- ова е заклучокот на Советот на јавни обвинители. Ја обвинија Катица Јанева поради тоа што не дошла на денешната седница на Советот.

Катица се огласи преку „Курир“

Република - 18.03.2016

СЈО на Катица Јанева испрати остар демарш до Советот на јавни обвинители. Во него, специјалната обвинителка со специјално писмо му пиша на Аневски дека Советот лаже. Во брзата пратка испратена преку фирмата за брза достава „Курир“, Јанева специјално ...

Од Јанева ќе се бара да објасни за снимките на Заев и за парите што ги троши

Дневник - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Kатица Јанева вчера не дојде на седница на Советот на јавните обвинители на која требаше да се разгледува шестмесечниот извештај за нејзината работа. Тоа е причината Советот да го одложи разгледувањето на извештајот за в ...

Од кого бега и зошто се крие Катица Јанева?

Lider - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да ретерира пред органот кој ја избира.

МАЈТАПЕЊЕ СО ЈАВНОСТА: Од кого бега и зошто се крие Катица Јанева?

Пулс24 - 18.03.2016

Специјалната јавна обвинителка продолжува со срамни чекори. Катица Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, непојавувајќи се да ретерира пред органот кој ја избира.

Аневски: Јанева во среда да присуствува на седницата на СЈО

Lider - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители (СЈО) Петар Аневски изјави дека специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не присуствувала на седницата на која на дневен ред беше Извештајот за работата на Специјалното обвинителство и оти затоа не ...

Катица Јанева не почитува ни закон, ни институции во Република Македонија

Lider - 18.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не дојде во Советот на обвинители каде на дневен ред беше разгледувањето на извештајот за нејзината работа. Јанева повторно одлучи да ги понижи граѓаните и јавноста од чии џебови зема плата, ...

Јанева во среда да присуствува на седницата на СЈО

Пулс24 - 18.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски изјави дека специјалната обвинителка Катица Јанева денеска не присуствувала на седницата на која на дневен ред беше Извештајот за работата на Специјалното обвинителство и оти затоа не бил ...

Аневски ја викна Јанева да каже што сработила за шесте месеци

Вест - 17.03.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски, на седница на Советот, на која треба да се разгледува, меѓу другото, и извештајот за шестмесечната работа на Специјалното обвинителство, кој таа го достави до Парламентот, но и до Советот ...

Што добила Јанева од Заев?

еМагазин - 17.03.2016

Во првиот извештај на Специјалното јавно обвинителство за работењето за првите шест месеци, детално е објаснети и што примило СЈО од СДСМ, која ги објави т.н. бомби, по чие објавување беше основано СЈО.

Зибери со коментар за првиот отчет на Јанева

Алсат-М - 16.03.2016

Првиот отчет на Катица Јанева дава надеж дека специјалното обвинителство се движи во добра насока кога се во прашање предметите од прислушуваните разговори. Така мисли искусниот правник и поранешен политичар Насер Зибери.

Извештајот на Јанева во петок пред Советот на јавни обвинители

Академик - 16.03.2016

Како што информираат од Советот, на седницата се поканети да присуствуваат Јавниот обвинител на Република Македонија, Марко Зврлевски и Јавниот обвинител за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење ...

ЗА ИЗВЕШТАЈОТ НА СЈО: Конкретните резултати од работата на специјалните обвинители треба да се очекуваат многу наскоро

Академик - 16.03.2016

Јанева во Извештајот што го достави до Собранието и до Советот на јавни обвинители, пред кои според законот е обврзана да дава отчет, наведе дека специјалните јавни обвинители работат на 30 истраги во кои се опфатени 80 лица.

Јанева е на прав пат, ама долг и макотрпен

+инфо - 16.03.2016

Првиот извештај на Специјалното јавно обвинителство покажува дека Катица Јанева и нејзиниот тим добро си ја работат работата што влева надеж дека во земјава ќе се расчисти со криминалот и корупцијата, велат аналитичарите и политичарите.

