TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ќе го разгледува барањето на Антикорупциска за разрешување на Цветанов

Кирилица - 13.06.2010

Комисијата како причини за покренување на оваа иницијатива ги наведува, недобивањето согласност од Министерство за финансии за вработување на 29 лица Владата ќе ја разгледа иницијативата за ...

Македонија - Каргов се повлекува од Комисијата за лекови

Време - 12.06.2010

Ванчо Каргов, директорот на Царинската управа, се повлекува од функцијата претседател на Комисијата за давање препораки за промена на цената на лековите.

Каргов не се сложува со Антикорупциска и ќе се повлече само ако Владата тоа го побара

Кирилица - 12.06.2010

Не се сложувам со начинот на работа и начинот на презентирање на работите и правење скандали од ништо Директорот на царинската управа на Македонија Ванчо Каргов не гледа судир на интереси во ...

Владата допрва ќе одлучува дали ќе го разреши Цветанов

Макфакс - 12.06.2010

Владата ќе ја разгледа иницијативата за разрешување на Ване Цветанов,директор на yправата за перење на пари и ќе оцени дали треба да биде разрешен, изјави денеска премиерот Никола Груевски.

Каргов: Антикорупциската комисија греши, ама ќе ја послушам

Н.Македонија - 12.06.2010

Директорот на Царинската управа, Ванчо Каргов, кој истовремено е и претседател на владината комисија за давање препораки за промена на цената на лековите смета дека нема судир на интереси во ...

Каргов: Доколку побара Владата ќе се откажам од советничката позиција

А1 - 11.06.2010

Директорот на Царинската управа Ванчо Каргов ќе се откаже од советодавната функција во Комисијата за лекови но, Владата го има последниот збор за неговото разрешување.

Каргов ќе ја прифати препораката на Антикорупциска

Алсат-М - 11.06.2010

Директорот на Царинската управа, Ванчо Каргов, ќе ја напушти позицијата претседател на владината Комисија за давање препораки за промена на цените на лековите.

Каргов се откажа од членство во комисија

Дневник - 11.06.2010

Не се сложувам со работата на антикорупциска и за правењето скандали ќе го известам и меѓународниот фактор, вели Ванчо Каргов Директорот на Царинската управа, Ванчо Каргов, ќе го напушти ...

Македонија - Разрешување наВане Цветанов

Време - 11.06.2010

Државната комисија за спречување на корупцијата донесе заклучок Владата да поднесе иницијатива за разрешување на Ване Цветанов, директорот на Управата за спречување перење пари и финансирање ...

Каргов: Антикорупциска претерува

Канал5 - 11.06.2010

Ванчо Каргов доколку мора ќе ја напушти првата позиција од Комисијата за давање на промена на цена на лекови, кратко објасни на денешната прес конференција.

Антикорупциска побара смена на Цветанов

Утрински - 11.06.2010

Антикорупциска комисија остана доследна и не отстапи од намерата за поведување постапка за разрешување на директорот на Управата за спречување перење пари, Ване Цветанов, кого го смета директно ...

Каргов не гледа судир на интереси во двете функции

Макфакс - 11.06.2010

Првиот човек на царинската управа на Македонија Ванчо Каргов не гледа судир на интереси во актуелната функција и функцијата претседател на комисијата за давање препораки за промена на цена на ...

Каргов ќе ја прифати препораката на Антикорупциска, но смета оти не станува збор за судир на интереси

Сител - 11.06.2010

Директорот на Царинската управа Ванчо Каргов, кој истовремено е и претседател на владината Комисија за давање препораки за промена на цената на лековите, смета дека не станува збор за судир на ...

Каргов не гледа судир на интереси во двете функции

МРТ - 11.06.2010

Првиот човек на царинската управа на Македонија Ванчо Каргов не гледа судир на интереси во актуелната функција и функцијата претседател на комисијата за давање препораки за промена на цена на ...

Каргов: Ќе ја прифатам препораката на антикорупционерите!

Вечер Прес - 11.06.2010

Директорот на Царинската управа Ванчо Каргов не гледа судир на интереси во функциите кои ги извршува, односно прв човек на Царината и претседател на Владината комисија за давање препораки за промена ...

Оставка за Цветанов, прошка за Мизо

Н.Македонија - 11.06.2010

Поради незаконско трошење пари, Владата да го отпушти Ване Цветанов, првиот човек на Управата за спречување на перењето пари и на финансирањето тероризам, а да му прости на Виктор Мизо, директор на ...

Каргов ќе ја прифати препораката на Антикорупциска

Идивиди - 11.06.2010

Скопје, 11 јуни 2010 (МИА) - Директорот на Царинската управа Ванчо Каргов, кој истовремено е и претседател на владината Комисија за давање препораки за промена на цената на лековите, смета дека не ...

Антикорупциска бара разрешување на Ване Цветанов

А1 - 10.06.2010

Антикорупциска комисија поднесе иницијатива до владата за разрешување на Ване Цветанов, директор на агенцијата за перење пари и финансирање тероризам.

Антикорупциска бара смена на Ване Цветанов

Телма - 10.06.2010

Поради нерегуларно и незакоснко трошење на буџетски пари, антикорупциската комисија поденсе иницијатива до владата за разрешување на првиот човек на Упрвата за спречување на перење пари и финасирање ...

