TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ултиматум до терористите да ги вратат киднапираните

Вест - 05.05.2001

Владата вчера упати ултиматум до вооружените терористички групи веднаш да го ослободат заробениот војник на АРМ. По истекот на овој рок, безбедносните сили ќе продолжат со преземањето вооружени дејствија. Повикот се упатува за да се избегнат непотребни жртви на цивилното население, објавија ...

Жестоко гранатирани позициите на терористите

Вест - 05.05.2001

ПРОДОЛЖУВА ОФАНЗИВАТА ВО КУМАНОВСКО Во акција на безбедносните сили за "чистење" на кумановските села Ваксинце, Слупчане и Лојане, нанесени им се големи штети на албанските терористи, чии позиции и вчера жестоко беа гранатирани. Операцијата на војската и полцијата е отежната ...

Уште двајца убиени војници, еден киднапиран, АРМ удри по терористите кои прогласија слободна територија

Вест - 04.05.2001

ОТВОРЕН И КУМАНОВСКИОТ ФРОНТ Патролата на АРМ повторно налетала на заседа и вкрстен оган кај селото Ваксинце. Владата им даде ултиматум на терористите да се повлечат, тие во 14 часот нападнаа, па АРМ и здружените полициски сили, по истекот на ултиматумот, по 15 часот, ...

Ќе ја пресушиме поддршката што терористите мислат дека ја имаат

Вест - 03.05.2001

АМЕРИКАНСКИОТ ДРЖАВЕН СЕКРЕТАР КОЛИН ПАУЕЛ НА СРЕДБАТА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАЈКОВСКИ ОСТРО ГО ОСУДИЛ АЛБАНСКИОТ ТЕРОРИЗАМ "Ние ја поддржуваме демократијата во Македонија, која се соочува со страшливи и кукавички чинови на терористите и терористичките организации кои се обидуваат да го уништат ...

Мирот не смее да се уценува со тероризам

Дневник - 03.05.2001

Коментар-Биљана Илиќ Политичко-безбедносната ситуација во земјава е опасно усложнета и добива такви димензии што лесно може да излезе од контрола. Македонскиот народ е крајно револтиран и згрозен од последниот монструозен чин на албанските терористи во кој тие го покажаа своето вистинско лице.