Извештајот на СЈО пред Советот на јавни обвинители, Јанева нема да присуствува

Точка - 16.03.2016

Советот на јавните обвинители, во петок во 10 часот ќе го разгледува извештајот за активностите на Специјалното јавно обвинителство за неговата работа во првите шест месеци. Од Советот соопштија дека на седницата се поканети да присуствуваат Јавниот ...

Советот на јавни обвинители во петок ќе го разгледува извештајот на СЈО

Канал5 - 16.03.2016

Советот на јавните обвинители на Република Македонија во петок ќе одржи седница на советот на која ќе се разгледува извештајот за активностите на јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на ...

Извештајот на СЈО пред Советот на јавни обвинители, Јанева нема да присуствува

Макфакс - 16.03.2016

Советот на јавните обвинители, во петок во 10 часот ќе го разгледува извештајот за активностите на Специјалното јавно обвинителство за неговата работа во првите шест месеци. Од Советот соопштија дека на седницата се поканети да присуствуваат Јавниот ...

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

Телма - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Катица Јанева го достави извештајот за работата до Собранието и до Советот на јавни обвинители

24 Вести - 15.03.2016

Специјалното јавно обвинителство го достави шестмесечниот извештај за својата работа до Собранието на Република Македонија и до Советот на јавни обвинители. Извештајот за активностите на Јавното обвинителство за гонење на кривичните дела поврзани и ...

Наскоро првите обвиненија на СЈО

Телма - 15.03.2016

30 предмети против 80 осомничени со познат идентитет и 120 предмети за тешки кривични дела против државата изборите и финасирањето на медиумите, објави специјалното обвинителство на Катица Јанева.

Специјалното обвинителство отворило 120 предистражни постапки

Нова ТВ - 15.03.2016

Вкупно 120 предмети, од кои 50 минатата година а 70 од почетокот на годинава отворило Специјалното јавно обвинителство од нејзиното формирање до денеска. Ова е наведено во шестмесечниот извештај на специјалната обвинителка Катица Јанева за која таа ...

Јанева најавува обвиненија наскоро

24 Вести - 15.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева во шестмесечниот извештај најавува дека наскоро ќе има обвиненија против неколку лица. До сега под истрага на СЈО се ставени 80 лица опфатени во 30 предмети.

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

Утрински - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

Вест - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Катица Јанева направила записник за материјалите од Заев – „прислушуваните“ разговори се 540.646

Капитал - 15.03.2016

Едно од прашањата што се очекуваше да биде одговорено во денеска објавениот шестмесечен извештај на Специјалното јавно обвинителство е за постапката при преземањето на предметите од претседателот наСДСМ, Зоран Заев, особено за тоа дали е направен ...

Јанева го достави извештајот за сработеното

Алсат-М - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Јанева даде отчет, најавува уште многу работа

Утрински - 15.03.2016

Од СЈО велат дека приватните разговори од прислушуваните материјали ќе бидат издвоени, а ќе биде ставен акцент на детектирање на можни криминални активности Гордана Дувњак Детално, со извештај на 13 страници, специјалната обвинителка Катица Јанева ...

Денеска извештај на СЈО за сработеното

Алсат-М - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска ќе поднесе извештај до Собранието на Македонија и Советот на јавни обвинители, во кој ќе образложи што сработило Специјалното јавно обвинителство во изминатите 6 месеци.

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

Утрински - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Извештај на СЈО за сработеното

Р.С.Европа - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска ќе поднесе извештај до Собранието на Македонија и Советот на јавни обвинители, во кој ќе образложи што сработило Специјалното јавно обвинителство во изминатите 6 месеци.

Како Јанева ги трошела парите?

Капитал - 15.03.2016

Само 21,4% од одобрениот буџет за 2015 година “тежок“ нешто повеќе од еден милион евра потрошило Специјалното јавно обвинителство, покажува Извештајот за работата на ова обвинителство. Според истиот, 27 илјади евра се потрошени за плати, 78 илјади ...

