TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повеќе од 350 илјади Македонци во потрага по работа

Капитал - 06.12.2001

Македонски рекорд во невработеностПовеќе од 350 илјади Македонци во потрага по работаСпоред Заводот за вработување стапката на невработеност изнесува 39%, додека според Заводот за статистика стапката е 32%. Во Македонија има 354 илјади невработени, 308 илјади корисници на социјална помош и 257 ...

Кризата во Македонија остави без работа уште 2.000 лица

Вест - 03.12.2001

БРОЈОТ НА СТЕЧАЈЦИТЕ И ПРЕКУБРОЈНИТЕ ВО ПОСТОЈАН ПОРАСТ Прекубројните и стечајците имаат право на симболичен паричен надомест од 3.000 до 4.000 денари, кој во моментов го користат вкупно 37.000 лица Секоја година се зголемува бројот на работниците кои останале без работа поради стечај, економски, ...