Иницијатива за смена на Ване Цветанов

Дневник - 10.06.2010

Државната комисија за спречување на корупцијата ќе поднесе иницијатива до Владата за поведување постапка за разрешување на Ване Цветанов, директор на Управата за спречување перење пари и финансирање ...

Антикорупциска: Каргов да избере една функција

Канал5 - 10.06.2010

Антикорупциската Комисија констатирала судир на интереси кај директорот на Царинската управа Ванчо Каргов бидејќи истовремено извршувал уште една функција – член на Владината комисија за утврдување ...

Ване Цветанов да си оди! На потег е Груевски

Канал5 - 10.06.2010

Груевски да го разреши Ване Цветанов побара Антикорупциската комисија. Комисијата до Владата ќе достави иницијатива за смена на директорот на Управата за спречување на перење пари, поради ...

Антикорупциска со предлог за разрешување на Ване Цветанов

Алсат-М - 10.06.2010

Директорот на Управата за спречување на перење пари и финансирање тероризам, предложен за разрешување Антикорупциска ѝ препорача на Владата разрешување на Ване Цветанов кој во монетов е директор на ...

ДКСК до Владата ќе поднесе Иницијатива за разрешување на Ване Цветанов

Кирилица - 10.06.2010

Државната комисија за спречување на корупцијата констатирала прекршување на законот во случајот со вработувањата во Управата за спречување на перење пари и финансирање тероризам ДКСК донела одлука ...

Антикорупциска доследна за разрешување на Цветанов

Сител - 10.06.2010

Антикорупционерите бараат разрешување на Ване Цветанов од директорската позција на Управата за спречување на перење пари.

Антикорупциска комисија бара разрешување на Цветанов

Макфакс - 10.06.2010

Антикорупциска комисја денеска достави иницијатива до Владата на Република Македонија за разрешување на директор на Управата за спречување на перње пари и финансирање на тероризам, Ване Цветанов.

Антикорупциска бара разрешување на Цветанов

Кирилица - 10.06.2010

Државната комисија за спречување на корупцијата поднесе до Владата иницијатива за поведување постапка за разрешување на Ване Цветанов, директор на Управата за спречување на перење пари и финансирање ...

Антикорупциска бара разрешување на Цветанов

Нетпрес - 10.06.2010

Антикорупциска со инцијатива до Влада за поведување на постапка за разрешување на Ване Цветанов, директор на Управата за спечување на перење пари и финансирање на тероризам.

Антикорупциска побара од Владата разрешување на Цветанов

Inpress - 10.06.2010

Скопје, 10. јуни (ИНПРЕС) Државната антикорупциска комиисија бара од Владата да поведе постапка за разрешување на Ване Цветанов, директор на Управата за спечување на перење пари и финансирање на ...

Антикорупциска комисија бара разрешување на Цветанов

МРТ - 10.06.2010

Антикорупциска комисја денеска достави иницијатива до Владата на Република Македонија за разрешување на директор на Управата за спречување на перeње пари и финансирање на тероризам, Ване Цветанов.

Антикорупциска побара Каргов да се откаже од една функција

Форум - 10.06.2010

Антикорупциска комисија од директорот на Царинска управа, а воедно и претседател на комисијата за давање препораки за промена на цена на лековите, Ванчо Каргов побара откажување од една од функциите ...

Антикорупциска комисија бара разрешување на Цветанов

Алфа - 10.06.2010

Антикорупциска комисја денеска достави иницијатива до Владата на Република Македонија за разрешување на директор на Управата за спречување на перње пари и финансирање на тероризам, Ване Цветанов.

ДКСК: Ванчо Каргов да ја отстрани состојбата на судир на интереси

Кирилица - 10.06.2010

Каргов е директор на Царинската управа и претседател на Комисијата за давање на препораки за промена на цена на лековите Постапувајки по предмети од областа на судирот на интереси, Државната комисија ...

Антикорупциска побара Каргов да се откаже од една функција

Макфакс - 10.06.2010

Антикорупциска комисија од директорот на Царинска управа, а воедно и претседател на комисијата за давање препораки за промена на цена на лековите, Ванчо Каргов побара откажување од една од функциите ...

Цветанов паѓа, Мизо се спаси

Алфа - 10.06.2010

Директорот на Управата за спречување перење пари и финансирање тероризам да биде разрешен. Ова го побара денеска од Владата Антикорупциска Комисија.

Антикорупциска комисија бара разрешување на Цветанов

Форум - 10.06.2010

Антикорупциска комисја денеска достави иницијатива до Владата на Република Македонија за разрешување на директор на Управата за спречување на перње пари и финансирање на тероризам, Ване Цветанов.

Антикорупциска-Владата да го разреши Ване Цветанов

Канал 77 - 10.06.2010

Владата да поведе постапка за разрешување на првиот човек на Управата за спречување на перење на пари и финансирање на тероризам-со иницијатива реагираше денес Антикорупциската комисија.Од ...

Антикорупциска бара разрешување на директорот Цветанов

eReporter - 10.06.2010

Иницијатива за поведување на постапка за разрешување на Ване Цветанов, директор на Управата за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, поднесе Државната комисија за спречување на ...

Разрешување на директорот на Управата за спречување перење пари

Идивиди - 10.06.2010

Скопје, 10 јуни 2010 (МИА) - Државната комисија за спречување на корупцијата поднесе до Владата иницијатива за поведување постапка за разрешување на Ване Цветанов, директор на Управата за спречување ...