Извештајот на Специјалното обвинителство пред пратениците на 28 март

Утрински - 15.03.2016

Татјана Поповска На 28 март пратениците ќе расправаат за извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство. Претседателот на парламентот, Трајко Вељаноски, определи извештајот на пленарна седница да се најде неполни десет дена пред ...

СЈО отворило предмети против 80 лица

Алсат-М - 15.03.2016

Специјалната обвинителка го достави шестмесечниот извештај за својата работа до Собранието и до Советот на јавни обвинители. Јанева во него детално ги известува за бројот на отворени предмети, финансиското работење и соработката со другите ...

Доставен извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

Идивиди - 15.03.2016

Скопје, 15 март 2016 (МИА) - Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно ...

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

+инфо - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Извештај на СЈО за сработеното

Тера - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска ќе поднесе извештај до Собранието на Македонија и Советот на јавни обвинители, во кој ќе образложи што сработило Специјалното јавно обвинителство во изминатите 6 месеци.

Јанева денеска ќе даде отчет за сработеното

+инфо - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска ќе поднесе извештај до Собранието на Македонија и со Советот на јавни обвинители, во кој ќе образложи што сработило Специјалното јавно обвинителство во изминатите 6 месеци.

Извештајот на Јанева на 28. март на пленарна седница

А1 On - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28. март. Претходно, на 21. март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

А1 On - 15.03.2016

„Ве известуваме дека постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно ...

Објавен е извештајот на специјалното обвинителство

Правдико - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со Јавното обвинителство – Катица Јанева ...

СЈО: Во најскоро време може да се очекуваат и првите обвиненија

Кајгана - 15.03.2016

Специјалното јавно обвинителство претпладнево го испрати преку курир извештајот за својата шестмесечна работа и во него детално на 13 страници се опишани сите преземени активности во изминатиот период.

Јанева: Ако не ми ги дадат „Телеком“, „Верушевски“, сама ќе ги преземам-чекајте и први обвиненија

Либертас - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева во извештајот до Собранието и до Советот на обвинители бара да и бидат доставени предметите кои ги побара во работа, како што се двете постапки за Маѓар Телеком, против екс директорите и предметот отворен ...

Специјалното Обвинителство со отчет пред Собранието

Exclusive.mk - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска ќе поднесе извештај до Собранието на Македонија и Советот на јавни обвинители, во кој ќе образложи што сработило Специјалното јавно обвинителство во изминатите 6 месеци.

СДСМ на Јанева ѝ доставил 540.646 аудио фајлови

Либертас - 15.03.2016

На 30 декември 2015 година политичката партија СДСМ на Специјалното јавно обивинителство му доставила еден хард диск и шест кутии со транскрипти во печатена форма кои што по приемот се сместени во сигурносни сефови кои ги исполнуваат безбедносните ...

Денеска СЈО со извештај за првите шест месеци

Фокус - 15.03.2016

Во согласност со договорот за формирањето на Специјалното јавно обвинителство, од таа институција денеска треба да излезат со извештај за првите шест месеци од неговата работа Извештајот ќе претставува отчет до Собранието и Советот на јавните ...

Јанева: Јавните обвинителства и Судот немаат доверба во мене и го повредија законот

+инфо - 15.03.2016

Голем дел од институциите покажале непочитување на барањата на Специјалното јавно обвинителство, кое во извештајниот период од 6 месеци се соочувало со одредени потешкотии од аспект на меѓу институционална соработка.

Јанева ќе ја преземе надлежноста врз предметите ако Советот и натаму кочи

+инфо - 15.03.2016

Ако Советот на јавни обвинители до Специјалното јавно обвинителство не ги достави предметите кои се побарани од Катица Јанева, таа ќе биде принудена да воспостави надлежност врз предметите врз основа на прислушкуваните материјали и да се легитимира ...

