TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штипска фантомска фирма лапна 9 милиони евра од "Македонија табак"

Дневник - 12.09.2002

КАКО СЕ СЕЛЕШЕ КАПИТАЛОТ НА ТУТУНСКИОТ ГИГАНТ "Тридент" е фирма со седиште во приватна куќа без телефон, во која е префрлен имотот на "Тетово табак", акции на "Македонија табак" од "Голдмак" и од кумановскиот тутунски комбинат Девет милиони евра, движен и недвижен имот на поранешниот тутунски ...

Кривични пријави против врвот на "Македонија табак 2000"

Вест - 12.09.2002

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ТЕТОВО ТАБАК НЕ ГО ПРИЗНАВААТ ШТИПСКИ "ТРИДЕНТ" ЗА НОВ ГАЗДА "Против бандата арамии, сочинета од Цветко Ѓурчиновски, извршен директор на 'Тетово табак', Ѓорѓи Трендафилов, сопственик на фирмата 'Булгар макс' од Делчево и Стевче Коцевски, сопственик на фирмата 'Интернационал' и ...

ВМРО-ДПМНЕ прави пирамидални фирми со туѓи пари

Утрински - 11.09.2002

Акционерите на АД "Македонијатабак" ги обвинуваат власта и судството ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА "Актуелниот менаџмент на 'Македонија табак 2000' со наш имот формира повеќе фирми низ државава со цел да ги затскрие трагите на капиталот и, конечно, целиот имот на АД "Македонија табак" да го префрлат на ...

„Македонија табак 2000“ го засилува своето тутунско царство

А1 - 10.09.2002

Фирмата што стана нов сопственик на „Тетово табак“, „Три дент“ од Штип, е формирана од капитал на „Македонија табак 2000“, дознава А1. Имотот на „Тетово табак“ вреден околу еден милион евра станува дел од новата фирма со манипулација извршена преку штипскиот суд, обвинуваат акционерите на старата ...

Фетаи ја обвинува А1 за „тенденциозно“ известување

А1 - 10.09.2002

Министерот за економија Бесник Фетаи денеска во обид да демантира, пост фестум потврдува дека „Македонија табак 2000“ е добитник на контингенти за увоз на пилешко и свинско месо, како и за чоколади, сенф, маслинки и други прехрамбени производи, но смета дека А1 тенденциозно известувал за поделбата.