TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амнести вели американската армија ги крши човековите права на Ирачаните

Вест - 22.07.2003

Багдад, 22 јули - Меѓународната организација за заштита на човековите права Амнести Интернешнал ја обвини американската армија дека "многу сериозно" ги крши човековите права во Ирак. Амнести Интернешнал тврди дека не и е овозможен пристап до илјадници Ирачани, кои, според организацијата, се наоѓаат ...

Војската на САД ги крши човековите права во Ирак

А1 - 21.07.2003

Меѓународната организација за заштита на човековите права „Амнести Интернешнл“ (АИ) ја обвини американската војска дека „многу сериозно“ ги крши човековите права во Ирак, јавуваат агенциите. Организацијата тврди дека не и е дозволен пристап до илјадници ирачани кои се наоѓаат во заробеничките ...

амнести интернешнл ги обвинува американските војници

Канал5 - 21.07.2003

Меѓународната организација за човекови права ,,Амнести интернешнл,, ја обвини вчера американската војска за тешки кршења на човековите права во Ирак. Според портпаролот на Амнести,Американците држат илјадници Ирачани во кампови без основни хигиенс Меѓународната организација за човекови права ...