СДСМ на Јанева ѝ доставил 540.646 аудио фајлови

+инфо - 15.03.2016

На 30 декември 2015 година политичката партија СДСМ на Специјалното јавно обивинителство му доставила еден хард диск и шест кутии со транскрипти во печатена форма кои што по приемот се сместени во сигурносни сефови кои ги исполнуваат безбедносните ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

Канал5 - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

Сител - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

Алфа - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

СЈО го објави извештајот: Во најскоро време може да се очекуваат и првите обвиненија

Точка - 15.03.2016

Специјалното јавно обвинителство претпладнево го испрати преку курир извештајот за својата шестмесечна работа и во него детално на 13 страници се опишани сите активности кои ги презело ова Обвинителство во изминатиот период.

Извештајот на СЈО на 28 март во Собрание

Телеграф - 15.03.2016

Претходно, на 21 март, извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците Извештајот на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, која ...

СЈО ДОСТАВИ ИЗВЕШТАЈ: Документот е достапен и за јавноста

Телеграф - 15.03.2016

Специјалното јавно обвинителство денеска го објави извештајот во кој се содржани податоци за активностите и за потрошените финансиски средства Специјалното јавно обвинителство го достави до Собранието и до Советот на јавни обвинители првиот извештај ...

Јанева: Ако не ми ги дадат „Телеком“, „Верушевски“, сама ќе ги преземам-чекајте и први обвиненија

Локално - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева во извештајот до Собранието и до Советот на обвинители бара да и бидат доставени предметите кои ги побара во работа, како што се двете постапки за Маѓар Телеком, против екс директорите и предметот отворен ...

Кај Јанева има точно 540.646 снимки од незаконски прислушувани разговори

Локално - 15.03.2016

Во извештајот што специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, денеска го достави со Собранието, Советот на јавни обвинители и до медиумите, првпат прецизно е наведена бројката на снимки од незаконски прислушуваните разговори, од кои, според она ...

Извештајот за работата на СЈО пред пратениците

Канал5 - 15.03.2016

Истражните и предистражните постапки се во тек - информира Јанева во извештајот кој стигна во Собранието. Пленарната седницата на која специјалната јавна обвинителка треба да го образложи извештајот ќе се одржи на 28 март.

Празен политички памфлет наместо отчет: Јанева избегнува одговори пред јавноста

Курир - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева избегна да даде вистински отчет како одговор што и го должи на јавноста. Наместо отчет таа достави обичен политички памфлет. Каде исчезнаа огромниот број на разговори кои Заев изјави дека ги предал во ...

Специјалната обвинителка објави што работела изминативе 6 месеци

Алфа - 15.03.2016

Содржината на таканаречените „бомби“ во специјалното обвинителство допрва ќе ја утврдуваат, а овој дел ќе биде образложен за 6 месеци, во вториот извештај за работењето. Записник на 619 страници напишале во специјалното обвинителство, за ...

Каде исчезнаа половина милион прислушувани разговори?

Канал5 - 15.03.2016

Каде исчезнаа 500.000 разговори кои опозициксиот лидер Заев тврдеше дека ги предал во СЈО, прашува порталот Курир. Лидерот на СДСМ, како што наведува порталот пред извесно време изјави дека до СЈО предал над еден милион незаконски прибавени ...

Катица Јанева со блед извештај кој не го образложи пред јавноста

Сител - 15.03.2016

Катица Јанева ги урна лагите на Заев. Повеќе од три месеци му требаа на Специјалното обвинителство за конечно да одговори, што му предаде лидерот на СДСМ на ден пред Нова Година во шесте картонски кутии кои неговите телохранители ги внесоа во оваа ...

ЗАВИЕН ИЗВЕШТАЈ ОД ЈАНЕВА: Колку прислушувани разговори има СЈО, потрошени милиони денари за услуги

Телеграф - 15.03.2016

Дискутабилен е моментот со потрошените средства за услуги за кои не се прецизира на што точно се однесуваат. Така, според извештајот, до крајот на 2015 година СЈО само на име на т.н. договорни услуги потрошило речиси 5 милиони (4.835.933) денари ...

Јанева: Ако не ми ги дадат „Телеком“, „Верушевски“, сама ќе ги преземам-чекајте и први обвиненија

Сведок - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева во извештајот до Собранието и до Советот на обвинители бара да и бидат доставени предметите кои ги побара во работа, како што се двете постапки за Маѓар Телеком, против екс директорите и предметот отворен ...

Јанева повеќе им реферира на странците отколку на македонската јавност

Република - 15.03.2016

Шесте месеци од работењето на специјалното јавно обвинителство Kатица Јанева треба во форма на извештај да ги достави денеска до Советот на јавните обвинители и до Собранието на РМ. За сето ова време јавноста малку слушна од Јанева за нејзината ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и до Советот на обвинители

Република - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

ТВ21 - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

ТВ21 - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Извештајот на Јанева на 28ми март на пленарна седница

Репортер - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28. март. Претходно, на 21. март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија ...

Јанева конечно откри колку прислушувани разговори и предал Заев

Press24 - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на јавни обвинители

МРТ - 15.03.2016

Катица Јанева денес до Собранието на Република Македонија и Советот на јавните обвинители го достави Извештајот за активностите на Јавното обвинителство за гонење на кривичните дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење ...

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

еМагазин - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

Вечер - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Јанева: Ако не ми ги дадат „Телеком“, „Верушевски“, сама ќе ги преземам-чекајте и први обвиненија

Репортер - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева во извештајот до Собранието и до Советот на обвинители бара да и бидат доставени предметите кои ги побара во работа, како што се двете постапки за Маѓар Телеком, против екс директорите и предметот отворен ...

Писмен извештај на СЈО за сработеното

Вечер - 15.03.2016

Од Специјалното обвинителство велат дека денеска извештајот ќе го добијат и медиумите Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска ќе поднесе извештај до Собранието на Македонија и Советот на јавни обвинители, во кој ќе образложи што ...

Празен политички памфлет наместо отчет: Јанева избегнува одговори пред јавноста

Нетпрес - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева избегна да даде вистински отчет како одговор што и го должи на јавноста. Наместо отчет таа достави обичен политички памфлет, пишува Курир. Каде исчезнаа 500.000 разговори кои Заев изјави дека ги предал ...

СДСМ на Јанева ѝ доставил 540.646 аудио фајлови

Репортер - 15.03.2016

На 30 декември 2015 година политичката партија СДСМ на Специјалното јавно обивинителство му доставила еден хард диск и шест кутии со транскрипти во печатена форма кои што по приемот се сместени во сигурносни сефови кои ги исполнуваат безбедносните ...

Јанева го достави првиот извештај за работењето на СЈО

еМагазин - 15.03.2016

„Ве известуваме дека постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно ...

Извештајот на Катица Јанева стигна во Собрание

Вечер - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денес до Собранието на Република Македонија и Советот на јавните обвинители го достави Извештајот за активностите на Јавното обвинителство за гонење на кривичните дела поврзани и кои произлегуваат од ...

СЈО го објави извештајот: Во најскоро време може да се очекуваат и првите обвиненија

Макфакс - 15.03.2016

Специјалното јавно обвинителство претпладнево го испрати преку курир извештајот за својата шестмесечна работа и во него детално на 13 страници се опишани сите активности кои ги презело ова Обвинителство во изминатиот период.

ЈАНЕВА ОТКРИ: Еве колку прислушувани разговори и предал Заев!

Пулс24 - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Извештајот на Јанева на 28 март на пленарна седница

Lider - 15.03.2016

Извештајот на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде разгледуван на пленарна седница на Собранието, што претседателот Трајко Вељаноски ја закажа за 28 март. Претходно, на 21 март, Извештајот ќе биде на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Јанева го достави извештајот за сработеното до Собранието и Советот на обвинители

Lider - 15.03.2016

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева ...

Празен политички памфлет наместо отчет-Каде се одговорите Јанева?

Пулс24 - 15.03.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева избегна да даде вистински отчет како одговор што и го должи на јавноста. Наместо отчет таа достави обичен политички памфлет. Каде исчезнаа огромниот број на разговори кои Заев изјави дека ги предал во ...

Извитоперена порака

СПФМ - 15.03.2016

[“Хојт Ли до Катица Јанева: не ја партизираj работата на обвинителството”] Написот што е предмет на оваа рецензија претставува класичен пример за невистина и манипулација. Имено, во текстот е изваден дел од официјално соопштение којшто е извртен, ...

СЈО ќе објави што сработило во изминатите шест месеци

Нова ТВ - 14.03.2016

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да објави извештај за својата шестмесечна работа, што е во согласност со договорот за неговото формирање. Шестмесечниот извештај е своевиден отчет до Собранието и Советот на јавните обвинители и се ...

СЈО утре ќе даде отчет за сработеното

24 Вести - 14.03.2016

Катица Јанева утре ќе однесе извештај до Собранието и Советот на јавни обвинители, во кој е образложено што сработило Специјалното јавно обвнителство во изминатите 6 месеци. Извештајот ќе биде предаден до пратениците во Собранието, а потоа ќе се ...

СЈО утре ќе го достави извештајот за својата досегашна работа

Телма - 14.03.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева подготвува извештај од стотина страници во кои детално ќе каже што работела послениве шест месеци. Јанева извештајот ќе го предаде до службите на Собранието, но лично нема да се појави и да го презентира ...

СЈО утре ќе поднесе извештај – Јанева нема обврска јавно да го образложува

Капитал - 14.03.2016

Утре до Собранието и до Советот на јавни обвинители, Специјалното јавно обвинителство треба да достави шестмесечен извештај за својата работа, и како што потврдуваат од Обвинителството предводено од Катица Јанева, ќе ја почитуваат обврската и во ...

Специјалната обвинителка Јанева треба да го поднесе првиот полугодишен извештај

Вест - 14.03.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска до Собранието треба да го достави првиот шесмесечен извештај за работата на Специјалното обвинителство, кое со Јанева брои 13 обвинители. Извештајот нема веднаш да оди на собраниска седница, прво ќе го ...

СЈО утре ќе достави шестмесечниот извештај за работењето

Алсат-М - 14.03.2016

Специјалното јавно обвинителство утре ќе го достави првиот шестмесечен извештај за своето досегашно работење. Од кај Катица Јанева велат дека ќе го испратат документот до надлежните институции, но истовремено истиот ќе ù биде ставен на увид на ...

Јанева утре ќе поднесе извештај до Собранието

+инфо - 14.03.2016

Специјалното јавно обвинителство утре треба да достави шестмесечен извештај за својата работа до Собранието и до Советот на јавни обвинители. Од СЈО велат дека ќе ја почитуваат обврската и во текот на утрешниот ден извештајот ќе биде поднесен.

Јанева утре треба да го поднесе извештајот за првите шест месеци од работата

Правдико - 14.03.2016

Утре (15 март) е последниот рок до кога Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева треба да поднесе извештај за својата работа до Собранието на Република Македонија и Советот на јавните обвинители.

Утрешен „Слободен печат“: Најмалку 16 партиски војници вчера на распит кај Катица Јанева

+инфо - 14.03.2016

Во најновото издание на „Слободен печат“ читајте: - Најмалку 16 партиски војници вчера на распит кај Катица Јанева - СЈО денска со извештај за сработеното - СДСМ се приклучува и ги повикува сите граѓани на протестот пред Уставниот суд - „Слободен ...

Јанева повеќе им реферира на странците отколку на македонската јавност

Дневник - 14.03.2016

Шесте месеци од работењето на специјалното јавно обвинителство Kатица Јанева треба во форма на извештај да ги достави денеска до Советот на јавните обвинители и до Собранието на РМ. За сето ова време јавноста малку слушна од Јанева за нејзината ...